Protejarea modernă a monumentelor: Hotelul Richer de Belleval de 5 stele

În centrul orașului Montpellier, din sudul Franței se află luxosul hotel restaurant de 5 stele Richer de Belleval. Clădirea, care datează din secolul al XVII-lea, este monument protejat din 2015.  Hotelul a trecut prin restaurări de amploare, ținând cont de reglementările stricte din Franța privind lucrul la clădirile protejate. A fost creată o clădire superbă, care, pe lângă hotel, găzduiește și un restaurant gourmet și o fundație de artă contemporană. În Richer de Belleval, confortul modern și flerul istoric se îmbină – nu în ultimul rând datorită sistemelor inteligente pentru ușă de la GEZE.

Richer de Belleval: Elementele istorice trăiesc o renaștere

Recepția și sala de mese din Hotelul Richer de Belleval de 5 stele.

Recepția și sala de mese din Hotelul Richer de Belleval de 5 stele. © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Casa Relais-et-Châteaux a fost încredințată unuia dintre cei mai mari specialiști, arhitectul parizian Philippe Prost, care a plasat patrimoniul istoric în centrul procesului de restaurare. Lucrarea din curte este deosebit de remarcabilă, cu un acoperiș din sticlă care se sprijină pe patru piloni și care pare să plutească în aer. Designerul de interior Christian Collot a amenajat cele 15 camere și 5 apartamente într-un stil „à la française”, cu tonuri pudrate și materiale mătăsoase, în armonie cu elementele originale. Șemineele, frescele și lucrările din lemn au fost atent restaurate de Atelier de Ricou, specializat în realizarea de decorațiuni pictate și în restaurarea de picturi și sculpturi pentru monumente istorice.

Zonă de intrare fără restricții cu contraplacă de ușă fără contact

Zona de intrare fără restricții și fără atingere este echipată cu detector combinat GC 363.

Zona de intrare fără restricții și fără atingere este echipată cu detector combinat GC 363. © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Zona de intrare este cel mai vizitat spațiu al unui hotel. Ușile cu deschidere automată întâmpină toți vizitatorii în condiții de confort, iar la renovare s-a ținut cont de accesul fără restricții în sensul unei modernizări incluzive. Detectorul combinat GC 363 controlează deschiderea canatului de ușă fără efort și fără atingere. Oaspeții se pot bucura astfel de o trecere lină și în siguranță și pot intra și ieși în voie. În plus, detectorul combinat se remarcă prin câmpul mare de detecție și prin detecția direcției de deplasare: Persoanele care trec prin zona ușii paralel cu ușa sunt ascunse. Acest lucru contribuie la economisirea de energie a sistemului pentru ușă și previne agitația inutilă cauzată de deschiderea și închiderea prea frecventă a ușii.

Mai multe despre designul universal

Detectorul combinat GC 363 pe scurt

 • Detector de mișcare cu radar cu cortină infraroșu plus dispozitiv de înregistrare a prezenței unei persoane terțe
 • Maschează traficul transversal datorită detecției direcției de deplasare.
 • Zonă mare de detecție care funcționează în mod fiabil chiar și în condiții dificile de sol
 • Adecvat pentru ușile de interior și ușile de exterior
 • Efort redus de montaj
 • Reglabil prin telecomandă
Recepția și zona de primire cu ECdrive T2.

Recepția și zona de primire cu ECdrive T2. © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Designul întâlnește funcția: Confort estetic cu ușile glisante de la GEZE

Influențele istorice și contemporane se îmbină deja în zona de recepție a clădirii. Două uși glisante automate duc spre recepție. Ușile, motorizate cu GEZE ECdrive T2, sunt discrete și eficiente și se încadrează perfect în designul interior al hotelului. Canaturile de ușă sunt încorporate direct în peretele de piatră și dispar în pereți aproape fără zgomot și complet automatizat atunci când glisează, economisind spațiu într-un mod foarte estetic. Designul deja subțire al ECdrive T2 este astfel integrat discret în conceptul de design. Sistemul de uși glisante este ideal și pentru ușile care sunt utilizate frecvent, așa cum se întâmplă adesea în hoteluri și restaurante. În combinație cu sistemul de profil GCprofile Therm, eficiența energetică este, de asemenea, optimizată.

