Soluții industriale

Securitate convenabilă, practică și estetică.

Sunt foarte multe și diferite nevoi care trebuie luate în considerare atunci când se proiectează, se construiește și se utilizează o clădire publică: construirea fără bariere și un sistem de protecție antiincendiu sunt evident foarte importante, automatizarea clădirii este o parte funcțională esențială în utilizarea clădirii, iar pe designul universal se pune tot mai mult accent. Soluțiile GEZE vă ajută în satisfacerea acestor necesități.

Primăriile, birourile municipale și clădirile de ministere, ca și case deschise pentru cetățeni

Clădirile publice trebuie să fie ușor de găsit, accesibile și utilizabile de către oricine, inclusiv de către persoanele cu mobilitate redusă, cu deficiențe de vedere sau de auz, cât și de persoanele nevăzătoare sau surde. Acest aspect este asigurat printr-o construcție fără bariere – un standard preconizat pentru clădirile publice moderne.

Soluțiile GEZE combină accesul fără obstacole cu protecția antiincendiu și cerințele de asigurare a căii de evacuare. Protecția antiincendiu în acest caz înseamnă adesea protecția împotriva fumului, mai degrabă decât a focului, din moment ce majoritatea victimelor unui incendiu mor din pricina inhalării de fum și nu ca urmare a acțiunii directe a focului. Instalația pentru evacuarea fumului și a căldurii (RWA) poate ventila fumul chiar din punctul în care acesta se creează, asigurând astfel evacuarea tuturor persoanelor, în siguranță, prin ușile de evacuare. Aceste cerințe sunt luate în considerare în conceptul protecției antiincendiu.

GEZE înțelege aceste cerințe privind sistemul de comandă a clădirilor în cazul clădirilor publice și vă poate ajuta în fiecare fază din proiect.

Zone de intrare foarte frecventate

© GEZE GmbH

Zona de intrare, folosită de sute de persoane zilnic sau chiar în fiecare oră, trebuie să întrunească cerințele pentru siguranță și accesul fără obstacole. Soluțiile GEZE pot ajuta.

De pildă, zona de intrare în clădirea primăriei orașului Wakefield a fost complet reproiectată, cu un grad de siguranță sporit: două uși automate cu două canaturi glisante din sticlă au fost instalate în arcadele ample, inițial deschise, ale zonei de intrare, pentru a crea acces în zona de așteptare și la birourile individuale. Acest fapt a creat o nouă dispunere în plan pentru zona de intrare, adăugând un vestibul și, în același timp, păstrând lumina și transparența. Echipate cu un sistem de ușă glisantă Slimdrive SL NT, noile soluții pentru uși au fost testate pentru a respecta „Legea egalității” din Marea Britanie și Standardul britanic BS 8300, oferind acces fără bariere și asigurarea căii de evacuare și a gradului de eficiență energetică prin menținerea căldurii în interiorul clădirii.

Clădirile publice ca imagine a autorității locale

© Sigrid Rauchdobler / GEZE GmbH

Soluțiile GEZE îndeplinesc fără efort cerințele pentru tehnologia ușilor și ferestrelor, oferind siguranță și funcționalitate. Combinând confortul și estetica, GEZE oferă soluții care fac clădirile publice foarte atractive. Transparența este un criteriu al calității pentru autoritățile locale și se reflectă în sistemele de comandă ale clădirii: sistemele cu vitrare integrală din sticlă completă integrată (IGG) produse de GEZE au fost instalate, de pildă, în noua clădire a Oficiului Federal de Mediu din Dessau. Profilul și feroneria sunt integrate invizibil între panourile de sticlă. Imprimările personalizate ale marginilor creează o suprafață plană din sticlă. Această soluție îndeplinește chiar și cel mai înalt standard de design, fără a pierde abilitatea de a putea fi combinată cu diferite sisteme tehnice.

