Un proiect de suflet: GEZE donează 100.000 Euro fondului de ajutor de urgență UNICEF

Angajamentul social sustenabil a devenit de mult timp o tradiție la GEZE – chiar și sau în special de Crăciun. În acest an, întreprinderea de familie cu sediul în Leonberg, längă Stuttgart, donează 100.000 Euro fondului de ajutor de urgență UNICEF. Astfel, banii sunt utilizați în beneficiul copiilor din întreaga lume.

Copiii aflați în centrul atenției donației din acest an

131123_Weihnachten_Malwettbewerb_Elisabeth Bejzel.jpg

Angajamentul social de Crăciun sub motto-ul „Donație în loc de cadou” are o tradiție lungă la GEZE. © GEZE GmbH

„Trăim în vremuri agitate, având în vedere că există numeroase focare de criză în lume. Mulți oameni suferă zilnic datorită consecințelor războiului, catastrofelor naturale sau foametei. Din acest motiv este dificil să decizi cum se poți ajuta cel mai bine”. spune Sandra Alber, Chief Officer Legal & Finance la GEZE. Tocmai de Crăciun, în această perioadă destinată contemplării, familiei și solidarității interumane, GEZE dorește să îi aducă pe cei mici în centrul atenției: „Copiii din întreaga lume ar trebui să poată crește în pace și în libertate și să ducă o viață care merită trăită, lipsită de frică. A-i ajuta pe cei care din păcate nu se pot ajuta singuri este unul din proiectele noastre de suflet”, spune Alber.

Copiii din întreaga lume ar trebui să poată crește în pace și în libertate și să ducă o viață care merită trăită, lipsită de frică. A-i ajuta pe cei care din păcate nu se pot ajuta singuri este unul din proiectele noastre de suflet.

Sandra Alber, Chief Officer Legal & Finance la GEZE

Ajutor umanitar rapid și divers

UNICEF 2023

GEZE donează de sărbătoarea Crăciunului 100.000 Euro fondului de ajutor de urgență UNICEF pentru copii în situații de urgență. © UNICEF/UNI418632/Bidel

Având în vedere că peste tot în lume există milioane de copii care au nevoie de ajutor, GEZE s-a decis în acest an să efectueze donația de Crăciun sub motto-ul „Donație în loc de cadou”, fără a o asocia niciunui proiect. În acest sens, compania renunță la cadourile de Crăciun pentru clienți. „Pentru ca donația noastră să ajungă în mod simplu și pe cea mai directă cale tocmai la cei care au cea mai mare nevoie de ea, banii intră în fondul de ajutor de urgență al UNICEF. Acesta oferă ajutor umanitar rapid și variat în zone afectate de crize și catastrofe acute”, spune Sandra Alber. „În acest mod, organizația umanitară poate să dispună de această sumă și să utilizeze banii pentru cei care au nevoie de ei cel mai mult.”

UNICEF 2023

Fondul de ajutor de urgență UNICEF oferă ajutor umanitar rapid și viariat în zone afectate de crize și catastrofe acute. © UNICEF/UNI437348/Hazori

Într-adevăr, UNICEF poate realiza multe cu acești bani. Cu cei 100.000 de Euro, organizația umanitară poate furniza de exemplu peste 1.800 seturi de igienă cu tablete de purificare a apei și articole de igienă pentru protecția împotriva bolilor, poate hrăni peste 2.000 copii care suferă de malnutriție gravă timp de șase săptămâni cu pastă de arahide foarte eficientă sau poate achiziționa materiale educative și jucării, care facilitează accesul la învățătură și joacă unui număr de 8.000 de copii.

Pentru ca donația noastră să ajungă în mod simplu și pe cale directă tocmai la cei mare au cea mai mare nevoie de ea, banii întră în fondul de ajutor de urgență al UNICEF. Acesta oferă ajutor umanitar rapid și variat în zone afectate de crize și catastrofe acute.

Sandra Alber, Chief Officer Legal & Finance la GEZE