Modulul de siguranță IQ box – protecție certificată TÜV pentru ferestre acționate prin forță

Sistemele de ventilare naturală cu ferestre operate cu motor asigură un climat sănătos și igienic în încăpere, fiind în același timp o alternativă atractivă economic la sistemele mecanice de ventilare, în materie de igienă a aerului din interior. Ferestrele acționate prin forță pot fi integrate simplu în automatizarea clădirii și pot facilita scenariile de ventilare funcționale. Prin urmare, ele sunt folosite tot mai des de utilizatorii clădirilor. Protecția acestor ferestre devine un factor adițional de luat în considerare în cadrul procesului de proiectare și design. Cu modulul de siguranță IQ box, firma GEZE lansează o soluție testată TÜV pentru asigurarea muchiei de închidere la ferestrele acționate prin forță, până la clasa de protecție 4.

Specificații de siguranță ridicate pentru ferestre acționate prin forță

Sistemele de ventilare naturală cu ferestre operate de motor asigură un climat sănătos și igienic în încăperi.

Sistemele de ventilare naturală cu ferestre operate de motor asigură un climat sănătos și igienic în încăperi. © Getty Images

Ferestrele acționate prin forță, deschise și închise prin intermediul unei acționări motorizate, pot avea o contribuție semnificativă la climatul sănătos din încăperi și pot spori igiena aerului din clădiri. Având în vedere clasificarea lor în cadrul Directivei europene privind echipamentele tehnice, ele trebuie să îndeplinească standarde stricte de siguranță. Astfel, specificațiile individuale pentru ferestrele acționate prin forță dintr-o clădire trebuie determinate într-o fază cât mai incipientă. Acest lucru nu vizează numai aspectele tehnice. Trebuie oferite și garanții cu privire la faptul că soluția este sigură pentru toți utilizatorii clădirii, în condițiile unei utilizări zilnice. Acest aspect este deosebit de imporant în clădiri cum ar fi școlile, grădinițele și spitalele, precum și în clădirile deschise publicului larg (locuri de întâlnire, spații comerciale). În special aici trebuie să ne asigurăm că utilizarea necorespunzătoare a ferestrelor sau neglijența nu duc la rănirea persoanelor. Cu modulul de siguranță IQ box, GEZE, în calitate de specialist în uși, ferestre și sisteme de securitate, oferă o soluție pentru toate cerințele formulate la adresa ferestrelor acționate prin forță. Producătorul îi sprijină pe arhitecții, proiectanții și managerii clădirilor prin analize ale cerințelor în domeniul automatizate și oferă consiliere personalizată.

Modulul de siguranță IQ box marca GEZE: siguranță testată TÜV pentru ferestre acționate prin forță

Modulul de siguranță IQ box este recomandat pentru protejarea muchiilor de închidere ale ferestrelor automate acționate prin forță, împreună cu toate acționările IQ windowdrive 24 V marca GEZE. Modulul de siguranță IQ box permite conectarea simplă și rapidă a diferitelor muchii de siguranță și a senzorilor de contact. Pentru fiecare fereastră, un modul de siguranță IQ box conectează până la patru motoare de acționare a ferestrelor și două motoare de încuiere. Modulul poate fi utilizat la aplicații din domeniul ventilației naturale și a evacuării fumului (sisteme de evacuare a fumului și căldurii și NRWG), precum și împreună cu modulul GEZE IQ box KNX. Modulul de siguranță IQ box marca GEZE este testat TÜV și corespunde standardelor EN ISO 13849-1 și 2. Astfel, el îndeplinește cele mai stricte cerințe în materie de siguranță pentru ferestrele acționate prin forță, conform analizei de risc stipulate de Directiva privind echipamentele tehnice.

Soluție plug-and-play: conectați și gata

Instalarea și punerea în funcțiune a modulului de siguranță IQ box marca GEZE sunt incredibil de simple. Șina profilată cu terminale plug-in se conectează simplu cu motorul de acționare a ferestrei și cu alte module IQ marca GEZE. Intrările preprogramate de senzori permit punerea în funcțiune rapidă și directă a sistemului. Comutatoarele DIP pentru pornirea și oprirea semnalelor senzorilor sunt ușor accesibile pe partea frontală a modulului IQ box. Afișajul LED indică în orice moment starea de funcționare a senzorului. Dimensiunile reduse permit modulului IQ să „dispară” în panoul electric sau în carcasa aplicată pe tencuială, pregătită special. Produsul oferă astfel proiectanților și arhitecților un grad ridicat de flexibilitate în ceea ce privește poziționarea sistemului și designul funcțional al ferestrelor pentru ventilație și pentru evacuarea căldurii și a fumului.