Soluții industriale

Primitor, sigur și bine controlat: sisteme de comandă pentru clădiri aplicabile pentru centrele comerciale

Centrele comerciale au ca cerință spații comerciale proiectate atractiv: soluțiile flexibile pentru ferestre și uși reprezintă o componentă-cheie a acestui demers. Acestea îndeplinesc de asemenea un rol important ca parte a tehnologiei privind siguranța și a automatizării clădirii.

Tehnologie de ultimă generație pentru uși și siguranță în zona de intrare

Un vestibul cu patru uși automate la centrul comercial Milaneo din Stuttgart

Un vestibul cu patru uși automate la centrul comercial Milaneo din Stuttgart © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Soluțiile multifuncționale pentru tehnologia ușilor și a siguranței sunt folosite în zona de intrare în centrul comercial. Accentul este pus, de asemenea, pe accesul fără obstacole și confortul vizitatorilor în centrul comercial, precum și pe siguranța acestora în caz de urgență. Soluția GEZE pentru centrul comercial Milaneo din Stuttgart demonstrează modul cum satisfacem aceste cerințe. 12 vestibuluri, fiecare cu câte 4 uși batante automate, permit vizitatorilor să circule liber în timpul funcționării cotidiene. În plus, asigurarea căii de evacuare a fost integrată pentru a monitoriza toate procesele de deschidere și închidere și eliberarea automată a ușilor în caz de urgență. În caz de incendiu, ușile asigură o ventilare naturală pentru evacuarea fumului și a căldurii: mecanismele de acționare cu braț retractabil împing ușile, pentru ca acestea să se deschidă larg, și le mențin deschise. Ușile batante automate oferă alt beneficiu în regim de operare normal: ele se închid fiabil pentru a îmbunătăți echilibrul energetic al clădirii. Ușile automate au reprezentat un criteriu datorită căruia Milaneo a reușit să obțină precertificarea din partea Comitetului German pentru Clădiri Sustenabile (DGNB).

ACCESAȚI STUDIUL DE CAZ GEZE DE LA MILANEO DIN STUTTGART

Elementele mobile din sticlă permit proiectarea flexibilă a magazinelor

Soluțiile GEZE impresionează într-unul dintre cele mai mari centre comerciale scandinave, Mall of Scandinavia, situat în orașul suedez Solna: GEZE a colaborat cu AB Fasadglas pentru a dezvolta și a furniza două seturi de uși în zona de intrare a cinematografului cu 11 ecrane și a sălii IMAX cu 500 de locuri. Logo-ul rotund al mall-ului este imprimat pe ecran pe întregul front, dar detaliul cu adevărat unic al designului este conectarea automată cu proiectoarele pentru filme:

din moment ce funcționalitatea și designul au fost în egală măsură importante pentru clientul nostru, GEZE a fost alegerea firească pentru mine și pentru arhitect. În plus, GEZE este extrem de responsabilă, constructivă și concentrată pe soluții în absolut toate proiectele sale.

Diana Jurukov – manager de proiect la compania Fasadglas
Un sistem de pereți glisanți manual permite o configurare flexibilă a magazinelor

Un sistem de pereți glisanți manual permite o configurare flexibilă a magazinelor

În general, magazinele din centrele comerciale necesită să fie proiectate cu zone de prezentare flexibile și atractive. Aceste cerințe pot fi foarte ușor implementate datorită sistemelor de pereți cu glisare manuală (MSW) de la GEZE. Astfel de sisteme deschid, separă sau compartimentează încăperile, oferind totodată un design modular pentru aplicații foarte flexibile. Câteva exemple:

  • în general, elementele de canaturi orizontale fixe sau mobile pot fi diferențiate. Primele se pot folosi ca ușă bidirecțională, iar cele din urmă ca uși glisante sau uși glisant-batante. Ușile glisante pot fi, de asemenea, convertite în uși batante complet funcționale, cu două clanțe de ușă.
  • Elementele pentru ușă în cazul unui perete cu glisare manuală sunt fixate în vârf și la baza lățimii întregului element, în profilul de susținere și prindere, iar GEZE oferă trei linii de design pentru acest tip de profil: Classicline, Pureline și Protectline. Sunt disponibile diferite finisaje și scheme de culori, conform dorințelor individuale.
  • Sistemele inteligente de blocare contribuie la o manevrare ușoară: combinația de dispozitive pentru blocare manuală, poziționate între două panouri de glisare, sunt invizibile atunci când canatul de sticlă este închis, iar un mecanism special de blocare manuală frontală a glisării lângă un perete sau o ușă înseamnă că pentru fiecare sistem este necesar doar un singur butuc cu profil pentru broască în pardoseală.

În plus, GEZE oferă o varietate de soluții pe bază de pereți glisanți pentru managementul parcărilor. În funcție de spațiul disponibil, pereții glisanți pot fi poziționați de asemenea manieră încât să nu se piardă niciun spațiu din zona de intrare.

Trebuie doar să ne contactați! Consultanții noștri vor fi bucuroși să vă ajute la implementarea proiectelor.

Referința GEZE de la Mall of Scandinavia din Solna

Totul centralizat și vizibil cu GEZE Cockpit

Automatizarea clădirilor este văzută în ziua de azi ca o necesitate în sistemele de comandă pentru clădiri de tip centre comerciale. Aceasta include toate tipurile de mecanisme folosite pentru comenzi în regim automat, reglaje, monitorizare și optimizare în întreaga clădire. Procesele de funcționare în tehnologia clădirii pot fi executate automat, pe baza unor setări specifice. Obiectivul este realizarea mult mai eficientă din punct de vedere energetic, economic și sigur a operațiilor în clădire și asigurarea confortului maxim pentru vizitatori și operatori.

Cu cockpitul GEZE, GEZE oferă primul sistem de automatizare a clădirii pentru tehnologii inteligente de uși, ferestre și siguranță. Componentele sistemelor automatizate produse de GEZE și alți producători pot fi conectate la rețea și monitorizate într-o manieră vizată. Pentru a face acest lucru, folosim BACnet, cel mai răspândit standard de comunicații în automatizarea clădirilor. Cockpitul GEZE poate fi folosit ca un sistem independent de comandă a clădirii sau poate fi integrat într-un sistem cotat superior de automatizare a clădirii.

Este important să se ia în considerare faptul că gradul total de eficiență energetică este adesea cel mai important motiv de implementare a automatizării clădirii. Pe lângă factori precum izolarea termică a clădirii și echipamentul tehnic standard, eficiența energetică poate fi îmbunătățită semnificativ prin folosirea unui sistem de automatizare. Consultanții GEZE vă pot ajuta să găsiți soluția corectă pentru administrarea clădirii.

Mai multe despre Cockpitul GEZE