Soluții pentru industrie

Tehnologie pentru uși, ferestre și de siguranță pentru hoteluri și restaurante

Starea de bine a oaspeților este întotdeauna esențială în industria hotelieră și cea a restaurantelor: Experiențele și confortul, un mediu de bun gust și serviciile impecabile, alături de un design accesibil pentru toți, igienă și siguranță, reprezintă preocupări importante pentru orice hotel și oferă oaspeților posibilitatea de a se simți bine și de a rămâne cu amintiri frumoase despre șederea lor sau despre vizita la restaurant.

Zona de intrare a oricărui hotel dă tonul

Slimdrive SCR în hotelul Mövenpick

Slimdrive SCR în hotelul Mövenpick

Oaspeții și vizitatorii hotelului se bucură de o primire agreabilă în zona de intrare. Zona holului trebuie protejată, de asemenea, împotriva tirajelor de aer și a eventualelor zgomote din exterior. În cele din urmă, zona de intrare dă tonul, este cartea de vizită a hotelului și trebuie să reflecte conceptul pe baza căruia a fost gândit și proiectat întregul ansamblu al clădirii. GEZE oferă multiple soluții pentru aceste zone cu trafic intens, soluții personalizate care să se integreze perfect în arhitectură. Gama include: uși glisante automate, uși glisante semicurbate și curbate, uși glisante unghiulare, uși rotative sau uși din sticlă cu amortizor în partea inferioară.

Cu soluțiile GEZE, de exemplu pentru Hotelul Mövenpick din Hamburg, au fost proiectate zone de intrare deschise, luminoase și transparente. Cu o înălțime generală de doar 7 cm, Slimdrive s-a dovedit o alegere excelentă pentru integrarea perfectă în fațadă. Sistemele IGG realizate complet din sticlă de către GEZE asigură transparență și un spațiu luminos.

Atunci când o zonă de intrare trebuie să aibă suplimentar și un aspect impunător, se recomandă utilizarea ușii rotative Revo.PRIME. Datorită înălțimii redus ea canopiei sale de numai 75 mm și a sistemelor suple de profil de numai 60 mm, ea impresionează printr-o transparență maximă în zona dvs. de intrare.  Ea conferă sentimentul de a fi binevenit, oferă protecție față de tirajul de aer nedorit și îmbunătățește astfel eficiența energetică a clădirii.

Lăsați-vă impresionați de ușa noastră Revo.PRIME
 

Serviciu rapid datorită sistemelor automate de acționare

Serviciu rapid cu uși automate

Serviciu rapid cu uși automate © Stefan Dauth / GEZE GmbH

Fie că vizitează un restaurant sau se cazează la un hotel: oaspeții se bucură de un sejur lejer și lipsit de probleme, iar acest lucru implică servicii rapide. Seria GEZE Slimdrive EMD reprezintă o îmbunătățire reală în acest sens: Ușile batante sau ușile glisante dintre bucătărie și restaurant se deschid rapid și fiabil, asigurând un serviciu fără impedimente. Instalarea flexibilă pe balama sau în partea opusă balamalelor reprezintă un avantaj major. Iar înălțimea totală nemaiîntâlnită de numai 7 cm, care asigură integrarea perfectă în designul încăperii, face ca majoritatea motoarelor electrice să acționeze ușile ușor și lin.

Automatizarea pentru uși glisante ECdrive T2 oferă fiabilitate fără compromisuri. Mai ales în zonele în care personalul trebuie să presteze serviciile rapid și fără întreruperi, ECdrive T2 asigură o unitate de acționare economică: Mecanismul cu cărucior cu role cu autocurățare și materialele de înaltă calitate garantează o funcționare lină și silențioasă a ușii glisante – perfect, de exemplu, pentru ușile destinate traficului intens dintre bucătărie și restaurant. Iar în ceea ce privește sustenabilitatea, ECdrive T2 impresionează prin profilul său eficient energetic, care permite optimizarea eficienței energetice a clădirilor.

