GEZE - 25 Meter long escalator, entrance area, Mövenpick Hotel, Hamburg
Bandă rulantă cu o lungime de 25 de metri la intrare
GEZE - Slimdrive SCR semicircular sliding doors, Mövenpick Hotel, Hamburg
Uşi glisante semicirculare GEZE Slimdrive SCR
GEZE - GEZE Slimdrive SCR semicircular sliding doors, Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS
GEZE - Slimdrive system, Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS

Sistemele de uşi de la GEZE în vechiul turn de apă renovat

Birou de arhitectură: Falk von Tettenborn, München

În mijlocul parcului public Sternschanze, pe o movilă cu o perspectivă minunată asupra Hamburgului, se află turnul de apă ridicat în secolul al 19-lea. Doi ani şi jumătate a durat reconstrucţia monumentului industrial şi renovarea noului hotel Mövenpick din Hamburg. Transformarea turnului de apă istoric a fost responsabilitatea firmei PATRIZIA Projektentwicklung GmbH, şi s-a efectuat de către biroul de arhitectură Falk von Tettenborn în strânsă colaborare cu oficiul de protecţie a monumentelor.

Acest hotel unic aminteşte de trecutul clădirii prin amestecul de dotări vechi şi moderne. Lobby-ul se află în rezervorul de apă istoric, datând dinaintea construcţiei turnului de apă. În arcade, zidurile din cărămidă roşie, tipic nord-germane, contrastează cu instalaţiile moderne din sticlă.

Oaspeţii sunt conduşi la subsol de banda rulantă cu o lungime de 25 de metri, aflată la intrare, vizavi de gara Sternschanze către foaierul turnului. Zona de intrare este echipată cu uşi glisante semicirculare GEZE Slidrive SCR. Înălţimea redusă şi prezenţa mai multor elemente complete din sticlă conferă transparenţă, lumină şi spaţiu pasajului. Contravântuirea este acţionată de asemenea de un sistem GEZE Slimdrive. Operatorul de 7 cm înălţime al Slimdrive se integrează perfect în clădirea tradiţională şi face trecerea la funcţionalitate modernă.

Pasajul confortabil de lângă uşile rotative este asigurat de GEZE TSA 160. TSistemul hidraulic acţionat electronic este extrem de fiabil chiar şi în zonele foarte circulate.

Pentru alte lăţimi ale pasajului cu uşi cu două canaturi, siguranţa este garantată prin utilizarea GEZE TS 5000 ISM. În plus, design-ul unitar al uşilor este asigurat în întreaga clădire, 226 de camere dispuse pe 17 etaje fiind dotate cu amortizoare GEZE TS 5000.