GEZE - GEZE TSA 325 revolving doors, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 325
GEZE - Slimdrive SD-Servo drive, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
Slimdrive SD-Servo
GEZE - GEZE IGG, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
GEZE IGG
GEZE - TSA 160 Invers, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 160 Invers

Sistemele integrate din sticlă de la GEZE oferă libertate privirii

Birou de arhitectură: Van Berkel en Bos Architecten, Amsterdam

Integrat în noua lume a Mercedes-Benz, muzeul Mercedes-Benz invită la un tur extraordinar în istoria companiei şi a automobilului.

Structura de bază a clădirii muzeului, demnă de menţionat din punct de vedere arhitectural, se asemănă cu un trifoi. În mijlocul formei arcuite, a apărut un atrium cu trei etaje în jurul căruia sunt dispuse spaţiile expoziţionale. Într-o spirală dublă gigantică şerpuiesc două pasaje circulare prin diferitele niveluri cu o suprafaţă expoziţională de 16500 m². Vizitatorii nu încep turul la subsol, ci ajung cu lifturile în cel mai înalt punct al muzeului, de unde coboară elicoidal în jos, expoziţia urmând vârsta automobilelor. Astfel, vizitatorii pot urmări de sus în jos traseul cronologic al mărcii şi al mitului Mercedes.

Deja de la intrarea în muzeu, uşile rotative GEZE TSA 325 cu sistem integral din sticlă GEZE GGS  oferă de jur împrejur vizitatorului o perspectivă asupra generoasei săli de intrare şi a exponatelor. Uşile rotative se integrează parcă de la sine în faţada din sticlă şi rezonează extraordinar de bine cu stilul arhitectonic special al muzeului. Sistemul integrat din sticlă IGG este montat în uşile rotative.

Muzeul Mercedes-Benz este distins cu medalia de aur pentru design a Republicii Federale Germane.