Soluții industriale

Sisteme pentru uși, ferestre și sisteme de siguranță pentru clădiri de birouri confortabile

Conceptele de uși, ferestre și circuite de siguranță în clădirile de birouri sunt dezvoltate în contextul cerințelor contradictorii: Designul și confortul trebuie combinate cu designul accesibil pentru toți, protecția împotriva incendiilor și măsurile de siguranță. Soluțiile GEZE combină tehnologia standardizată cu nevoi specifice, astfel încât angajații, clienții și vizitatorii să se simtă confortabil în spațiile de birouri.

O zonă de intrare impresionantă și funcțională este cartea de vizită a clădirilor de birouri

Utilizarea optimă a luminii naturale: intrarea în restaurant

Utilizarea optimă a luminii naturale: intrarea în restaurant © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Zona de intrare a unui complex de birouri trebuie să impresioneze și să inspire, dar și să fie primitoare. Cerințe clasice, cum ar fi confortul ușii fără restricții, controlul accesului, împiedicarea efracției, asigurarea căii de evacuare și desfumarea fiabilă în caz de incendiu (RWA) cu operare și monitorizare de la distanță, trebuie bineînțeles îndeplinite. Soluțiile GEZE ajută în acest scop în multe feluri.

Sistemele de uși rotative automatizate integral de la GEZE reprezintă o soluție ideală la „pornit și oprit” constant, pentru a face față traficului public, în mod fiabil și sigur. În Turnul Roche din Basel, de exemplu, au fost instalate construcții mari din sticlă cu trei canaturi, cu lățimi și înălțimi de trecere de aproximativ trei metri. Ușile rotative se încadrează perfect în designul interior purist și accentuează atmosfera primitoare. Datorită transparenței maxime, ele permit utilizarea integrală a luminii naturale de la casele luminoase ale scărilor, care leagă mai multe etaje. Dacă o ușă rotativă nu îndeplinește cerințele privind designul accesibil pentru toți și asigurarea căii de evacuare, poate fi utilizată soluția GEZE cu uși cu canat batant.

Acest exemplu arată și modul în care GEZE poate răspunde cerințelor specifice: GEZE a creat toate condițiile necesare pentru ca o soluție individuală de iluminat să poată fi integrată în construcția ușii. Ușile rotative din Turnul Roche au fost dezvoltate și fabricate în fabrica proprie GEZE pentru soluții specifice proiectului.

Spre proiectul de referință GEZE Turnul Roche din Basel

Ușile multifuncționale asigură confortul, designul accesibil pentru toți și protecția împotriva incendiilor

Tehnologie complexă a ușii: cu cadru subțire și cu comandă centrală

Tehnologie complexă a ușii: cu cadru subțire și cu comandă centrală © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Ușile sunt un element esențial în implementarea designului accesibil pentru toți, a protecției preventive contra incendiilor, în asigurarea căii de evacuare și în sistemul de control al accesului. Cerințele în aceste domenii sunt adesea contradictorii – dar trebuie combinate. GEZE a dezvoltat soluții de uși pentru clădirile de birouri, care îndeplinesc aceste cerințe, de exemplu, la centrala companiei Vector din Stuttgart:

La primul etaj, o ușă de siguranță multifuncțională se ocupă de autorizațiile de acces, astfel încât angajații să poată intra și ieși din încăperi, la orele stabilite. De asemenea, servește ca ușă de compartiment de incendiu și ca ușă de evacuare fără restricții. Datorită tehnicii de comandă a clădirii pot fi monitorizate toate funcțiile ușii, astfel încât managerii clădirii să fie scutiți de drumuri lungi. Designul filigranat al ușii a putut fi implementat folosind o tehnologie care necesită doar spațiu minim: Powerturn are de exemplu o înălțime de doar șapte centimetri. Pentru a evidenția vizual starea ușii, a fost selectată în plus centrala ușii cu design „oțel inoxidabil” TZ 320, cu machetă de presă cu LED-uri „backlight”.

Concluzie: O ușă care nu numai că poate face multe, dar se și încadrează în conceptul de design al sediului companiei.