Ușile rotative din Centrul pentru Mobilitate ÖAMTC din Viena nu doar că opresc tirajul de aer și zgomotul de afară, ci servesc și ca element de captare a atenției și ca „punct-pivot” în foaier. Ele conectează lumea de afară și cea din interior, în timp ce păstrează deschiderea estetică și transparența fațadei din sticlă. Ușile batante, cu pereți tambur și canaturi cu cadre fine, creează un efect luminos și transparent primitor. Marginile sticlei sunt acoperite cu un profil discret din aluminiu. Acest profil de înaltă calitate, finisat cu margini rotunjite, conferă o notă de eleganță. 

Sistemele produse de GEZE asigură accesul fără obstacole pentru toți, protecția antiincendiu și designul din Biblioteca Municipală din Stuttgart. Ușile batante cu regim complet automat, cu două canaturi, împreună cu sistemul Slimdrive, reflectă așteptările vizitatorilor: confortul unei biblioteci moderne, securitate, liniște și un design minimalist. Datorită comutatorilor de comandă integrați în mânerele rotunde ale ușilor, este suficientă o apăsare ușoară pentru deschiderea fără zgomot a ușilor înalte.

Accesați studiul de caz GEZE de la Centrul pentru Mobilitate ÖAMTC din Viena

Design universal

Confortul și designul sunt strâns asociate cu accesul fără obstacole pentru toți. Sintagma „design universal” are o importanță tot mai mare în acest context. Acest concept de design creează spații de locuit care sunt în egală măsură accesibile, inteligibile și utilizabile pentru oricine. În concordanță cu acest concept, clădirile trebuie să asigure confort de trecere chiar și celui mai mare grup posibil de oameni, fără a fi necesară vreo asistență suplimentară. Designul universal nu este dedicat unui grup-țintă, ci este menit să facă lucrurile mai ușoare pentru toată lumea.

Un exemplu despre cum implementează GEZE acest concept de design: motorul de ușă batantă automată Powerturn. Motorul de ușă batantă automată Powerturn deschide fiabil și sigur uși mari și grele, cu greutatea canatului de până la 600 kg, reprezentând o soluție foarte bună și funcțională pentru clădirile publice, inclusiv pentru uși rezistente la foc, cu o greutate de până la 300 kg. În același timp, înălțimea sa totală redusă îl face potrivit pentru orice design. Funcția sa inteligentă batantă unică facilitează, de asemenea, trecerea manuală fără efort prin ușă, pentru oricine și oricând. De la soluțiile fiabile RWA la sisteme complexe de uși cu ecluză de securitate: ca un partener adevărat, Powerturn de la GEZE poate fi integrat flexibil într-o gamă largă de sisteme diferite, asigurând o potrivire perfectă pentru toată gama de produse.

ACCESAȚI GEZE POWERTURN IS/TS

Sistemele de uși glisante cu protecție antiincendiu (GEZE-Hörmann)

Luminoasă și deschisă: vedere a galeriei de lectură sub luminatorul central

Luminoasă și deschisă: vedere a galeriei de lectură sub luminatorul central © GEZE GmbH

Ușile glisante din sticlă T30 rezistente la foc, echipate cu mecanismul de acționare Slimdrive SL, sunt un produs combinat și exclusiv între ușile GEZE si producătorul specializat în uși și porți Hörmann. Acest sistem de uși glisante cu regim automat și protecție antiincendiu este singura combinație aprobată de Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt) (Centrul de Competență pentru Construcții). Ușile glisante automate, vitrate integral, cu protecție antiincendiu clasa T30, asigură arhitecților și proiectanților o soluție verificată. În caz de incendiu, ușile se închid automat și reprezintă o închidere sigură cu protecție antiincendiu – chiar dacă în prealabil funcția de blocare în poziția „deschis” a ușilor automate era activată. Nu au șine de ghidare în zona de trecere și asigură un confort de trecere prin lipsa barierelor în „regim de operare normal”.

Accesați GEZE la noua Bibliotecă a orașului Stuttgart