Esențial în sectorul ospitalier: Asigurarea căii de evacuare

În hoteluri și restaurante, căile de evacuare și de salvare sunt impuse prin lege. Asigurarea căii de evacuare (FWS) garantează faptul că oaspeții pot ieși din clădire rapid și în siguranță în caz de urgență. GEZE oferă soluții de sisteme de căi de evacuare conforme și certificate, cum ar fi aparate de comandă a ușii, încuietori pentru ieșiri de urgență și încuietori antipanică care pot fi adaptate la cerințele specifice și conceptele individuale de ieșire de urgență.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE DESPRE ASIGURAREA CĂII DE EVACUARE

Sisteme de protecție împotriva incendiilor pentru restaurante și unități de cazare

Ușile rezistente la foc și instalațiile de evacuare a fumului și a căldurii (NRWG) sunt parte din protecția preventivă contra incendiilor. În cazul unei urgențe, aceasta nu permit răspândirea nestingherită a focului și fumului. Totodată, măsurile de protecție împotriva incendiilor garantează parcurgerea în siguranță a căilor de evacuare.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE DESPRE UȘILE REZISTENTE LA FOC

Ambianță de bun gust și confort funcțional

Hotelul Schloss Elmau Retreat

Hotelul Schloss Elmau Retreat © Robert Sprang / GEZE GmbH

Pe lângă serviciile oferite de hotel, interiorul acestuia joacă adesea un rol cheie în impresiile oaspeților. Grija pentru estetică și confortul funcțional combinate subliniază cu adevărat caracterul unic al hotelului. GEZE oferă o mare varietate de soluții pentru a ajuta în realizarea unei ambianțe cu bun gust. De exemplu, sistemele de despărțire a spațiului reprezintă o modalitate ideală de a structura diverse zone, în mod atractiv. Se poate utiliza o varietate mare de materiale și elemente de sticlă decorativă cu motive personalizate de serigrafie care pot combina sau separa zone de bar sau restaurant în orice configurație. GEZE oferă, de asemenea, soluții pentru repartizarea camerelor și pentru design în zonele private pentru oaspeți: Compartimentarea spațiului cu pereți despărțitori din sticlă aduc transparență în spațiile dvs. și permit de ex. separarea elegantă și ergonomică a spațiilor de locuit de cele de dormit sau de spălat.

Designul și confortul nu se exclud reciproc nici în zonele de intrare. Spre exemplu, soluțiile pentru uși furnizate de GEZE oferă un suport elegant și discret pentru designul unui sas din holul Hotelului Schloss Elmau: Două sisteme de ușă glisantă Slimdrive SL NT, liniare, din sticlă, cu cadru subțire oferă acces pe terasă, cu o priveliște superbă spre munții Wetterstein. Instalarea unităților de acționare, de numai 70 mm înălțime, pe elementele din lemn cu vitrare fixă demonstrează că designul clasic GEZE poate fi integrat în orice arhitectură și ambianță.

Accesați studiul de caz GEZE pentru Hotelul Schloss Elmau

Igiena în hoteluri și restaurante cu sisteme de uși automate

© Robert Sprang / GEZE GmbH

Sistemele de uși automate GEZE asigură în mod natural un design accesibil pentru toți și un serviciu impecabil. În același timp, produsele noastre vin în sprijinul hotelurilor și restaurantelor în ceea ce privește implementarea măsurilor de igienă. În special igiena alimentară este supusă unor prevederi legale deosebit de stricte, cum ar fi liniile directoare EHEDG. Iar ambianța igienică joacă un rol-cheie în asigurarea unei experiențe pe deplin pozitive în multe alte domenii. Fie că este vorba de zonele de intrare, coridoare și pasaje, instalații sanitare, zone de conferințe și spa sau chiar în restaurante: elementele funcționale operate manual vor fi întotdeauna atinse de multe persoane, ceea ce poate genera probleme în ceea ce privește igiena.

