Al 8-lea premiul pentru inovație TOP pentru GEZE
GEZE a primit din nou prestigiosul certificat TOP 100, asigurându-și astfel poziția printre cei mai de succes inovatori SME din Germania. Administratorul pentru dezvoltare la GEZE, Gerald Haas, a acceptat premiul de la mentorul și jurnalistul științific TOP 100 Ranga Yogeshwar la Seara de Gală pentru sărbătorirea celui de-al 5-lea Summit German al Întreprinderilor Mici și Mijlocii de la Forum am Schlosspark din Ludwigsburg. În cuvântarea sa inaugurală, Winfried Kretschmann, prim-ministru al statului Baden-Württemberg, a subliniat importanța competiției în materie de inovație.
Certificatul TOP 100
Evenimentul recompensează cele mai inovatoare companii din Germania: Mentorul TOP 100 Ranga Yogeshwar acordă certificatul TOP 100 Innovator administratorului pentru dezvoltare de la GEZE, Gerald Haas.
Factorii competitivi esențiali în compararea diverselor companii au fost „climatul de inovație”, „procesele și organizarea inovatoare”, „atitudinea favorabilă inovației din partea conducerii superioare” și „marketingul inovațiilor”. GEZE face parte de mult timp din elita globală a dezvoltatorilor și producătorilor de sisteme inovatoare destinate tehnologiei pentru uși, ferestre și siguranță și aceasta este a opta oară când compania primește certificarea TOP 100, alte cinci distincții fiind primite doar în ultimii zece ani.
O parte a misiunii GEZE este dezvoltarea continuă a segmentelor de produse tradiționale pentru extinderea avantajelor acestora și explorarea de noi căi pentru soluții remarcabile.
Premiul pe care l-am primit astăzi este încă o dovadă că inovația, atât în digitalizare, cât și în segmentul de produse tradiționale, este nu doar posibilă, ci și dezirabilă.
Gerald Haas, administrator pentru dezvoltareGEZE Cockpit: Inovație în interconectarea clădirilor
GEZE Cockpit © GEZE GmbH
Sistemul nou-dezvoltat de automatizare a clădirilor GEZE Cockpit marchează intrarea cu succes a companiei GEZE pe piața „clădirilor interconectate și inteligente”, o mișcare care îi va modela viitorul. „Investițiile masive în noi structuri de dezvoltare, precum și inginerii proiectanți foarte specializați, ne-au permis să creăm soluții de interconectare pentru ferestre și uși care sunt unice pe piața globală și care fac clădirile mai inteligente, mai eficiente, mai sigure și, în ultimă instanță, locuri mai bune pentru toți. Această abordare deschide clienților noștri oportunități fără precedent pentru automatizarea clădirilor”, declară administratorul pentru dezvoltare Gerald Haas. GEZE Cockpit este primul sistem inteligent de uși, ferestre și siguranță și acoperă o breșă în automatizarea clădirilor. Ușile și ferestrele automate pot fi integrate pentru prima oară în sistemul clădirii, astfel încât se pot obține posibilități de interconectare complet noi pentru diverse scenarii de aplicații în automatizarea clădirilor.
Puterea inovației: un nou centru de dezvoltare
Centrul de dezvoltare pentru sectoarele cercetare și dezvoltare. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH
Prin digitalizare, GEZE a făcut un temerar pas înainte, care se extinde de la dezvoltarea de produse până la lansarea acestora pe piață. Un punct de pornire crucual a fost crearea infrastructurii digitale potrivite pentru dezvoltarea și operarea produselor software inteligente. Întreprinderea de familie a investit 13 milioane de euro într-un centru de dezvoltare nou, ultramodern, extinzându-și semnificativ capacitatea de cercetare și dezvoltare în ultimii doi ani. Testarea și validarea produselor s-au realizat cu echipamente de ultimă oră. Standurile de testare modulare sunt dotate cu cea mai recentă tehnologie robotică. Concepte tehnice și produse de cea mai bună calitate pot fi acum realizate și mai rapid, și mai eficient.
O abordare agilă și interactivă
Procesele care conduc la inovație au stabilit arhitectura și designul noii clădiri. Inginerii proiectanți și inginerii de testare beneficiază de condiții optime în fiecare stadiu de dezvoltare. Zonele și posturile de lucru flexibile, dotate cu concepte sofisticate de atenuare a zgomotului, iluminare și climatizare a încăperilor încurajează schimbul interdisciplinar și permit interconectarea diverselor domenii de competență, precum și un mod agil de a lucra în diverse arii ale proiectelor. O zonă de creație internă asigură spațiu pentru experimentarea și testarea de idei noi și pentru abordări neconvenționale ale rezolvării problemelor.
Laborator pentru oportunități inteligente – utilizatorii iau parte la dezvoltare
Noua clădire destinată dezvoltării este ea însăși o clădire inteligentă. Toate grupurile de produse sunt interconectate inteligent și sunt proiectate astfel încât să se poată aplica și testa continuu noi soluții de interconectare. Cunoștințele obținute sunt utilizate pentru dezvoltarea în continuare a inteligenței tuturor produselor GEZE și pentru extinderea și lansarea avantajelor acestora pentru utilizatori, cu ajutorul noului sistem de automatizare a clădirilor GEZE Cockpit. Ca parte a abordării interactive a dezvoltării, în proiectul GEZE Cockpit au fost implicați și clienți-pilot. Această inițiativă a avut drept rezultat optimizarea și orientarea către utilizator a caracteristicilor produselor și reducerea semnificativă a timpului de punere în practică – perioada de la dezvoltare la lansarea pe piață a noului sistem.
„Digital First” în comunicare
În acord cu noua sa direcție digitală, GEZE a explorat și noi căi de lansare comercială a sistemului GEZE Cockpit. O campanie Digital First, care a fost recompensată recent cu Premiul German pentru Marcă, a utilizat întreaga lățime de bandă a posibilităților de comunicare digitală.
„Talent Inteligent” – creștere globală a efectivului angajaților
Din cele 300 de persoane angajate la nivel global ca rezultat al creșterii organice a grupului GEZE din ultimii doi ani, o pondere semnificativă lucrează în domeniul tehnologiei și al dezvoltării. Inovațiile nu provin doar din Germania ca primă sursă de dezvoltare și producție, ci și de la subsidiarele GEZE din China, Spania și Marea Britanie. Rețeaua de producție internațională aplică în mod consecvent cele mai stricte și mai sustenabile standarde în materie de producție pentru a furniza calitate „Fabricat în Germania” în întreaga lume.
TOP 100: concursul
Din 1993, compamedia acordă certificatul TOP 100 întreprinderilor mici și mijlocii pentru putere inovatoare excepțională și succes peste medie în materie de inovații. Prof. Nikolaus Franke a fost numit director științific în 2002. Franke este fondatorul și președintele Institutului pentru Antreprenoriat și Inovație al Universității de Economie și Afaceri din Viena. Mentor al concursului TOP 100 este jurnalistul științific Ranga Yogeshwar. Printre partenerii de proiect se numără Societatea Fraunhofer pentru Progresul Cercetării și BVMW, Asociația Germană a Întreprinderilor Mici și Mijlocii. În calitate de parteneri media, manager magazin, impulse și W&V participă la compararea companiilor. www.top100.de
Comunicat de presă
Descărcare comunicat de presă (PDF | 295 KB)
Pentru întrebări către redacție
Julia Graf
Telefon: +49 - 7152-203-505
E-mail: j.graf@geze.com