Soluții industriale

Cerințele specializate necesită soluții specializate – incluzând securitatea!

Conceptele pentru uși, ferestre și siguranță în clădirile de birouri sunt dezvoltate pentru a gestiona uneori cerințe conflictuale. În plus, soluțiile estetice interesante sunt foarte căutate. Soluțiile GEZE combină tehnologiile standardizate cu nevoile specializate.

Zonă de intrare impresionantă și funcțională

Utilizarea optimă a luminii diurne: intrarea în restaurant

Utilizarea optimă a luminii diurne: intrarea în restaurant

Zona de intrare într-un complex de birouri trebuie să fie impresionantă, să inspire și în același timp să fie primitoare. Trebuie îndeplinite cerințele clasice, precum confort pentru ușa de acces, comanda de acces, împiedicarea efracției, asigurarea căii de evacuare, protecția și evacuarea sigură a fumului în caz de incendiu, în plus monitorizarea și operarea de la distanță. Soluțiile GEZE ajută în multe moduri.

Sistemul GEZE de uși rotative automatizate integral reprezintă o soluție optimă pentru a gestiona fiabil și sigur volume mari de trafic, când oamenii vin și pleacă pe durata întregii zile. În Turnul Roche din Basel au fost proiectate și instalate sisteme de sticlă de mari dimensiuni cu trei canaturi, cu control de trecere și cu o lățime de 3 m. Ușile rotative se integrează perfect în arhitectura interioară minimalistă, subliniind atmosfera primitoare a clădirii. Datorită transparenței totale, este utilizată în totalitate lumina zilei de la casele de scară transparente, fiecare din acestea conectând mai multe etaje. Dacă o ușă rotativă nu poate satisface cerințele în materie de acces fără bariere și asigurarea căii de evacuare în siguranță, soluțiile de uși batante de la GEZE pot fi o opțiune mai bună.

Acest exemplu demonstrează capacitatea GEZE de a răspunde nevoilor specifice: GEZE a creat toate condițiile pentru ca soluția personalizată de iluminare să fie integrată în construcția ușii. Ușile rotative din Turnul Roche au fost dezvoltate și produse în propria fabrică GEZE, ca soluție pentru proiecte specifice.

Vizualizați studiul de caz GEZE din Turnul Roche din Basel

Uși multifuncționale

Tehnologie pentru uși complexe, cu cadru subțire și cu comandă centralizată

Tehnologie pentru uși complexe, cu cadru subțire și cu comandă centralizată © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Ușile reprezintă un element esențial pentru a asigura accesul fără bariere pentru toți, protecția preventivă contra incendiilor, asigurarea căii de evacuare și sistemele de comandă a accesului. Acestea pot fi subiectul unor cerințe diferite, iar toate aceste cerințe trebuie respectate. GEZE a dezvoltat soluții de uși pentru clădiri de birouri în care se regăsesc cu precizie aceste cerințe, cum este și cazul sediului general din Stuttgart al companiei Vector:

la etajul al doilea, o ușă multifuncțională de siguranță reglementează autorizațiile de acces de asemenea manieră încât angajații să poată intra și ieși din unitate la orele specificate. Aceasta servește în același timp ca ușă de evacuare în caz de incendiu și ușă pentru calea de evacuare. Toate funcțiile pentru ușă pot fi monitorizate la nivel central prin sistemul de comandă al clădirii, scutind managerii clădirii de la parcurgerea distanțelor lungi. Am fost capabili să implementăm designul ușor și elegant al ușii folosind o tehnologie pentru uși care ocupă un spațiu minim: de exemplu mecanismul de acționare are o înălțime de doar 7 cm. Pentru a accentua vizual starea de închidere a ușii, un sistem de iluminare posterioară de tip LED a fost proiectat pentru unitatea personalizată de comandă a ușii din oțel inoxidabil TZ 320.

În concluzie: o ușă versatilă, care se integrează totodată în conceptul de design al sediului general al companiei.

