Un antreprenor vizionar: Brigitte Vöster-Alber primește Ordinul de Merit al landului Baden-Württemberg

Brigitte Vöster-Alber s-a aflat timp de 52 de ani, în calitate de asicoată cu drepturi de administrare a afacerii, la cârma companiei GEZE, specialistul în tehnologie pentru uși și ferestre. Ea a ținut frâiele întreprinderii de familie de cinci generații și a dezvoltat afacerea până la dimensiunea actuală. La 23 iulie 2021, i s-a decernat Ordinul de Merit al landului Baden-Württemberg, în semn de recunoaștere a realizărilor antreprenoriale excepționale, precum și a angajamentului social și cultural.

Prim-ministrul Winfried Kretschmann, împreună cu Brigitte Vöster-Alber, la ceremonia desfășurată în Palatul Nou din Stuttgart.

Prim-ministrul Winfried Kretschmann, împreună cu Brigitte Vöster-Alber, la ceremonia desfășurată în Palatul Nou din Stuttgart.

Cu empatie, modestie și curajul de a reuși

În cadrul ceremoniei desfășurate la Neues Schloss (Palatul Nou) din Stuttgart, prim-ministrul landului Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, a lăudat realizările profesionale ale doamnei Vöster-Alber, pe care a descris-o drept „antreprenor vizionar”. Cu empatie, modestie și curajul de a lua decizii cheie, doamna Vöster-Alber a făcut din compania GEZE o întreprindere de familie de succes, pregătită să facă față provocărilor viitorului. Sub conducerea ei, compania a crescut continuu, într-un mod organic. Acțiunile ei economice prudente au garantat un grad maxim de independență, asigurând în prezent creșterea companiei din resurse proprii. Acest lucru a ajutat compania să supraviețuiască în vremuri dificile din punct de vedere economic și continuă să o ajute și acum. În calitate de mamă și femeie de carieră, a fost un model pentru multe femei, în vremuri în care această ipostază era o excepție.

Implicare în landul Baden-Württemberg

Pentru șeful landului federal, implicarea doamnei Brigitte Vöster-Alber în această regiune este la fel de improtantă. În ultimii zece ani, compania GEZE a făcut investiții considerabile, de ex. prin alocarea a 28,8 milioane de euro pentru noul centru de dezvoltare ultramodern de la sediul din Leonberg. La inaugurarea centrului de dezvoltare, dr. Nicole Hoffmeister-Kraut, ministrul pentru Economie, Muncă și Construcția de Locuințe al landului Baden-Württemberg, a subliniat faptul că GEZE „nu este doar o companie model pentru Baden-Württemberg”, ci „este o organizație globală de succes care se extinde pe plan internațional și, simultan, își consolidează rădăcinile și fabrica in Germania prin investiții bine direcționate”.

Implicare socială și culturală largă

Pe lângă realizările profesionale, prim-ministrul Winfried Kretschmann a omagiat și angajamentul doamnei Vöster-Alber în domeniul cultural și social. Compania susține organizațiile caritabile pentru copii 'Olgäle-Stiftung für das kranke Kind' (Fundația Olgäle pentru copii bolnavi) și 'Plan International'. Compania GEZE promovează totodată cultura, bunăstarea animalelor și sportul, prin intermediul unor donații regulate. De exemplu, compania a susținut financiar timp de mulți ani muzeul pentru copii Junges Schloss (Castelul Tânăr) din Stuttgart și a fost un partener constant al concursurilor de echitație de vârf din Germania, prin sponsorizarea premiului GEZE. Dar nu numai compania GEZE oferă asistență: Doamna Brigitte Vöster-Alber face anual donații unor organizații caritabile importante pentru ea. Pentru ea este important să dea ceva înapoi oamenilor și societății, să împărtășească cu aceștia succesul companiei. Este o datorie de onoare. Acest mod de gândire este apreciat acum aprecierea sub forma Ordinului de Merit al landului Baden-Württemberg.

Brigitte Vöster-Alber a fost 52 de ani la cârma întreprinderii de familie, înainte de a se muta la 1 ianuarie anul acesta în Consiliul de Supraveghere.