Soluții industriale

Proiect și funcționalitate pentru lucrări de construcții la clădiri existente

Renovarea clădirilor istorice trebuie să întrunească o varietate de cerințe: standarde moderne de proiectare și funcționalitate, legi noi și diferite – referitoare la gradul de eficacitate energetică sau pe subiectul protecției antiincendiu, spre exemplu – și proiectare urbanistică generală. Consultanții GEZE vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta oricând, chiar și în urma unei solicitări efectuate într-un timp foarte scurt.

Integrarea zonelor de intrare de ultimă generație în fațadele existente

Zona de intrare în Sihlpost

Zona de intrare în Sihlpost © Christian Moeller / GEZE GmbH

Indiferent dacă o clădire a fost renovată sau reconstruită în întregime, în concordanță cu documentele istorice, pentru a păstra caracterul unei clădiri istorice sau protejate, tehnologia modernă trebuie integrată în cel mai neinvaziv mod posibil. Cu seria sa Slimdrive, GEZE oferă tehnologie și siguranță de ultimă generație pentru uși automate, prin intermediul unei instalații cu o înălțime totală de doar 7 cm.

Sistemul Slimdrive SL-FR din clădirea Stihlpost din Zürich asigură permanent „o ușă deschisă” în caz de urgență. Unitățile subtile de acționare Slimdrive ascund tehnologia modernă și inteligentă de comandă, cu timp de menținere a poziției deschise care se adaptează frecvenței de utilizare. Dacă fluxul de vizitatori este în creștere, canaturile de ușă sunt menținute automat deschise mai mult timp. Parametrii de mișcare (accelerație, timp de menținere în poziție deschisă și viteza de deschidere și închidere) pot fi reglate individual. Unitatea de comandă a instalației Slimdrive asigură rezistența în timp și permite integrarea sistemului în sistemul de comandă a clădirii, așa încât funcțiile ușii pot fi monitorizate și modificate de la distanță.

Vizualizați studiul de caz GEZE de la clădirea Sihlpost din Zürich

Reconfigurarea conceptului dispozitivului de protecție antiincendiu

Noul kit GEZE pentru extinderea cu unde radio vă permite să conectați fără fir detectorul de plafon și butonul de declanșare manuală la senzorul montat în buiandrug, în cazul tuturor instalațiilor de blocare a ușilor în poziția deschis oferite de GEZE. Este ușor de reconfigurat, deoarece cablurile individuale nu mai sunt necesare. Aceasta facilitează proiectarea, în special în cazul clădirilor listate ca monumente istorice.

Extinderea cu unde radio pentru instalațiile de blocare a ușilor în poziția deschis © Annika Feuss / GEZE GmbH

Directivele protecției antiincendiu trebuie, de asemenea, respectate în clădirile istorice. Dar cum ar trebui să îndeplinească ușile ieșirilor de urgență în caz de incendiu, cu instalație de blocare în poziția deschis, integrate în arhitectura istorică, cerințele speciale pentru protecția antiincendiu? Deoarece în astfel de clădiri încăperile sunt foarte înalte, iar distanța dintre buiandrug și plafon este deseori mai mare de un metru, trebuie montat un senzor de fum suplimentar pe ambele părți ale ușii. Prin urmare, rețelele suplimentare de cabluri trase prin plafon sunt inevitabile. Administratorii de clădiri, producătorii ușilor și proiectanții s-au confruntat cu provocarea de a păstra neatinse plafoanele istorice – parțial formate din grinzi – în cadrul procesului de modernizare a clădirilor listate ca monumente istorice care adăpostesc sediul Asociației Industriei Metalurgice din Dortmund.

Prin extinderea premiată de la GEZE cu unde radio FA GC 170 pentru instalații de blocare în poziția deschis, cu componente radio (cu aprobare generală standard), a fost găsită o soluție unică. Aceasta a reprezentat un mare avantaj prin faptul că nu a necesitat cablaje suplimentare și, prin urmare, plafonul nu a trebuit desfăcut.

Vizualizați referințele GEZE de la sediul Asociației Industriei Metalurgice

Eficiența energetică și reabilitarea fondului construit existent

© Chris Honeywell / GEZE GmbH

Eficiența energetică este adesea raționamentul care stă la baza proiectelor de reabilitare a clădirilor existente: obiectivele protecției climatice de a reduce emisiile cu cel puțin 40 % până în 2020, comparativ cu 1990, declanșează noi cerințe pentru reabilitarea fondului construit existent. Consultanții GEZE vă ajută să respectați cerințele și standardele legale și să contribuiți la îndeplinirea obiectivelor protecției climatice.

Unul din accente se pune pe tehnologia pentru ferestre: de exemplu, mecanismele „inteligente” de acționare și de comandă de la GEZE pentru ferestrele de pe fațade și de mansardă pot fi utilizate pentru a obține o ventilație dirijată. Energia necesară pentru acționarea liniară cu motor electric este minimă, economisind costuri și resurse suplimentare pentru sistemele de aer condiționat. Această tehnologie pentru ferestre poate fi, de asemenea, combinată cu soluțiile RWA de la GEZE spre a întruni simultan cerințele pentru protecția antiincendiu.