Centrala de întrerupere în caz de fum GEZE RSZ 7: protecție sigură împotriva incendiilor, chiar și în condiții dificile de montaj

Prin noua centrală de întrerupere în caz de fum RSZ 7, GEZE a îmbunătățit și mai mult eficiența și fiabilitatea tehnologiei sale, dovedită în practică, de avertizare timpurie în caz de fum și foc. Noua funcție telescopică oferă funcționalitate completă, chiar și în exemple de montaj nefavorabile, cum ar fi în buiandrugul de ușă. Camera de fum poate fi extinsă suficient pentru a uni console de până la 30 mm. Centrala de întrerupere în caz de fum RSZ 7 poate fi utilizată în toate dispozitivele GEZE de blocare în poziție.

Centrală de întrerupere în caz de fum, eficientă în condiții de montaj dificile

Modelul RSZ 7 se potrivește discret în situația spațială, cu o înălțime totală de 30 mm și designul tipic GEZE.

Modelul RSZ 7 se potrivește discret în situația spațială, cu o înălțime totală de 30 mm și designul tipic GEZE. © GEZE GmbH

Centralele de întrerupere în caz de fum din sistemele de blocare în poziție trebuie să funcționeze întotdeauna ireproșabil, astfel încât ușile să se închidă fără greș în caz de incendiu. Condițiile de montaj nu sunt întotdeauna ideale, mai ales dacă în clădirile existente au fost implementate noile prevederi în materie de protecție împotriva incendiilor. Cu noua sa centrală inteligentă de întrerupere în caz de fum RSZ 7 cu funcție telescopică, GEZE demonstrează că, totuși, acest lucru este posibil. Acest sistem flexibil și ajustabil de blocare în poziție este certificat conform EN 14637 și dispune de autorizarea generală a tipului de construcție Z-6.500-2308. Modelul RSZ 7 este compatibil cu toate tipurile de dispozitive de blocare în poziție, chiar și pentru mecanismele de acționare a ușilor batante. Dispozitivul se integrează discret în situația spațială, cu o înălțime totală de 30 mm și designul tipic GEZE. Este conectat la sursa de alimentare de 230 V și alimentează cu precizie dispozitivele GEZE de blocare în poziție conectate, cu o tensiune de 24 V DC. Instalația poate fi extinsă pentru a include detectoare adiționale de fum montate pe tavan și butoane de declanșare manuală, cu și fără cablu.

Închideți în mod sigur ușile de protecție împotriva incendiilor în situații de urgență

Noua centrală de întrerupere în caz de fum cu funcție telescopică marca GEZE.

Noua centrală de întrerupere în caz de fum cu funcție telescopică marca GEZE. © GEZE GmbH

Centrala de întrerupere în caz de fum RSZ 7 este instalată deasupra canatului activ de pe peretele perpendicular. Dacă senzorii detectează un incendiu sau fum, pornesc alarma, iar tensiunea de alimentare a dispozitivelor de blocare în poziție (de exemplu, dispozitivul electric de blocare în poziție din șina de ghidare sau magnetul de reținere a ușii în poziția deschisă) este întreruptă: ușile se închid imediat.

Dacă este necesar, pot fi conectate două detectoare de plafon suplimentare. Întrerupătorul integrat în caz de fum are o funcție automată de adaptare a pragului de alarmă. Aceasta corectează murdărirea ușoară a camerei de fum și mărește durata de viață a unității de comandă. Starea actuală a întrerupătorului în caz de fum este indicată printr-un semnal vizual.

Vizionați funcționalitățile sistemului RSZ 7 în filmul nostru