GEZE - GEZE employees participate in Ditzinger Race
Angajaţii GEZE „au alergat în valoare de” 9000 de euro pentru bolnavii de mucoviscidoză
Bucuria înmânării unui cec drept donaţie

Angajaţii GEZE iau parte la Crosul pentru viaţă Ditzinger

La 27 aprilie 2008, pe o vreme însorită de primăvară, treizeci de alergători pentru „viaţă”, angajaţi ai GEZE, au luat startul pentru o cauză nobilă: asociaţia din landul Baden-Württemberg a Mukoviszidose e.V. organiza ediţia a 10-a a crosului Ditzinger, intitulată Cros pentru viaţă, în beneficiul bolnavilor de mucoviscidoză. Scopul crosului consta în atragerea de donaţii pentru asociaţia bolnavilor de mucoviscidoză, pentru a susţine proiectele de îmbunătăţire a terapiei şi cercetării în domeniul mucoviscidozei, promovarea şi perfecţionarea medicilor şi a fizioterapeuţilor, precum şi a măsurilor de reabilitare bolnavilor..

Grupul eterogen de angajaţi ai GEZE a alergat în total 450,5 kilometri. Fiecare kilometru alergat a fost sponsorizat cu 20 de euro, astfel încât suma donată s-a ridicat la peste 9000 de euro. La start s-au aliniat reprezentaţi din aproape toate departamentele, începând de la conducere până la ucenici şi foşti angajaţi. Au fost prezenţi angajaţi ai GEZE care s-au deplasat tocmai din Hessen, Saarland şi Rhein-Neckar-Dreieck. La fel de eterogen precum grupul de angajaţi ai GEZE erau înşişi alergătorii, crosul pentru viaţă fiind un eveniment de jogging şi walking deschis, permiţând atât alergătorilor profesionişti, cât şi celor amatori să alerge între orele 8.30 şi 16.00, în funcţie de condiţia fizică şi ritmul fiecăruia. Michael Rasimus, coordonatorul crosului organizat de către GEZE, a alergat 50 de kilometri în trei etape, ucenicul Björn Schradi a alergat lejer 24 de kilometri. În calitate de alergătoare pentru viaţă, stilul marş, Martina Martens a dovedit o anduranţă ridicată, „mărşăluind” 17,5 kilometri. Bucuria pentru un scop nobil a atras şi alţi angajaţi ai GEZE care au alergat distanţe mai mici. Peter Vogel s-a aliniat la start cu întăriri: fiul său Lucas de 7 ani a reuşit să alerge 10 kilometri.

Atmosfera destinsă a crosului liber, la care nu a contat viteza, ci numărul de kilometri sponsorizaţi, va îndemna în mod sigur la anul şi alţi angajaţi ai GEZE să participe la crosul pentru viaţă şi, nu în ultimul rând, să cunoască colege şi colegi din alte departamente.

Mucoviscidoza (CF) este boala metabolică congenitală incurabilă cea mai frecventă din Europa Centrală. Bolnavii de mucoviscidoză au nevoie de fizioterapie, exerciţii de respiraţie şi inhalaţii şi trebuie să ia permanent medicamente împotriva infecţiilor. Beneficiind de o asistenţă intensivă, este posibilă o speranţă de viaţă de peste 30 de ani.