GEZE - door systems, Carl Benz Center, Stuttgartrt
Carl Benz Center
GEZE - SCR-FR circular sliding door, Carl Benz Center, Stuttgart
Slimdrive SCR
GEZE - door closer TS 5000 R, Carl Benz Center, Stuttgart
TS 5000 R

Intrarea hotelului, punct de atracţie

Birou de arhitectură: KBK Architekten, Stuttgart

Carl Benz Center din NeckarPark, Stuttgart, aflat între Porsche-Arena şi stadionul Gottlieb-Daimler, este compus din Carl Benz Arena, hotelul de 4 stele „Hilton Garden Inn” şi serveşte ca centru de servicii şi centru pentru fanii echipei VfB Stuttgart. Arena Carl Benz cu o capacitate de până la 2000 de persoane are o suprafaţă de 1500 m² şi este locul de organizare a diferitelor evenimente de divertisment, sportive, culturale şi de afaceri. 

Partea frontală rotunjită conferă clădirii un aer graţios şi suplu. În faţadă, deja un simbol, elementele din sticlă alternează precum într-o imbricaţie cu glafurile roşii şi panourile metalice argintii. Ideea arhitecţilor a fost un joc de culori interesant: în funcţie de poziţia privitorului, clădirea străluceşte în argintiu sau roşu. 

GEZE contribuie cu sisteme de uşi automate şi cu tehnologie pentru uşi în diferite părţi ale clădirii. Un sistem de uşi glisante rezistent la fum, cu acţionare Slimdrive SL-RD se găseşte în zona bucătăriei şi asigură siguranţă în situaţii de urgenţă. Diferite sisteme de amortizoare hidraulice precum TS 5000 R cu comutator de fum integrat şi variante TS 5000 L-ISM (montare standard pe foaia uşii, pe partea opusă balamalelor) se găsesc între altele în faţadă. Uşa glisantă rotundă Slimdrive SCR-FR poate fi utilizată în căile de evacuare şi salvare şi împodobeşte intrarea hotelului de lux împrumutându-i un aer modern şi atrăgător.