Ușile batante automate, ușile glisante și ușile rotative de la GEZE ajută la facilitarea condițiilor de igienă, precum și la asigurarea siguranței și bunăstării oaspeților și a personalului. Ele permit accesul fără restricții al persoanelor pe ușile din unitățile hoteliere și restaurante, fără a avea niciun contact - totul, datorită unităților noastre de acționare fiabile. Împreună cu senzorii și cu elementele de comandă, cum ar fi butonul de proximitate fără atingere directă GC 306, oferim soluții personalizate pentru fiecare situație de utilizare a ușilor.

Uși automate GEZE

Pentru confortul oaspeților: Închideți ușile fără a face zgomot

În hoteluri și restaurante, trântirea ușilor este categoric interzisă. În definitiv, oaspeții nu doresc să fie treziți sau deranjați de ușile zgomotoase ale camerelor de hotel. Cu GEZE ActiveStop, ușile se închid fără a face zgomot pentru că amortizorul frânează ușor chiar și ușile care se închid rapid, după care le închid fără zgomot. Totodată, GEZE ActiveStop menține ușile deschise la unghiuri ajustabile individual, fără niciun fel de asistență. De exemplu, nu sunt necesare opritoare de ușă suplimentare pe perete sau pe podea – o soluție curată de care se bucură și personalul hotelului. În definitiv, fără un opritor de ușă montat pe podea, este mai ușor de curățat pardoselile. Iar în zonele de servicii, ieșirea pe ușă se poate face într-un mod firesc, chiar și cu mâinile ocupate.

CĂTRE GEZE ACTIVESTOP

Ușile se închid în siguranță și silențios în condiții alternative de presiune

Dacă ușile trebuie să se închidă silențios și totodată în siguranță, amortizorul TS 5000 SoftClose reprezintă alegerea corectă. Pe lângă ușile camerelor există în special în hoteluri situații provocatoare în care o ușă trebuie să se închidă în siguranță maximă și cât se poate de silențios. De exemplu, în zonele de intrare și în casele scărilor există deseori condiții alternative de presiune datorită vântului și curentului de aer. Aici se recomandă utilizarea amortizoarelor special precum TS 5000 SoftClose, care asigură un raport optim între putere și viteză de închiderer, astfel încât ușile să se poată închide în mod fiabil și totodată lin și silențios.

CĂTRE TS 5000 SOFTCLOSE

Ventilare plăcută cu ferestre automate

Aerul proaspăt și un climat plăcut în încăperi trebuie să fie un lucru firesc în hotelurile și restaurantele bune. O metodă eficientă și confortabilă este ventilarea naturală prin intermediul ferestrelor automate. În funcție de utilizarea spațiului și de situația de montaj, ferestrele acționate prin forță pot necesita anumite măsuri de siguranță care să garanteze o utilizare sigură – chiar și de către persoane neinstruite, cum ar fi de exemplu oaspeții.

Dispozitiv de protecție conform clasei de protecție

În funcție de clasa de protecție, la ferestrele automate acționate prin forță sunt necesare anumite dispozitive de protecție împotriva strivirii și a marginilor tăioase. Spre exemplu, senzorii fără atingere, precum scanerul cu laser GC 342, împreună cu modulul de întrerupător de siguranță IQ box Safety garantează siguranța necesară a ferestrelor – chiar și pentru cea mai înaltă clasă de protecție 4.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE SISTEMELE DE SIGURANȚĂ PENTRU FERESTRE

GEZE – Securitate prin consiliere

Reglementările și cerințele legale sunt din ce în ce mai numeroase. GEZE Global Account Management pentru industria hotelieră și a restaurantelor vă poate consilia în fiecare fază a serviciului. Consultanța personalizată privind standardele și cadrul legislativ ce reglementează tehnologia pentru uși, ferestre și cea de siguranță, în diferite regiuni internaționale, reprezintă o parte implicită a serviciului pe care îl oferim. Acest aspect ne permite să respectăm în mod unitar standarde înalte de siguranță – indiferent de locația proiectului dumneavoastră. În tot ceea ce facem, combinăm experiența dobândită din numeroase proiecte din industria hotelieră și a restaurantelor cu expertiza rețelei noastre internaționale de consultanți, ceea ce ne permite să oferim o colaborare eficientă pe bază pe parteneriat.