Soluții industriale

Sunt impresionante și, în același timp, deosebit de sigure

Unitățile sportive și culturale servesc ca imagine a unei comunități sau a unei regiuni: de aceea, proiectarea acestora se concentrează adesea pe crearea unui aspect estetic memorabil. În plus, sistemul de comandă a clădirilor trebuie proiectat pentru a asigura deplasarea confortabilă și în siguranță prin clădire pentru un număr mare de oameni.

Ghidarea constantă a vizitatorilor înăuntru și afară – inclusiv la orele de vârf

Ușile rotative permit ca fațadele de sticlă să rămână deschise.

Ușile rotative permit ca fațadele de sticlă să rămână deschise.

Cinematografe, săli de teatru, muzee, săli de concerte și unități sportive: zonele de intrare combină cerințele tehnologice pentru uși, ferestre și siguranță. Ele dictează tonul clădirii și astfel necesită îndeplinirea precisă a anumitor cerințe estetice. De asemenea, oamenii au nevoie de mobilitate rapidă și confortabilă pentru a ieși și pentru a intra în clădiri. Căile de evacuare si salvare trebuie să fie bine semnalizate și accesibile chiar și la ore de vârf – de pildă, la începutul sau la sfârșitul unui concert sau al unui meci de fotbal. O combinație de uși rotative cu canaturi demontabile și uși batante suplimentare reprezintă soluția perfectă: la Badeparadies Schwarzwald, un complex de piscine de înot situat în munții Pădurea Neagră din Germania, este gestionat fluxul constant de vizitatori care intră si ies. În plus, ușile asigură că fațada de sticlă rămâne practicabilă, păstrând totodată estetica. Ușile rotative sunt parte a căii de evacuare și salvare. Canaturile demontabile pot fi operate manual pentru a elibera ieșirea de evacuare, deci se respectă și reglementările privind protecția antiincendiu.

Soluțiile GEZE oferă, de asemenea, tehnologii de comandă de ultimă generație în zona de intrare, cum ar fi zona de intrare în peștera Lascaux: două vestibule ample servesc ca zonă de recepție pentru vizitatori. Sistemele de uși glisante automate, împreună cu sistemul de acționare Slimdrive SL, sunt utilizate atât la ușile exterioare, cât și la cele interioare. Ușile sunt echipate cu tehnologii de comandă care permit ajustarea individuală a lățimii de deschidere, a timpului de menținere a poziției „deschis” și a vitezei de închidere. Timpul de menținere a poziției „deschis” poate fi ajustat automat, în funcție de fluxul de vizitatori. În plus, acționarea redundantă și tehnologia de comandă sunt proiectate pentru a ajuta la evacuarea vizitatorilor în caz de urgență.

Accesați studiul de caz GEZE de la Badeparadies Schwarzwald

Soluții de uși care impresionează

„Simbolul verde” la EXPO din Shanghai

„Simbolul verde” la EXPO din Shanghai

Designul și confortul joacă un rol cheie în proiectarea clădirilor, ele fiind un eveniment în sine. Astfel de clădiri necesită o estetică excepțională, ba chiar uimitoare, și în același timp promit confort și funcționalitate. Soluțiile GEZE asigură tocmai această combinație impresionantă la Zugspitze: intrarea în restaurantul Panorama se face prin cea mai înaltă ușă rotativă din Germania, produsă de GEZE. Ușa controlează fluxul de oaspeți în restaurant, poate acționa ca un fel de vestibul, în timp ce ocupă foarte puțin spațiu și previne pătrunderea tirajului de aer.
Tehnologia pentru uși de la „Green Symbol” din cadrul EXPO Shanghai: pavilionul reprezentând China este la fel de impresionant. Motorul TSA 160 NT de la GEZE pentru acționarea ușilor batante este folosit în zona de intrare, fiind potrivit pentru uși cu tocuri dintr-o mare varietate de materiale. El nu este excepțional doar datorită designului modern și datorită economiei de spațiu, ci creează un aspect estetic deosebit: întreaga zonă de intrare este compusă dintr-un singur perete echipat cu LED-uri. Mecanismul de acționare GEZE este puternic și robust, putând deschide fără efort uși cu o greutate până la 250 kg și late de până la 1400 mm și le poate închide fiabil, chiar și în condiții de trafic intens. Ele joacă un rol-cheie la Pavilionul care reprezintă China, din moment ce acesta constituie cea mai vizitată secțiune în cadrul World Expo.

Accesați studiul de caz GEZE de la pavilionul național din Shanghai Expo