AIDAdiva pe mare
GEZE MSW pe punte
GEZE - Schiebetüranlagen bei AIDAdiva
Sistem de uşi glisante VTM 300

GEZE la bordul AIDAdiva

Un spectacol de lumini impresionant în portul Hamburg era oferit la 20 aprilie 2007 în cadrul ceremoniei de inaugurare a navei de croazieră unice: „AIDAdiva“. Aceasta este prima dintr-o serie de patru nave club pe care AIDA Cruises le-a comandat. Pasagerii profită de îmbinarea celei mai moderne tehnici cu cea mai confortabilă dotare. Majoritatea cabinelor sunt cabine exterioare, multe dintre ele având propriul balcon. Caracteristică pentru flerul navei-club este dotarea cu tehnică de scenă şi de divertisment modernă. Prima croazieră pe distanţă lungă, „AIDAdiva” şi-a început-o la 30 aprilie din Hamburg în direcţia Palma de Mallorca.

Pentru acest gigant maritim, GEZE GmbH a livrat diverse produse din larga sa gamă de uşi, ferestre şi tehnologie de siguranţă. Sistemele de acţionare de uşi glisante, cum ar fi GEZE VTM 300 sau GEZE Slimdrive VTM, sunt ideale pentru un trafic ridicat de public şi uşurează utilizarea unei uşi, a cărei manevrare manuală ar fi anevoioasă sau dificilă. Diferite sisteme de uşi glisante rotunde şi telescopice completează perfect arhitectura deosebită prezentă la bord. Totuşi, nu toate produsele GEZE sunt vizibile la prima vedere, de exemplu amortizorul hidraulic integrat GEZE Boxer, care este ascuns complet în foaia uşii şi a cărui şină de glisare se poate întrezări numai cu uşa deschisă. Alte produse sunt, de exemplu, amortizoarele hidraulice TS 2000, TS 4000, TS 5000 sau TS 4000 Tandem. Pasagerii fac cunoştinţă cu tehnica inovatoare la deschiderea uşilor şi a ferestrelor din cabinele lor, din restaurante, baruri sau pur şi simplu prin promenada zilnică pe punţi.

Oferta de divertisment a AIDAdiva este la fel de variată şi de generoasă ca tot echipamentul de la bord. Pe 13 punţi, nava oferă un spectru larg de posibilităţi pentru oaspeţi, de exemplu şapte restaurante, unsprezece baruri, o zonă de fitness şi wellness, precum şi un cazino. După cum era firesc, şi în aceste domenii sunt solicitate soluţii de la GEZE.

În zona barului piscinei s-au utilizat, de asemenea, produse GEZE. Un sistem manual pentru pereţi glisanţi (MSW) din panouri din sticlă dispus în formă de elipsă se desfăşoară în jurul pupitrului DJ-ului de pe puntea superioară. Astfel, toată această zonă poate fi închisă şi fără efort mare şi deschisă larg, după dorinţă. Şi în barul piscinei, constructorii de la GEZE au avut ocazia de a-şi dovedi capacitatea: de jur împrejur şerpuiesc precum o cortină misterioasă elemente glisante evocând placa de surfing.  Acestea sunt deplasate pe şine de rulare. În cadrul acestui proiect au fost solicitate în primul rând competenţe deosebite în domeniul şinelor de ghidare şi al protecţiei împotriva coroziunii. 

AIDAdiva îşi extinde faimoasa flotă de vase de croazieră ale AIDA Cruises cu încă un gigant luxuriant. Ca şi predecesoarele sale (AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura), AIDAdiva îşi are leagănul la Meyer Werft, în Papenburg. Numele companiei Meyer Werft, care începând cu anul 1795 a fost condusă de şase generaţii de constructori de nave, simbolizează produse performante, calitate şi în primul rând vase de croazieră luxoase – prin urmare, se completează cel mai bine cu produsele GEZE, întrucât acestea îşi propun aceleaşi standarde.