Soluții industriale

Igienă, acces fără bariere și un mediu protector

Sală OP, camere de tratament și odihnă pentru pacienți și zone de așteptare: încăperile din cabinetele medicale și din spitale trebuie să fie proiectate pentru a fi confortabile, accesibile și igienice, pentru a oferi un suport optim în procesul de tratament.

Zone de intrare fără bariere, cu trafic intens de persoane

„Ark” de la Clinica din Stuttgart: primitoare și jucăușă

„Ark” de la Clinica din Stuttgart: primitoare și jucăușă © 

Zonele de intrare în spitale, cu trafic intens de persoane, sunt folosite de copii, de pacienți cu sisteme ajutătoare de deplasare, dar și de vizitatori cu bagaje. GEZE oferă soluții durabile și mai ales sigure pentru aceste zone. Ușile glisante cu sistemul ECdrive de la GEZE garantează fiabilitate fără compromisuri. Rolele de mișcare cu auto-curățare minimalizează fricțiunea în timpul deschiderii și închiderii și permit canaturilor de ușă să se miște lin și, implicit, să reducă lucrările de mentenanță. GEZE oferă Slimdrive pentru fațade și zone în care aspectul vizual este extrem de important. Bazat pe o tehnologie de comandă ultramodernă și materiale de înaltă calitate, sistemul de acționare se remarcă prin înălțimea sa totală scăzută, de doar 7 cm. Dispozitivul de acționare este folosit, de exemplu, la Clinica din Stuttgart: Spitalul Olga/Clinica pentru Femei, unde creează o atmosferă primitoare, folosind în regim automat un sistem de ușă glisantă care duce direct la „Arcă”, locul de joacă și de distracție pentru copii. Un pasaj de aproape 3 m lățime, o ușă cu profile ușoare și elegante, mecanisme Slimdrive SL NT-FR integrate în plafon combină accesibilitatea fără bariere pentru persoanele cu dizabilități cu asigurarea căii de evacuare și cu transparența. Soluțiile GEZE au fost folosite astfel cu succes pentru a finaliza o renovare care a transformat clădirea într-o construcție accesibilă persoanelor cu dizabilități.

Accesați studiul de caz GEZE la Clinica din Stuttgart: Spitalul Olga/Clinica pentru Femei

Confortabil și funcțional: contraplacă electrică de ușă și opritor de ușă pentru uși cu rulare liberă și funcție de blocare în poziția deschis pentru confort

Datorită ActiveStop nu mai există uși trântite

Datorită ActiveStop nu mai există uși trântite

Unii închid ușile printr-o ușoară împingere, în timp ce alții le închid cu avânt. Oricum o închideți, ușa ar trebui să se închidă silențios, fără a se trânti, în special în zonele în care pacienții au nevoie de odihnă. GEZE ActiveStop oferă un sistem care îndeplinește perfect această cerință, ceea ce înseamnă că ușile trântite, degetele prinse și pereții deteriorați sunt de domeniul trecutului. Un opritor de ușă separat nu mai este necesar.

GEZE ActiveStop a primit două premii pentru un design excepțional. Amortizorul de ușă a câștigat premiul German Design Award 2016. Acest premiu internațional este acordat de Consiliul German de Design, autoritate de brand și design și organizator al uneia dintre cele mai renumite competiții de design din lume.

Ușile pot fi echipate cu rulare liberă și funcție de blocare în poziția deschis pentru confort, spre a oferi o comoditate suplimentară. Funcția de rulare liberă a fost combinată cu funcția de blocare în poziția deschis pentru confort a ușilor centrale în Spitalul Robert Bosch din Stuttgart. Ușa se blochează ușor și lin la capătul cursei de rulare liberă, deci previne orice „închidere” nedorită, de exemplu în cazul unui tiraj de aer, și totodată împiedică ușa să se blocheze în poziția jumătate-deschisă.

Accesați studiul de caz GEZE de la Spitalul Robert Bosch din Stuttgart