Spre proiectul de referință GEZE sediul central al companiei Vector din Stuttgart

Tehnica inteligentă a ferestrelor asigură aer proaspăt în birou

Aerisirea naturală prin intermediul ferestrelor automatizate este confortabilă și eficientă din punct de vedere energetic.

Aerisirea naturală prin intermediul ferestrelor automatizate este confortabilă și eficientă din punct de vedere energetic. © Exorbitart / GEZE GmbH

Spațiile moderne de birouri ar trebui să ofere o atmosferă plăcută de lucru. O bună ventilare cu aer proaspăt la locul de muncă ne ajută să ne putem concentra mai bine. Pentru a îmbunătăți calitatea aerului din încăpere și igiena din birouri se recomandă schimbul eficient de aer, folosind sisteme inteligente de comandă a ventilației.

Avantajele sistemelor de aerisire automatizate cu ferestre

În trecut, instalațiile mecanice de ventilare și instalațiile de climatizare erau adesea folosite în clădirile de birouri și reglau în special temperatura din încăpere. Dar pandemia de Coronavirus a evidențiat dezavantajele acestor sisteme de ventilare: Dacă filtrele de aer nu sunt suficient de fine, aerosolii și astfel virușii nu sunt filtrați din aerul din încăpere, ci rămân în circuitul de aer. Spre deosebire de o instalație de recirculare a aerului, aerisirea naturală controlată prin ferestre automatizate asigură un schimb eficient de aer. Aerul proaspăt și oxigenul intră prin ferestrele deschise, în timp ce aerul închis și uzat din încăpere iese afară. 
În comparație cu multe instalații de ventilare și de climatizare, metoda de aerisire naturală cu ventilare forțată îmbunătățește și eficiența energetică prin reducerea costurilor de încălzire și electricitate.

MAI MULTE DESPRE AERISIREA NATURALĂ

Aerisirea naturală este o soluție eficientă, pentru a îmbunătăți semnificativ aerul din încăpere. Ventilarea controlată prin motoare automate de acționare a ferestrei necesită, de asemenea, mai puțină energie decât majoritatea instalațiilor de ventilare.

Karen Sum, șefa departamentului Global Account Management GEZE GmbH

Sisteme inteligente de ventilare

Motoarele automatizate de acționare a ferestrei pot fi combinate cu senzori speciali, care măsoară, de exemplu, conținutul de CO2 din aerul încăperii sau temperatura interioară și în funcție de acest lucru deschid sau închid ferestrele.
În clădirile mari de birouri, este avantajoasă legarea inteligentă în rețea a sistemelor automate de ferestre cu sistemul de tehnică de comandă a clădirii, deoarece astfel ventilația poate fi controlată la nivel central. Motoarele noastre automate de acționare a ferestrei IQ windowdrive pot fi integrate fără probleme în sistemul de tehnică de comandă a clădirii. În multe cazuri, anumite elemente de siguranță sunt obligatorii pentru ferestrele acționate prin forță, astfel încât siguranța utilizatorilor clădirii să fie garantată.

MAI MULTE DESPRE SIGURANȚA PENTRU FERESTRE

Pentru fațade remarcabile: Operarea cu ușurință și în siguranță a ferestrelor grele

Clădirile mari de birouri impresionează adesea cu o fațadă din sticlă și ferestre mari. Chiar și elementele grele ale ferestrelor cu o greutate a canatului de până la 200 kg nu reprezintă o problemă pentru F 1200+: Motorul de acționare a ferestrei are un motor deosebit de puternic – și totuși este deosebit de silențios. Astfel pot fi realizate fațade inteligente, remarcabile.

Ideal pentru birouri cu plan deschis: Compartimentarea flexibilă a spațiului cu sisteme de pereți despărțitori

Sistemul Pendulo de la GEZE

Sistemul Pendulo de la GEZE

Spații fără restricții vizuale – cu sistemele de pereți despărțitori din sticlă pot fi separate spațial etaje sau părți ale etajului, fără a pierde lumina și transparența. Cu sistemul de perete Pendulo cu vitrare integrală de la GEZE pot fi realizate numeroase soluții elegante. Astfel în planificarea biroului pot apărea spații individuale sau se pot împărți suprafețe întregi în spații mai mici și astfel pot fi structurate. Caracteristica specială: Sistemul GEZE ascunde tehnologia inteligentă – un amortizor integrat – în profilul său inferior de design. Ușa poate fi deschisă în ambele direcții, oferă o mișcare uniformă de închidere și se balansează ușor în poziția de repaus.

