GEZE - GEZE spendet Lichtblicke
Brigitte Vöster-Alber şi Joachim Geiger
Comunitatea nevăzătorilor din Esslingen
GEZE - GEZE unterstützt die Arbeit der Blindengesellschaft in Esslingen
Confecţionatori de perii la locul de muncă
Comunitatea nevăzătorilor din Esslingen

GEZE oferă puţină lumină persoanelor nevăzătoare

Cu o donaţie în valoare de 50000 €, GEZE sponsorizează munca comunităţii de nevăzători din Esslingen. Joachim Geiger, administratorul acesteia, a primit cecul direct din mâinile directorului general, doamna Brigitte Vöster-Alber. Asociaţiile GEZE sponsorizează de mulţi ani instituţiile sociale şi doresc să fie activi în continuare în calitate de susţinători pe termen lung ai instituţiei şi în primul rând pentru cei nevăzători.

În căminul de nevăzători, 47 de persoane nevăzătoare confecţionează mături şi perii pentru uz industrial şi casnic. Un alt atelier pentru nevăzători se găseşte în Augsburg. În Lübeck, o ţesătorie pentru nevăzători oferă o perspectivă persoanelor nevăzătoare.

Comunitatea nevăzătorilor din Esslingen, care este administrată cu multă inimă şi abnegaţie, este foarte recunoscătoare pentru această donaţie: numărul de comenzi anulate au forţat conducerea comunităţii nevăzătorilor să decidă scurtarea timpului de lucru. Pentru nevăzătorii care lucrează pe bază de acord, această situaţie nu reprezintă doar o problemă de ordin financiar. Munca înseamnă pentru nevăzători lumină iar pregătirea de confecţionator de perii şi propriul loc de muncă astfel obţinut dau persoanelor nevăzătoare sentimentul valorii de sine şi putere. Donaţia oferită de GEZE aduce astfel o nouă rază de speranţă în viaţa nevăzătorilor.

Alte informaţii interesante despre comunitatea nevăzătorilor şi posibilităţi de achiziţie găsiţi la www.besen24.de

Puteţi să efectuaţi în mod direct o donaţie către comunitatea nevăzătorilor:

Blindengemeinschaft Esslingen
Gemeinnützige GmbH
Deutsche Bank Esslingen
Konto 102 21
BLZ 611 700 76