GEZE - RWA 100 E, Gutenberg Gymnasium, Erfurt
RWA 100 E
GEZE - TS 5000 IS, Gutenberg Gymnasium, Erfurt
TS 5000 IS

Restaurarea clădirii pentru introducerea în patrimoniul monumentelor

Birou de arhitectură: Koch + Partner, München

Concursul susţinut la nivel european pentru restaurarea impozantei clădiri în stil Art Nouveau a şcolii gimnaziale Gutenberg din Erfurt a fost câştigat de biroul de arhitectură Koch + Partner din München. În noiembrie 2003, s-au pus bazele proiectului de restaurare în valoare de 9,9 milioane de euro. În cadrul unei lucrări de proiect, elevii din gimnaziu au avut şansa de a-şi exprima dorinţele în ceea ce priveşte transformarea şi extinderea clădirii.

Pentru aceasta, elevii au consultat arhitecţi din domeniul peisagistic, al amenajărilor interioare şi exterioare. De la inaugurarea din august 2005, o scară generoasă conduce spre intrarea principală a vechii clădiri restaurate al cărui nucleu istoric a fost conectat în cruce cu noua clădire. Această îmbinare de vechi şi nou a permis unirea, într-o manieră generoasă şi funcţională, a noii aule şi a sălii de sport la clădirea aflată în renovare. A fost creat un centru didactic modern ca şi spaţiu de comunicare. 

Cât de bine pot fi utilizate produsele GEZE nu numai pentru proiecte de construcţii noi, s-a dovedit încă o dată în cazul acestui obiectiv de restaurare de mare importanţă. Mai mult de 100 de amortizoare hidraulice şi produse din domeniul RWA (sisteme de evacuare a fumului şi a căldurii) (RWA 100E) şi (RWA 105E) , al tehnicii ventilaţiei şi al sistemelor de căi de salvare şi-au găsit utilizarea în construcţii vechi şi noi.