Mai multe despre soluțiile noastre pentru hoteluri și restaurante

Igienică și practică în același timp: ușa glisantă către bucătărie este acționată cu un comutator de picior.

Igienică și practică în același timp: ușa glisantă către bucătărie este acționată cu un comutator de picior. © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Pragmatic și frumos: Comutator de picior pentru ușa de bucătărie

Zona de bucătărie arată că cerințele pragmatice sunt compatibile cu respectul pentru clădirile istorice. În special în domeniul igienei alimentare, în hoteluri și restaurante se aplică linii directoare stricte. Ușa utilizată în hotelul Richer de Belleval pentru a intra în zona bucătăriei sprijină implementarea măsurilor de igienă. Ușa glisantă către bucătărie, care la fel ca cea din zona de intrare este dotată cu GEZE ECdrive T2, este acționată cu un comutator de picior: o comandă igienică fără contact manual și foarte practică pentru transportul vaselor, tăvilor și alimentelor. Personalul se poate deplasa rapid și liber între restaurant și zona de bucătărie. Igiena în zona de tranziție dintre bucătărie și zona de servicii rămâne garantată. Automatizarea pentru uși glisante ECdrive T2 oferă avantaje și pentru operator: Căruciorul cu autocurățare convinge prin cerințele reduse de întreținere. Alegerea materialelor de înaltă calitate asigură o funcționare lină și silențioasă a ușii.
 

Mai multe despre igienă

Prezentare generală a automatizării pentru uși glisante ECdrive T2

 • Înălțime subțire a capacului de 100 mm pentru mai multe opțiuni de design
 • GEZE Cockpit cu posibilitate de legare în rețea
 • Șina de rulare pregăurită și orificiile alungite permit un montaj eficient
 • Ghidajul de pardoseală este disponibil pentru drenarea apei pluviale
 • Pozarea cablurilor cu ghidaje integrate pentru cablu
 • Poate fi integrat în automatizarea clădirii
 • Detectare și documentare automată a erorilor
 • Acumulator integrat pentru deschidere de urgență la căderea de rețea
 • Întreținere redusă datorită căruciorului cu role cu autocurățare
Căile de evacuare și de salvare sunt echipate cu amortizoare Boxer GEZE electromecanice.

Căile de evacuare și de salvare sunt echipate cu amortizoare Boxer GEZE electromecanice. © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Confort și protecție împotriva incendiilor cu GEZE Boxer

În coridoare, amortizoarele electromecanice GEZE Boxer mențin intrările deschise și asigură pasaje largi și confortabile – chiar și cu valize și bagaje voluminoase. În caz de incendiu, sistemul închide automat intrările, pentru a preveni răspândirea focului și a fumului. Ca amortizor integrat, este complet încorporat în canatul ușii și nu este vizibil din exterior – ideal pentru clădirile pretențioase din punct de vedere estetic, cum este Hotelul Richer de Belleval.

Mai multe despre protecția împotriva incendiilor

Prezentare generală a amortizorului integrat Boxer:

 • Amortizorul montat în canatul de ușă și în tocul de ușă pentru cele mai ridicate cerințe de design
 • Ușile deschise cu putere sunt încetinite datorită amortizării integrate a deschiderii
 • Forță de capăt hidraulică
 • Viteză de închidere reglabilă individual
 • Uși rezistente la foc și de protecție antifum, (este necesară dovada de compatibilitate cu ușa)
 • Se poate utiliza pentru ușile cu opritor pe partea dreaptă și stângă fără inversare