Soluții industriale

Domeniul educației – sisteme de comandă a clădirilor care sunt funcționale, primitoare și sigure

Uși accesibile, prevenție pentru protecția față de incendii și vandalism: acestea sunt doar câteva cuvinte-cheie care definesc cerințele pentru tehnologia ușilor, ferestrelor și siguranței în clădirile din domeniul educației. GEZE înțelege aceste cerințe și oferă consultanță personalizată, orientată pe soluții, pentru fiecare fază din proiect.

Sisteme inovatoare de comandă a clădirilor în domeniul educației

Arhitectura folosită în grădinițe, școli primare și gimnaziale trebuie să fie funcțională, primitoare și sigură. De exemplu: ușile și ferestrele au un rol important în ventilație și în protecția antiincendiu. Mecanismele de acționare cu braț retractabil produse de GEZE asigură ventilația zilnică confortabilă - chiar și pentru sute de ferestre. Contribuind la protecția antiincendiu, aceste mecanisme garantează suplimentar eliminarea în siguranță a fumului, în timp ce sistemele de blocare îmbunătățesc protecția împotriva furtului.

Accesul fără bariere pentru toți este o parte a proiectării oricărei unități de învățământ. Ușile automate glisante sau batante asigură elevilor cu dizabilități accesul în clădire, fără asistență suplimentară. Senzorii adiționali ajută la deschiderea ușilor în mod automat, iar funcția de cursă liberă permite ca ușa să fie deschisă cu un efort minim.

Alt punct important: închizătoarele integrate ale ușilor protejează ușile și ferestrele de orice posibile acte de vandalism.

GEZE înțelege cerințele aplicabile sistemelor de comandă a clădirilor în cazul grădinițelor, școlilor primare și gimnaziale și vă poate ajuta în oricare fază din proiect.

Zonele de intrare: primitoare și sigure

Sisteme de uși rotative cu acționare manuală la Colegiul orașului Glasgow

Sisteme de uși rotative cu acționare manuală la Colegiul orașului Glasgow

Îndată ce intrați într-o instituție de învățământ prin intrarea principală, devine clar că există multe cerințe pe care clădirea trebuie să le satisfacă. Soluțiile GEZE vă pot ajuta în aceste situații: intrarea principală trebuie să indice calea, să fie primitoare, funcțională și în același timp sigură, din moment ce mulți oameni vor intra și vor ieși din clădire în orice moment.

Sistemul de uși cu ecluze de la GEZE este, de exemplu, o soluție de acces controlat, permițând totodată unui număr mare de oameni să intre în clădire. Două uși simple sau cu două canaturi sunt instalate secvențial. Acestea pot fi combinate cu soluții de căi de evacuare manuale și accesibile. GEZE vă poate ajuta să combinați diferite cerințe fără să pierdeți din vedere designul.

Produsele GEZE din Glasgow acționează chiar astfel: elevii de la unul din cele mai noi colegii de prestigiu din Europa, Colegiul orașului Glasgow, evaluat la 228 milioane £, situat în inima orașului, sunt întâmpinați de produsele GEZE.

Vizualizați studiul de caz GEZE de la Colegiul orașului Glasgow

Sisteme antivandalizare pentru uși

Șina de ghidare din seria Boxer este vizibilă numai atunci când ușa este deschisă.

Șina de ghidare din seria Boxer este vizibilă numai atunci când ușa este deschisă. © Erwin Kamphuis / GEZE GmbH

Pierderile cauzate de vandalism pot fi o problemă greu de rezolvat, iar acest lucru este valabil nu doar în școli. GEZE vă poate ajuta să preveniți actele de vandalism cu soluții de uși robuste, durabile și convenabile. Comenzile de reglare integrată a succesiunii de închidere pot fi proiectate în așa fel încât să nu poată fi distruse prin forță. Dacă este aplicată o forță excesivă, ele pot fi supraprotejate, astfel încât mecanismul să nu fie distrus. Închizătoarele ușilor cu șine de ghidare sau închizătoarele ușilor integrate total în canatul ușii, în locul sistemelor cu brațe articulate care sunt expuse în încăpere, reduc pericolul de abuz.

GEZE a instalat peste 200 de uși interioare cu închizătoare de uși din seria Boxer la Facultatea Tehnică a Universității de Științe Aplicate din St. Gallen. Închizătoarele ușilor sunt complet integrate în canatul ușii și, ca atare, nu sunt vizibile. Șina de ghidare este vizibilă numai atunci când ușa este deschisă. Sunt perfecte pentru proiectarea liniară, modernă a ușii, și de asemenea previn utilizarea incorectă.

Expertiza noastră pentru clădiri care găzduiesc grădinițe

Ușor de deschis și accesibilă: ideală pentru folosirea zilnică de către copii

Ușor de deschis și accesibilă: ideală pentru folosirea zilnică de către copii © Line L. Filoglou / GEZE GmbH

Ușile îndeplinesc o funcție importantă în grădinițe, în mod special: acestea trebuie să asigure faptul că micuții nu pot părăsi camera când vor ei, dar în același timp să le permită ieșirea în caz de urgență. Pe de altă parte, adulții, precum personalul educator, trebuie să poată ieși oricând, fără nici o problemă. Nu în ultimul rând, părinții copiilor de la grădiniță trebuie să poată intra și ieși într-o manieră controlată.

GEZE oferă soluții precum ușile operate cu ajutorul unui buton acționat prin apăsare, la care copii nu pot ajunge, însă care poate fi ușor de utilizat de către personalul grădiniței. Dacă părinții vin pe parcursul zilei, aceștia pot suna la sonerie, iar ușa le poate fi deblocată din interior prin apăsarea unui buton. Protecția căii de evacuare poate, de asemenea, să fie suspendată printr-un temporizator de preluare și lăsare a copiilor, oferind posibilitatea părinților și copiilor să intre și să iasă fără impedimente.

Din experiență, știm că soluțiile pentru uși cu protecție împotriva prinderii degetelor sunt importante pentru protejarea mânuțelor copiilor în orice grădiniță. Această protecție este dotată cu apărători demontabile de protecție împotriva prinderii degetelor, care acoperă într-o manieră sigură șpaltul dintre canatul ușii și tocul acesteia. Mânerele pot fi, de asemenea, folosite pentru a proteja în cazul ușilor intens folosite, oferind protecție suplimentară împotriva prinderii degetelor. Soluții diferite pot fi combinate, în acord cu necesitățile unității.