Controlul accesului – gestionarea sigură a numărului maxim de persoane în încăperi

Limitele superioare ale numărului de persoane dintr-o încăpere, care sunt impuse de guvern, ridică noi întrebări pentru operatorii de clădiri accesibile publicului. Cum poate fi garantată interzicerea accesului persoanelor care așteaptă afară pentru că în interior se află deja numărul maxim admis de persoane? Și cum poate un sistem automatizat să indice cu precizie că se poate intra din nou într-o clădire?

Controlul căilor și al grupurilor de persoane

Fluxul de clienți din centrele comerciale este controlat parțial de sistemele pentru ușă.

Sistem de uși automate în centrul comercial Akbati din Istanbul, Turcia © Tarık Kaan Muşlu / GEZE GmbH

Controlul fluxului de clienți și conceptele de separare a persoanelor în clădirile publice au jucat întotdeauna un rol important pentru operatori. Pandemia de coronavirus a pus din ce în ce mai mult accentul pe aceste considerente, deoarece controlul fluxului de clienți presupune analiza numărului de clienți și a căilor pe care le parcurg aceştia, precum și direcționarea și controlul acestora în mod corespunzător. Controlul fluxului gestionează accesul în clădiri – chiar și în cazul unui număr mare de persoane. Acest lucru se realizează adesea cu ajutorul unor instalații de separare a persoanelor, cum ar fi cruci rotative sau uși rotative. Principala sarcină a instalațiilor de separare a persoanelor este de a se asigura că numai persoanele autorizate pot intra într-o clădire sau în anumite încăperi, în condiții de control și siguranță.

Nu vă grăbiți și bucurați-vă de o experiență de cumpărături mai bună

Conceptele de control și separare a fluxului de clienți se referă la acordarea de spațiu clienților sau vizitatorilor: de exemplu, ușile rotative de la intrarea în aeroporturi, magazine sau centre comerciale încetinesc accesul – asigurând un flux continuu de vizitatori. De exemplu, dacă mulți oameni intră în același timp în centrul comercial, se vor produce periodic blocaje, ceea ce va avea un impact asupra experienței de cumpărături a clienților. În acest caz, instalația de separare a persoanelor permite fiecărui client să intre în mod individual, fără a fi înconjurat de alte persoane, oferindu-i astfel o mai bună imagine de ansamblu a magazinelor. Aceste sisteme sunt deseori combinate cu numărarea persoanelor, dar, în general, sunt utilizate doar din motive statistice, pentru a optimiza fluxul de clienți. Următoarele informații sunt de interes pentru comercianții din sectorul retail: Câți clienți intră în magazin și la ce oră? Ce căi parcurg clienții și la ce oră? Cu toate acestea, multe dintre aceste sisteme nu oferă în prezent controlul accesului prin închiderea automată a ușilor atunci când se atinge un anumit număr de persoane.

Intrarea este permisă? Autorizarea este verificată prin controlul tradițional al accesului

Cu toții suntem familiarizați cu domnul prietenos de la recepție, cu plasatorul elegant de la operă sau cu bodyguardul musculos. Uneori, controlul accesului se realizează cu ajutorul acestor persoane. Deoarece este vorba în principal de un privilegiu sau de un serviciu, trebuie garantat accesul doar celor autorizați. Într-un context mai larg, controlul accesului este realizat din ce în ce mai mult prin sisteme digitale de control al accesului – cum ar fi la intrările în stadioane sau în aeroporturi. Gestionarea specifică a accesului în scopul menținerii unei anumite distanțe între persoane sau pentru menține numărul de persoane sub o anumită valoare predefinită pentru preveninea infectării cu virusuri, de exemplu, nu era atât de importantă în trecut. În primul rând, obiectivul principal este de a controla autorizarea accesului în mod sigur și rapid. Ușile se deschid numai ca urmare a unei verificări reușite.

Combinarea controlului și autorizării: o nouă nevoie încurajează creativitatea

Pentru a reglementa numărul de persoane din magazin sau din centrul comercial, mulți comercianți din sectorul retail folosesc controlul clasic al accesului. Adesea, personalul suplimentar de la intrări numără câte persoane se află într-o clădire. În cazul în care un client părăsește magazinul, un alt client este autorizat să intre în spațiul respectiv – în general, o sarcină care necesită mult timp și care poate fi o sursă de erori. Alți operatori de magazine folosesc un număr limitat de cărucioare sau coșuri de cumpărături pentru a reglementa numărul de persoane. Alternativ, acestea se bazează pe sisteme cu semafoare autoconstruite care arată dacă intrarea în magazin este permisă într-un anumit moment.

GEZE Counter – soluția profesională pentru controlul digital al accesului

Cu GEZE Counter, oferim o soluție care combină în mod intuitiv posibilitățile de autorizare și de control al fluxului de clienți. Prin conectarea GEZE Counter la funcțiile tradiționale ale ușilor comercianților din sectorul retail, acesta permite un control eficient al fluxului de clienți și, în același timp, împiedică accesul atunci când sunt depășite limitele predefinite. Acest lucru le permite comercianților din sectorul retail să pună în aplicare instrucțiunile de reglementare, de exemplu, în timpul pandemiei de coronavirus, concentrându-se în același timp asupra activității lor.

GEZE Counter - beneficii și avantaje

 • Utilizarea ușii ca o barieră fizică pentru controlul accesului facilitează activitatea personalului și elimină nevoia de servicii de securitate
 • Sistem modular și minim invaziv care poate fi integrat în sistemele existente
 • Setarea flexibilă a numărului maxim de persoane permis într-un anumit moment (limita superioară)
 • Respectarea eficientă și sigură a instrucțiunilor de reglementare
 • Afișaj optic opțional al stării de ocupare pentru clienți prin intermediul unei funcții de supraveghere a traficului în zona de acces

Cum funcționează controlul accesului cu GEZE Counter?

