Studii de caz

Operă de artă în gheață: ușă glisantă de la GEZE pentru ICEHOTEL 365 din Jukkasjärvi

Noul ICEHOTEL 365 din Jukkasjärvi, în nordul Suediei, este primul hotel de gheață care îi întâmpină pe oaspeți pe tot timpul anului, cu apartamentele sale luxoase și artistice – construite în întregime din gheață și zăpadă. GEZE a contribuit la designul impresionant al ICEHOTEL 365 cu un sistem de ușă glisantă făcut la comandă.

ICEHOTEL 365 în fapte și cifre

Când primul hotel fabricat complet din gheață a fost construit în Jukkasjärvi în 1989, el a atras atenția la nivel mondial asupra micuței zone, situată la aproximativ 200 km nord de Cercul Arctic. Astăzi, hotelul de gheață este unul dintre cele mai faimoase hoteluri din lume.

 • Construcția hotelului de gheață este un amestec de 35.000 m² de zăpadă și gheață – suficient pentru a crea 700 de milioane de bulgări de zăpadă
 • 1.000 de cristale de gheață tăiate manual decorează candelabrele din holul hotelului
 • ICEHOTEL are 300 de paturi, din care 150 paturi normale și 150 paturi „reci” din gheață
 • temperatura medie interioară a hotelului este de -5°C, pe toată durata anului
 • 546 de artiști internaționali au lucrat la proiectarea hotelului de gheață încă din anul 1989

Durabilitatea și creativitatea definesc hotelul de gheață

Conceptul ICEHOTEL este de a crea un loc artistic, de a îmbogăți viața prin folosirea unei materii prime aparent imposibile: gheața. Protejat de ziduri groase de piatră naturală – și de un strat suplimentar de zăpadă în timpul iernii – hotelul își menține o temperatură interioară constantă, de -5°C, pe tot parcursul anului. Durabilitatea este un factor major în conceptul ICEHOTEL – în definitiv, hotelul este construit în totalitate din materiale naturale, nu are nevoie de încălzire și este operat de propriul sistem de energie solară pe tot parcursul verii.

Un sistem de ușă glisantă pentru cerințele maxime de design

Fațada din sticlă a ICEHOTEL 365 cu ușă glisantă din sticlă.

Unitatea de acționare silențioasă pentru ușă glisantă liniară ECdrive oferă comoditate pentru nenumărate cicluri de mișcare.

De la înființare, ICEHOTEL nu a fost doar un hotel: este și o expoziție de artă care oferă spațiu pentru artiștii internaționali. ICEHOTEL 365 a fost creat și sub premisa că gheața și creativitatea vor fi unite prin artă. Impresionanta fațadă semicirculară din sticlă, de la furnizorul suedez de fațade din sticlă Norr AB, se încadrează perfect în arhitectura neobișnuită a hotelului și este o adevărată atracție. GEZE a furnizat o ușă glisantă în regim automat cu unitate de acționare ECdrive pentru fațada unică din sticlă. Nu doar că unitatea de acționare ECdrive pentru ușă glisantă liniară este extrem de silențioasă, dar este, de asemenea, excepțional de fiabilă – chiar și atunci când numărul de vizitatori este maxim și la temperaturi în mod constant foarte scăzute, aproape de Cercul Arctic. Acest lucru înseamnă că oaspeții, vizitatorii și personalul hotelului de gheață beneficiază tot timpul anului de acces confortabil, într-un design armonios și contemporan.

Sistem cu unitate de acționare GEZE ECdrive, pentru ușă glisantă în ICEHOTEL 365

 • Ușă glisantă liniară cu unitate de acționare extrem de silențioasă
 • Tehnologie de încredere și eficiență ridicată
 • Funcționalitate cu nenumărate cicluri de mișcare
 • Comandă digitală inteligentă
 • Reglarea parametrilor de mișcare individuală
 • Comportamentul ușii se adaptează în regim automat la nivelurile de utilizare
 • Versiuni FR cu funcție de ușă de ieșire de urgență
 • Design contemporan elegant