Soluții industriale

Primitor, sigur și bine controlat: sisteme de comandă pentru clădiri aplicabile pentru centrele comerciale

Centrele comerciale au ca cerință spații comerciale proiectate atractiv: soluțiile flexibile pentru ferestre și uși reprezintă o componentă-cheie a acestui demers. Acestea îndeplinesc de asemenea un rol important ca parte a tehnologiei privind siguranța și a automatizării clădirii.

Tehnologie de ultimă generație pentru uși și siguranță în zona de intrare

Un vestibul cu patru uși automate la centrul comercial Milaneo din Stuttgart

Un vestibul cu patru uși automate la centrul comercial Milaneo din Stuttgart © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Soluțiile multifuncționale pentru tehnologia ușilor și a siguranței sunt folosite în zona de intrare în centrul comercial. Accentul este pus, de asemenea, pe accesul fără obstacole și confortul vizitatorilor în centrul comercial, precum și pe siguranța acestora în caz de urgență. Soluția GEZE pentru centrul comercial Milaneo din Stuttgart demonstrează modul cum satisfacem aceste cerințe. 12 vestibuluri, fiecare cu câte 4 uși batante automate, permit vizitatorilor să circule liber în timpul funcționării cotidiene. În plus, asigurarea căii de evacuare a fost integrată pentru a monitoriza toate procesele de deschidere și închidere și eliberarea automată a ușilor în caz de urgență. În caz de incendiu, ușile asigură o ventilare naturală pentru evacuarea fumului și a căldurii: mecanismele de acționare cu braț retractabil împing ușile, pentru ca acestea să se deschidă larg, și le mențin deschise. Ușile batante automate oferă alt beneficiu în regim de operare normal: ele se închid fiabil pentru a îmbunătăți echilibrul energetic al clădirii. Ușile automate au reprezentat un criteriu datorită căruia Milaneo a reușit să obțină precertificarea din partea Comitetului German pentru Clădiri Sustenabile (DGNB).

ACCESAȚI STUDIUL DE CAZ GEZE DE LA MILANEO DIN STUTTGART

Elementele mobile din sticlă permit proiectarea flexibilă a magazinelor

Soluțiile GEZE impresionează într-unul dintre cele mai mari centre comerciale scandinave, Mall of Scandinavia, situat în orașul suedez Solna: GEZE a colaborat cu AB Fasadglas pentru a dezvolta și a furniza două seturi de uși în zona de intrare a cinematografului cu 11 ecrane și a sălii IMAX cu 500 de locuri. Logo-ul rotund al mall-ului este imprimat pe ecran pe întregul front, dar detaliul cu adevărat unic al designului este conectarea automată cu proiectoarele pentru filme:

din moment ce funcționalitatea și designul au fost în egală măsură importante pentru clientul nostru, GEZE a fost alegerea firească pentru mine și pentru arhitect. În plus, GEZE este extrem de responsabilă, constructivă și concentrată pe soluții în absolut toate proiectele sale.

Diana Jurukov – manager de proiect la compania Fasadglas
Un sistem de pereți glisanți manual permite o configurare flexibilă a magazinelor

Un sistem de pereți glisanți manual permite o configurare flexibilă a magazinelor © GEZE GmbH

În general, magazinele din centrele comerciale necesită să fie proiectate cu zone de prezentare flexibile și atractive. Aceste cerințe pot fi foarte ușor implementate datorită sistemelor de pereți cu glisare manuală (MSW) de la GEZE. Astfel de sisteme deschid, separă sau compartimentează încăperile, oferind totodată un design modular pentru aplicații foarte flexibile. Câteva exemple:

  • în general, elementele de canaturi orizontale fixe sau mobile pot fi diferențiate. Primele se pot folosi ca ușă bidirecțională, iar cele din urmă ca uși glisante sau uși glisant-batante. Ușile glisante pot fi, de asemenea, convertite în uși batante complet funcționale, cu două clanțe de ușă.
  • Elementele pentru ușă în cazul unui perete cu glisare manuală sunt fixate în vârf și la baza lățimii întregului element, în profilul de susținere și prindere, iar GEZE oferă trei linii de design pentru acest tip de profil: Classicline, Pureline și Protectline. Sunt disponibile diferite finisaje și scheme de culori, conform dorințelor individuale.
  • Sistemele inteligente de blocare contribuie la o manevrare ușoară: combinația de dispozitive pentru blocare manuală, poziționate între două panouri de glisare, sunt invizibile atunci când canatul de sticlă este închis, iar un mecanism special de blocare manuală frontală a glisării lângă un perete sau o ușă înseamnă că pentru fiecare sistem este necesar doar un singur butuc cu profil pentru broască în pardoseală.

În plus, GEZE oferă o varietate de soluții pe bază de pereți glisanți pentru managementul parcărilor. În funcție de spațiul disponibil, pereții glisanți pot fi poziționați de asemenea manieră încât să nu se piardă niciun spațiu din zona de intrare.

Trebuie doar să ne contactați! Consultanții noștri vor fi bucuroși să vă ajute la implementarea proiectelor.

Referința GEZE de la Mall of Scandinavia din Solna

Următoarea generație de legare în rețea

myGEZE Control

© GEZE GmbH

myGEZE Control

myGEZE Control © GEZE GmbH

Cu myGEZE Control închidem golul din cadrul automatizării clădirii printr-o soluție inteligentă pentru legarea în rețea a sistemelor de ușă, fereastră și de siguranță. Platforma de conectivitate myGEZE Control cu software modular și interfețe deschise deschide proiectanților și operatorilor de clădire drumuri complet noi ale automatizării clădirii.

  • Pentru un grad de eficacitate mai mare, siguranță și confort. Pentru securitate dinamică și concepte de protecție antifoc, evacuare a fumului și căldurii (desfumare) inteligentă și eliberarea țintită a căilor de evacuare
  • Pentru mai multe posibilități de legare în rețea

Aparatul central este o unitate de comandă standard (PLC). Componenta hardware este compusă dintr-un sistem de comandă Embedded PC, care dispune de o interfață de comunicare BACnet certificată. myGEZE Control poate fi integrată în sistemele de tehnică de comandă a clădirii, de management al riscurilor și CAFM, independente de producător. Cu opțiunea software myGEZE Visu sunt posibile, de asemenea, soluții independente de vizualizare pentru sistemele de produse GEZE. Avantajele noii platforme: Procesele automatizate și o monitorizare centrală fac utilizarea mai ușoară, mai confortabilă și mai sigură – și facilitează, în plus o funcționare mai eficientă energetic a întregii clădiri. Astfel dețineți controlul deplin!

MAI MULTE DESPRE MyGEZE CONNECTIVITY