Senzorii GEZE Counter înregistrează fiecare persoană care intră sau iese dintr-un magazin. De îndată ce este atins numărul maxim de persoane, ușa de intrare rămâne închisă celor din exterior. Părăsirea clădirii este în continuare posibilă – iar siguranța căilor de evacuare nu este afectată. În cazul în care se atinge numărul maxim de persoane într-un spațiu definit, bara LED de la ușa automată devine roșie – ca un semnal vizual pentru persoanele care așteaptă afară. De îndată ce spațiile sunt goale, ușile se deblochează. Afișajul de la ușă se schimbă în verde – și le indică celor care așteaptă că pot intra din nou în magazin.

Legare inteligentă la rețea și opțiune de echipare ulterioară

GEZE Counter Connect este legat la rețea și permite utilizatorului să efectueze numeroase setări și evaluări în timp real. Prin urmare, operatorii pot regla în mod convenabil numărul maxim de persoane de pe smartphone-ul lor, pot vizualiza capacitatea curentă și pot obține statistici despre fluxurile de clienți în diferite vizualizări. GEZE Counter Connect poate fi instalat ca o soluție completă sau ca o actualizare a sistemelor existente. Este compatibil cu toate sistemele de uși automate GEZE și cu numeroase sisteme de la alți producători*.

*Toate sistemele de uși glisante GEZE pot fi echipate cu GEZE Counter Connect. Compatibilitatea produselor furnizate de terți trebuie verificată în prealabil.

Descărcați flyer-ul GEZE Counter (PDF | 438 KB)

GEZE Counter poate fi adaptat în mod flexibil la schimbările instrucțiunilor de reglementare și asigură funcționarea continuă a afacerilor din sectorul retail. Datorită controlului automat al accesului, angajații se pot întoarce la sarcinile lor în cadrul sucursalei.

Sebastian Krannich, Business Solutions Manager/Product Manager pentru GEZE Counter

Sistemul modular de control al accesului GEZE Counter

GEZE Counter cuprinde două componente, care se bazează una pe cealaltă – GEZE Counter Connect și extensia GEZE Counter Connect.

GEZE Counter Connect

GEZE Counter numără toate persoanele care intră sau ies dintr-o clădire.

GEZE Counter numără toate persoanele care intră sau ies dintr-o clădire. © GEZE GmbH

Pachetul de bază include sistemul de numărare (gestionarea numărării) cu

 • tehnologie cu senzori de numărare și un grad ridicat de precizie

 • Software pentru stabilirea numărului maxim de persoane

 • Crearea și evaluarea fluxurilor de vizitatori

Conectarea ușii este dispusă ca o actualizare a sistemului de ușă automat existent, prin intermediul unei cutii, ușa fiind o barieră fizică.

GEZE Counter Connect extension

O lumină roșie indică faptul că intrarea este blocată momentan.

O lumină roșie indică faptul că intrarea este blocată momentan. © GEZE GmbH

Extinderea opțională a GEZE Counter Connect oferă, de asemenea:

 • Vizualizarea stării prin intermediul unei funcții de supraveghere a traficului
 • Recunoașterea vizibilă a faptului că intrarea este permisă sau nu

O investiție care oferă rezultate pe termen lung

Aspectul fundamental al GEZE Counter: Numărul de persoane dintr-o clădire poate fi modificat în orice moment astfel încât să fie „agreabil” pentru cei din interior. Operatorii pot seta cu ușurință limite superioare specifice, în orice moment și în mod individual, pentru a preveni riscul de infectare cu Covid-19 din cauza supraaglomerării magazinului, de exemplu. Utilizarea pe termen lung a GEZE Counter este posibilă, de exemplu, pentru o utilizare sezonieră sau specifică unei anumite zile. Dacă, de exemplu, un comerciant se confruntă cu lipsa personalului, sistemul poate fi utilizat pentru a stabili numărul maxim de clienți din magazin. În cele din urmă, datele obținute cu GEZE Counter pot fi evaluate în mai multe moduri. Aici intervin experții în vânzări și marketing pentru a compara fluxurile de clienți cu comportamentul de cumpărare sau fluxurile de clienți cu ora respectivă din zi.

Pachete complete specifice sectorului

GEZE vă sprijină cu propuneri specifice industriei, pentru integrarea sistemelor de control digital al accesului. Fie că planificați un nou sistem de uși sau verificați și extindeți un sistem existent.

Pachetul complet de servicii de la GEZE constă în:

 • Consultanță
 • Dezvoltarea de soluții
 • Planificarea proiectului
 • Produse
 • Montaj
 • Servicii post-vânzare.

Experiența noastră îndelungată pe piață și know-how-ul aferent se reflectă în soluții dezvoltate individual.

Contactați-ne

Serviciu complet de realizare și mentenanță

GEZE oferă servicii complete pentru montajul și mentenanța sistemelor. Bineînțeles că dispunem și de instrucțiunile de montaj corespunzătoare.

Vizitați instrumentele și resursele GEZE

Servicii complete încă de la început

Pe lângă planificarea, montajul și mentenanța sistemelor, GEZE vă oferă, de asemenea, consultanță și servicii individuale pentru soluții speciale. Cerințele și nevoile dvs. în ceea ce privește implementarea modernă a controlului accesului sunt provocări pentru noi, pe care suntem bucuroși să le acceptăm.

Accesați serviciile GEZE