GEZE - automatische Schiebetür Slimdrive SL bei John-Radcliffe Childrens Hospital, Oxford
Slimdrive SL
TS 4000
TS 4000

Atmosferă plăcută pentru micuţii pacienţi

Birou de arhitectură: Parry Bowen

În arhitectura spitalului pediatric, în prim plan se află îmbinarea funcţionalităţii necesare unei clinici cu o atmosferă plăcută. GEZE se numără şi în Marea Britanie printre principalii furnizori de sisteme de uşi, ferestre şi securitate. În clinica pediatrică John-Radcliff din Oxford, GEZE Ltd. UK a creat soluţiile ideale de uşi pentru o zonă de intrare îmbietoare, prietenoasă pentru micuţii pacienţi.

Clinica pediatrică John-Radcliff a fost construită după cele mai noi standarde în materie de arhitectură a spitalelor. Punctul de atracţie al intrării principale este uşa glisantă automată cu două canaturi, cu puternicul sistem de acţionare Slimdrive SL. Cu un design compact şi operator de numai 7 cm înălţime,sistemul de acţionare automată Slimdrive SL este aproape imperceptibilă. Aceasta îndeplineşte în acelaşi timp cerinţele funcţionale şi estetice, integrându-se discret şi elegant în faţada modernă a clinicii. Robustă şi performantă, ea face faţă cu uşurinţă celui mai intens trafic şi astfel miilor de cicluri de deplasare zilnice.

Produsele de la GEZE sunt utilizate în întregul complex al clinicii, printre ele numărându-se şi sistemele de uşi rotative TSA 160 şi amortizorul hidraulic cu montare în suprafaţă TS 4000. Sistemele de acţionare de uşi rotative din seria TSA sunt adecvate îndeosebi pentru zonele în care confortul şi sprijinul la utilizare uşilor sunt deosebit de importante. În plus, uşile rotative au fost dotate cu un sistem de blocare electromagnetic, care asigură în mod fiabil zonele sensibile ale spitalelor, cum ar fi sălile de operaţie şi blocurile de reanimare. Pe lângă avantajele privind siguranţa, seria de sisteme de acţionare TSA este adecvată îndeosebi pentru zonele foarte frecventate ale spitalelor, întrucât reunesc avantaje esenţiale: deschiderea canatului uşii este posibilă cu efort redus şi oferă persoanelor slăbite şi în primul rând copiilor un confort ridicat. În plus, sistemele de acţionare TSA simplifică transportul pacienţilor de către personalul de îngrijire.

„Arhitectura sofisticată a spitalului John-Radcliffe necesită produse sigure şi viabile, care să facă faţă nu numai utilizării neîntrerupte, ci să se şi integreze perfect în estetica clădirii. Slimdrive Sl este în acest sens soluţia perfectă. Sistemele de uşi rotative din seria de produse TSA sunt indispensabile în spitale, deoarece permit accesul simplu, fără efort, şi astfel deplasarea rapidă în întreaga clădire – o condiţie esenţială care în spitale poate salva vieţi.” declară Jules Quested-Williams, director de distribuţie şi marketing al GEZE Ltd. UK. Şefa de proiecte a clinicii, Vickie Holcroft adaugă: „Suntem entuziasmaţi de aspectul zonei noastre de intrare. Acesta asigură ambianţa aşteptată de la un spital ultramodern. Nu în cele din urmă, gradul său ridicat de elaborare contribuie la atmosfera plăcută şi îmbietoare pentru pacienţii şi angajaţii clinicii.