Planificarea sistemului de perete cu vitrare integrală GEZE este, de asemenea, simplă: Cu configurația online Pendulo, soluțiile complete dintr-o singură sursă pot fi proiectate rapid și ușor – în funcție de nevoile dvs. individuale.

MAI MULTE DESPRE COMPARTIMENTAREA SPAȚIULUI

Pentru mai multă siguranță la birou: Control fiabil prin ecluza de securitate

Uși automate vitrate cu controlul accesului

Uși automate vitrate cu controlul accesului © Annika Feuss / GEZE GmbH

Controlul accesului joacă un rol în orice clădire de birouri. Diferite grupuri de persoane au autorizații diferite, de exemplu, angajați, public, furnizori sau chiar personalul de curățenie. În plus, uneori este necesară separarea vizitatorilor clădirii la intrare, fie pentru a asigura securitatea în clădire, fie pentru a preda materiale sensibile. Este important să nu se piardă confortul – vizitatorii nu trebuie să se simtă „controlați”, ci ar trebui să aibă un sentiment de siguranță.

Soluțiile GEZE îndeplinesc aceste cerințe în Centrul de Justiție din Gelsenkirchen: Motoarele de acționare a ferestrei Powerturn sunt combinate cu sistemele de uși turnante Slimdrive în ecluzele de securitate ca puncte de acces spre atrium. Printr-un sistem de control al accesului, una dintre ecluze este păstrată pentru intrarea personalului tribunalului. Alte două sunt folosite ca instalație de separare pentru a controla toate celelalte grupuri de persoane. Cea de-a patra ecluză servește ca ieșire și împiedică accesul necontrolat către atrium. Aici, ușa exterioară cu ecluză se deschide numai când cea interioară este închisă. Confortul de deschidere și de închidere automată a sistemelor de uși turnante Slimdrive EMD-F permit intrarea și ieșirea mai rapidă din ecluzele de securitate și crește eficiența controlului persoanelor de către personalul de pază. Această soluție de securitate este potrivită în special pentru pofilele de uși înguste și spațiile strâmte, așa cum este de obicei cazul ecluzelor.

Spre proiectul de referință GEZE Centrul de Justiție din Gelsenkirchen

Know-how în domeniul ușilor, ferestrelor și siguranței pentru bănci și birouri

Zona de intrare în Deutsche Bank din Stuttgart

Performanța, fiabilitatea, competența, flexibilitatea, discreția, siguranța și confortul sunt atributele asociate unei bănci. Implementarea arhitecturală modernă a acestor valori tradiționale are loc într-o atmosferă plăcută, care îmbină discreția și transparența. De aceea, foaierele băncilor și zonele pentru clienți seamănă astăzi din ce în ce mai mult cu recepțiile atractive ale hotelurilor sau cu sălile de așteptare din aeroporturi.

Siguranța clădirii joacă un rol important în clădirile în care sunt mulți oameni sau intră și ies mulți oameni – nu numai din cauza prevederilor legale. Siguranța ușilor și ferestrelor este decisivă în ceea ce privește protecția preventivă contra incendiilor, comanda căilor de evacuare și de salvare și, în cazul unei bănci, securitatea împotriva efracției și siguranța antifurt și controlul accesului. Pentru fiecare din aceste obiective, GEZE oferă soluții individuale și concepte de soluții, care îmbină cerințele individuale de siguranță într-un sistem inteligent.

Cu puterea sa inovatoare și expertiza sa în materie de soluții, GEZE și-a făcut un renume la nivel mondial și a echipat clădiri bancare în diferite țări. GEZE oferă o gamă completă de tehnologie pentru uși, ferestre, sisteme de siguranță și automatizarea clădirii dintr-o singură sursă. Produsele GEZE îndeplinesc toate cerințele și liniile directoare prevăzute de lege.