În perfectă armonie cu estetica clădirii

Supleţe şi design minimalist: Sistemele de uşi automate GEZE montate în clădirea DC Tower 1 din cartierul Donau City, Viena.

DC Tower 1, în prezent cea mai înaltă clădire din Viena, tronează la cei 250 de metri înălţime şi cele 60 de etaje ale sale deasupra oraşului. Proiectat de renumitul arhitect francez Dominique Perrault, turnul reprezintă deja o marcă specifică cartierului Donau City – un nou cartier urban şi centru inovativ de clădiri pentru afaceri şi cercetare şi spaţii rezidenţiale. Aspectul suplu al zgârie-norului este dat de cei 28 de metri lăţime şi de faţada neagră, strălucitoare, cu suprafaţa sa în formă de valuri. Faţada este negativul turnului DC Tower 2 proiectat. Clădirea atrage atenţia nu numai prin profilul său subţire, prin designul ambiţios şi calitatea execuţiei, ci şi prin estetica sofisticată manifestată prin alegerea sistemelor de uşi. Dominique Perrault şi Gaëlle Lauriot-Prévost, cel cu care a colaborat la designul clădirii, împreună cu firma parteneră Hoffmann-Janz Architects din Viena – responsabilă pentru proiectare – au optat pentru sistemele de uşi glisante automate din gama Slimdrive fabricată de GEZE. Uşile, cu profil subţiat în partea de jos şi cu înălţime de construcţie foarte redusă, se armonizează perfect cu arhitectura clădirii.

"Peste 30 de uşi glisante automate cu sisteme de acţionare Slimdrive SL NT sunt montate în diversele secţiuni ale turnului DC Tower 1, aducând un plus aspectului global al clădirii," au spus proiectanţii arhitecţi din cadrul firmei Hoffmann-Janz.

Fotografii: GEZE GmbH (realizate de Michael Nagl, Viena)

Sistemele de uşi glisante Slimdrive SL NT: Funcţionalitate, Estetică, Confort, Siguranţă

O scară spiralată aurie, construită la nivelul a trei etaje, leagă holul hotelului Meliá Vienna, categoria 5 stele, aflat în subsolul clădirii, de restaurantele Flow şi Ra’mien go de la parter şi de sălile de recepţie şi întruniri de la primul etaj. Sisteme de uşi glisante Slimdrive SL NT suple, cu cadru subţire, scot în evidenţă ambianţa extrem de fină.

Coerenţa designului uşilor poate fi remarcată şi la intrarea în John Harris Fitness Club, în zona celor mai exclusiviste restaurante de la ultimul etaj al turnului cu 57 Restaurant & Lounge şi terasa de pe acoperiş. Şi aici, sistemele de acţionare Slimdrive SL NT angrenează uşile din sticlă cu precizie şi uşurinţă. Sunt puternice şi silenţioase şi se potrivesc perfect în mediul aglomerat al transportului public deoarece acţionarea uşilor se realizează nespus de uşor. În intervalele în care rămân deschise, se adaptează la frecvenţa volumului de călători. În cazul în care fluxul de vizitatori creşte, canatul uşii rămâne automat deschis mai mult timp. Parametrii de acţionare a uşii pot fi setaţi individual. Cele mai moderne tehnologii de control al uşilor includ dispozitive de acţionare care nu se demodează în timp. Acestea permit conectarea la sistemul clădirii, prin urmare monitorizarea sau schimbarea funcţiilor uşilor se poate realiza inclusiv la distanţă. Uşile glisante automate de la etajele inferioare sunt prevăzute cu modele speciale Slimdrive FR pentru a putea fi folosite atât ca ieşiri de urgenţă şi de evacuare în caz de incendiu, cât şi ca mijloace de aerisire în caz de incendiu.

Fotografii: GEZE GmbH (realizate de Michael Nagl, Viena)

Sistemele de uşi pentru ieşire de urgenţă şi evacuare în caz de incendiu – siguranţa stă în design

Arhitecţii s-au bazat pe siguranţa şi designul uşilor GEZE pentru a asigura protecţia împotriva incendiilor şi existenţa căilor de evacuare necesare. Pe toată casa scării au fost montate 50 de unităţi de comandă pentru uşi din seria TZ 300 pentru a asigura căile de ieşire şi de evacuare în caz de incendiu. Tehnologia de ventilaţie personalizată asigură protejarea persoanelor împotriva ameninţărilor la viaţa acestora în caz de urgenţă. Uşile de pe casa scării au fost dotate cu amortizoare hidraulice cu braţ model K 600. În caz de incendiu, uşile sunt deschise şi păstrate astfel încât fumul şi căldura să fie evacuate rapid.