GEZE - automatic sliding door drive, Airport, Barcelona
Econodrive EL-BO
GEZE - TSA 160, Airport, Barcelona
TSA 160
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR

Distins cu „Oscar pentru arhitectură"!

Birou de arhitectură: Richard Rogers Partnership

Extinderea celui mai mare şi mai important aeroport al Spaniei, Barajas din Madris, s-a încheiat. Prin inaugurarea unui nou terminal sunt create condiţii pentru capacitatea de până la 70 de milioane de pasageri anual. Proiectat de arhitectul spaniol Antonio Lamela şi de colegul său britanic Richard Rogers, construcţia ultramodernă cu o suprafaţă de 120000 de m² se numără printre cele mai spectaculoase aeroporturi. Această capodoperă arhitectonică a fost distinsă cu echivalentului Oscarului pentru arhitectură, premiul Sterling 2006. Cel mai important premiu pentru arhitectură din Regatul Unit a fost acordat în Londra pentru şase proiecte de construcţii.

Terminalul principal se împarte în trei niveluri. Peste tot se întinde, sprijinit de „copaci” din oţel, un acoperiş imens, a cărui formă arcuită aduce aminte de buze sau aripi. Placa din material simplu, lumina naturală şi claritatea spaţială conferă arhitecturii un caracter direct – impresionează prin dimensiune şi funcţionalitate. Şi dotările tehnice din zona îmbarcărilor, de la sistemul informatic până la transportul pasagerilor şi al bagajelor, corespunde superlativelor modernului, ceea ce în prezent a devenit o constantă la nivel mondial.

Produsele GEZE integrate atrag prin conjugarea dintre funcţionalitate şi dialog discret cu arhitectura. Acestea corespund standardelor de securitate ridicate ale unui aeroport şi subliniază în acelaşi timp design-ul futurist şi modernitatea clădirii. Zonele de acces dotate cu sisteme de acţionare de uşi glisante automate GEZE Econodrive EL-FR , se adaptează la impresia cromatică şi generală a sălilor de la intrare, oferă cel mai ridicat standard de securitate, servind în acelaşi timp drept contravântuire.(windfang).