GEZE - door closer, ISS Dome, Düsseldorf
SecuLogic RWS
GEZE - RWA, ISS Dome, Düsseldorf
SecuLogic RWS
GEZE - ISS Dome, Düsseldorf
ISS Dome, Düsseldorf

Noua gamă multifuncţională pentru metropola de pe Rin

Birou de arhitectură: RKW, Düsseldorf

ISS DOME este o hală multifuncţională din cartierul Rath din nordul oraşului Düsseldorf, inaugurată la 2 septembrie 2006. Hala oferă în cazul jocurilor tur ale echipei de hockey din Düsseldorf, DEG Metro Stars, spaţiu pentru 13400 de spectatori, fiind ca dimensiune, după LTU arena, al doilea loc de organizare a evenimentelor din oraşul Düsseldorf. La concerte şi alte evenimente, capacitatea este de 12500 de spectatori.

Echipa de hochei se mută de pe stadionul din Brehmstraße în domul ISS, deoarece arena, care în prezent are o vechime de 71 de ani, nu mai corespunde cerinţelor actuale. Noua hală oferă acum cca. 4000 de locuri în picioare – un lucru demn de remarcat pentru o hală multifuncţională.

GEZE a contribuit la noua clădire cu diferite sisteme de căi de salvare SecuLogic, care, în situaţii de urgenţă, sunt vitale pentru o hală de această dimensiune. Sute de amortizoare hidraulice cu montare în pardoseală ale sistemului TS 5000 asigură închiderea confortabilă a tuturor uşilor. Diferite electromotoare E 212 deschid ferestrele, fără să fie necesară acţionarea manuală.