Soluții industriale

Pe apă, pe pământ și în aer: diversitate dintr-o singură sursă

De la vase de croazieră și trenuri, la vehicule de transport și avioane: GEZE este de multe decenii un partener de încredere pentru soluții personalizate de înaltă calitate în domeniul tehnologiei transporturilor. În funcție de cerințele clientului, noi putem asigura soluții special adaptate, în domeniul tehnologiei pentru uși, ferestre și siguranță, precum și al sistemelor de uși automate. Odată cu sporirea confortului pasagerilor și personalului, crește și nivelul de siguranță.

Confort, siguranță și estetică la bord

AIDALuna

AIDALuna

Pe vasele de croazieră sau pe ambarcațiunile private, soluțiile GEZE de uși batante sau uși glisante cu regim automat permit pasagerilor să se deplaseze dintr-un loc în altul în mod ușor și accesibil. Serviciile sunt igienice și fără obstacole – datorită soluțiilor de uși glisante personalizate, ca de exemplu între bucătărie și sala de mese. În același timp, un sistem de uși automate din zona de intrare – de exemplu sub formă de ușă glisantă rotundă – captează cu adevărat atenția. Ca exemplu, ușile din sticlă batante manual din ambarcațiunile mici au un aspect atractiv și denotă personalitate. Când se preferă zonele cu lumină abundentă, un luminator cu motor electric de acționare a ferestrei asigură o atmosferă luminoasă și primitoare – de exemplu la piscină sau în zona de wellness.

GEZE oferă, de asemenea, soluții pentru proiectarea cabinei: ușa glisantă cu regim automat personalizată asigură un acces facil, fără bariere, la balconul cabinei. Soluțiile personalizate, precum ușile glisante automate ale balcoanelor, pot fi, de asemenea, modernizate complet, în conformitate cu nevoile clientului. Important pentru aplicațiile marine și de transport: acționarea ușilor glisante automate poate fi proiectată pentru a rezista coroziunii și agresivității apei sărate.

Suplimentar, mecanismul de acționare a ușilor batante automate în cabină și baie oferă un acces facil persoanelor cu deficiențe de mobilitate.

Vizualizați studiile de caz GEZE de la AIDAluna

Proiectarea flexibilă a camerelor cu sisteme de perete glisant manual (MSW)

AIDAdiva

AIDAdiva © GEZE GmbH

Sistemele de perete glisant manual (MSW) promit combinarea confortului cu estetica transparentă. Pot fi utilizate pentru a crea cu ușurință zone mici sau mari – cum este exemplul conceptului de magazin în magazin pe ambarcațiunile mari sau pentru a permite o utilizare flexibilă a sălilor de dans. Un avantaj suplimentar: MSW asigură un climat interior plăcut, aproape de peretele de compartimentare, în timp ce garniturile din ambele părți reduc tirajul de aer. Soluțiile GEZE se folosesc pe AIDAdiva: un sistem eliptic manual de pereți glisanți realizat din foaie de geam dispus în jurul consolei DJ-ului pe puntea superioară. Aceasta permite ca întreaga zonă să fie complet închisă sau deschisă manual, după necesități, fără un efort prea mare.

Vizualizați studiile de caz GEZE de pe AIDAdiva

Siguranță optimă pe platformă

Gara de Vest din Viena

Gara de Vest din Viena © Sigrid Rauchdobler / GEZE GmbH

Numărul de persoane care necesită a fi transportate rapid și sigur prin intermediul sistemului de transport public, în special în centrele urbane, este în creștere în fiecare an. Soluțiile GEZE sunt folosite în gări: pereții de compartimentare din sticlă cu sisteme de uși glisante automate asigură o siguranță optimă pe peron la sosirea trenului. Acestea sunt blocate electric și pot fi deblocate manual în caz de urgență. În special, având în vedere evoluția sistemelor de transport public fără șofer, aceste sisteme automate constituie un factor suplimentar de siguranță.

Acest lucru se aplică și la stațiile pentru funicular. Pentru a asigura accesul ordonat și sigur al pasagerilor în funicular, ușile glisante automate asigură închiderea și deschiderea completă și fiabilă, conform cerințelor. Creșterea siguranței pasagerilor permite trenurilor să intre în gări sau în terminale mult mai repede și astfel se reduce timpul de așteptare pentru pasagerii de la bord.

VIZUALIZAȚI STUDIUL DE CAZ GEZE DIN GARA DE VEST DIN VIENA

Sisteme de uși GEZE în trenuri

Sistemele de uși GEZE asigură mișcarea confortabilă în vehiculele feroviare, de exemplu accesul la ușile compartimentului, ca sistem de uși tip perete despărțitor cu două canaturi sau uși de intrare laterale cu un singur canat, de pildă pentru accesul la facilitățile sanitare. Indiferent că este vorba despre uși glisante automate sau uși batante manual, soluțiile GEZE impresionează prin confortul de înalt nivel al sistemului fără bariere oferit pasagerilor, necesitând un spațiu minim pentru instalare și asigurând fiabilitatea deschiderilor și închiderilor.

Aceste cerințe individuale pot fi îndeplinite în totalitate, în conformitate cu nevoile clientului.