GEZE - 105 E RWA system, LTU arena, Düsseldorf
LTU arena
GEZE - TSA 160 automatic swing door, LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E
GEZE - TSA 160, LTU arena, Düsseldorf
TSA 160 WC-uri pentru persoane cu dizabilităţi
GEZE - RWA 105 E, arena, Düsseldorf
RWA 105 E

Colorat precum natura

Birou de arhitectură: J.S.K. Perkins & Will, Düsseldorf

„LTU arena” este numele unei arene multifuncţionale care a luat naştere în nordul oraşului Düsseldorf, pe locul vechiului stadion de fotbal Rhein Fire. LTU arena primeşte sigiliul de calitate „Sprinkler protected” – distincţia pentru protecţia exemplară împotriva incendiului.

Interesant este conceptul de locuri ale stadionului.  Acestea sunt dispuse dezorganizat în culori diferite numai în aparenţă. În realitate, repartizarea scaunelor se bazează pe planul exact al arhitectului, deoarece stadionul chiar şi atunci când prezintă un grad de ocupare redus, creează un sentiment plăcut în timpul unei transmisii televizate. Locurile colorate se potrivesc şi cu motto-ul şi logo-ul olimpiadelor „Colorat precum natura”, în care culorile galben, roşu, albastru şi negru împreună cu verdele gazonului coincid cu culorile cercurilor olimpice.  

GEZE a putut contribui cu propriile produse la conceptul de siguranţă şi la confortul sălii. Dispozitivul RWA 105 E împiedică extinderea fumului în situaţii de urgenţă printr-un sistem inteligent de aerisire. Sistemul de acţionare automată de uşi rotative TSA 160 este o variantă specială instalată în WC-urile pentru persoanele cu dizabilităţi, astfel că uşa poate fi deschisă confortabil printr-o apăsare de buton. Diversele amortizoare hidraulice ale sistemului TS 5000, cum ar fi TS 5000 L şi TS 3000 V, închid uşile sigur şi fiabil.