Vizualizați studiul de caz GEZE de la sediul general al companiei Vector, aflat la Stuttgart

Compartimentarea încăperilor cu ajutorul sistemelor de partiționare

Sistemul Pendulo de la GEZE

Sistemul Pendulo de la GEZE © Jochen Stüber / GEZE GmbH

Încăperi fără restricționări de vizualizare – sistemele de compartimentare din sticlă pot fi folosite pentru a separa spațial etaje sau părți de etaje, fără a pierde lumina sau transparența. Sistemul de perete Pendulo cu vitrare integrală din sticlă, realizat de GEZE, vă oferă soluții multiple și elegante. Pereții pot fi folosiți în proiectarea birourilor pentru a crea încăperi individuale sau chiar pentru a compartimenta o zonă mare în încăperi mai mici, spre a asigura o structurare suplimentară. Ce este deosebit în acest caz: sistemul GEZE utilizează tehnologia inteligentă: un închizător de ușă integrat în profilul inferior care face parte din design. Aceasta înseamnă că ușa se poate deschide în ambele direcții, oferă o mișcare echilibrată la închidere și se balansează ușor înapoi în poziția de repaos.

Proiectarea sistemului GEZE cu vitrare integrală din sticlă este, de asemenea, simplă: configurarea online Pendulo permite soluții complete pentru a fi proiectate rapid și ușor dintr-o singură sursă, adaptată oricăror cerințe.

Comandă fiabilă în permanență prin ecluza de securitate a ușii

Uși automate vitrate cu comandă de acces

Uși automate vitrate cu comandă de acces

Comanda de acces are un rol în toate clădirile de birouri. Grupuri diferite de oameni, cum ar fi angajații, vizitatorii, furnizorii sau personalul responsabil cu curățenia, au diferite autorizări de acces. În plus, vizitatorii trebuie să fie primiți uneori pe rând, fie pentru a asigura securitatea în clădire, fie pentru predarea unor materiale sensibile. Dar este important ca niciodată să nu se piardă din vedere confortul: vizitatorii nu trebuie să se simtă niciodată analizați și ar trebui să se simtă în siguranță.

Soluțiile GEZE întrunesc aceste cerințe la Centrul Judiciar din Gelsenkirchen: mecanismul de acționare combinat cu sistemul Slimdrive de uși batante pentru accesul în curtea interioară. Un sistem de comandă a accesului restricționează accesul membrilor curții la unul dintre sistemele de uși cu ecluze. Alte două sisteme de comandă suplimentare sunt utilizate ca separator pentru a gestiona toate celelalte grupuri de persoane. Al patrulea sistem de uși cu ecluze este utilizat ca ieșire, împiedicând accesul necontrolat în curtea interioară. Ușile interblocate exterioare pentru securitate se deschid abia după ce ușile interioare se închid. Confortul prin acționarea automată a ușilor la deschidere și închidere, asigurat de sistemul de uși batante Slimdrive EMD-F, permite utilizatorilor să intre și să iasă mai repede prin ecluza de securitate, crescând gradul de eficacitate al identificării prin scanare, efectuată de personalul de securitate. Aceasta soluție de securitate este o bună alegere pentru ușile cu toc îngust și zone înguste, așa cum este adesea cazul la ușile cu sistem de ecluze.

Vizualizați studiul de caz GEZE de la Centrul Judiciar din Gelsenkirchen

Experiența noastră în clădirile cu destinație bancară

Zona de intrare în Deutsche Bank din Stuttgart © Nikolaus Grünwald / GEZE GmbH

Performanța, fiabilitatea, competența, flexibilitatea, discreția, siguranța și confortul sunt atributele asociate unei bănci. Arhitectura modernă transpune aceste valori tradiționale într-o atmosferă plăcută, combinând discreția cu transparența, motiv pentru care foaierele băncilor și zonele pentru clienți seamănă tot mai mult cu holurile hotelurilor sau cu saloanele aeroporturilor.

Securitatea clădirii joacă un rol important în cazul clădirilor unde se adună sau unde intră și ies multe persoane, și asta nu doar din cauza cerințelor legale. Securitatea pentru uși și ferestre este crucială când este vorba despre prevenția antiincendiu, controlul pentru ușile de evacuare și, în special în cazul băncilor, despre siguranța antifurt, antiefracție și controlul accesului. Pentru a atinge fiecare din aceste obiective, GEZE oferă soluții individualizate și soluții de concept, combinând cerințele separate de securitate într-un singur sistem inteligent.

Grație forței sale inovatoare și experienței în proiectarea soluțiilor, GEZE a dobândit un renume pe plan mondial și furnizează echipamente pentru clădiri bancare în foarte multe țări. GEZE oferă o gamă largă de tehnologii pentru uși, ferestre și sisteme de securitate, precum și automatizarea clădirilor dintr-o singură sursă. Produsele GEZE îndeplinesc toate cerințele și directivele legale.