Ușile rotative – opțiunea corectă pentru planificarea ușilor dvs.?

Uși rotative, batante sau glisante – atunci când trebuie îndeplinite cerințe structurale, fiecare dintre aceste tipuri de uși au avantaje și dezavantaje specifice. Ușa rotativă este alegerea corectă pentru utilizarea pe care o intenționați sau aveți nevoie de un alt tip de ușă? Vă ajutăm să găsiți soluția de uși potrivită.

Comparație rapidă între diferite tipuri de uși rotative

GEZE TSA 325 NT, ușă rotativă cu acționare manuală cu Slimdrive EMD-F în The Nadler Hotel, Londra

Fiabilă și integrată perfect în ambianța hotelului: GEZE TSA 325 NT, ușă rotativă cu acționare manuală cu Slimdrive EMD-F în The Nadler Hotel, Londra © Michael Molloy / GEZE GmbH

Protecție împotriva incendiilor, accesibilitate sau frecvența accesului – funcțiile ușilor sunt la fel de diverse ca și cerințele aplicate ușilor. Pe parcursul fiecărui proiect, proiectanţii și arhitecții se confruntă cu responsabilitatea de a alege dintr-un spectru larg de opțiuni tipul de ușă cu cea mai bună combinație de capacități și funcții.

Uși rotative cu acționare manuală vs. uși rotative automate

Ușile rotative manuale asigură o accesibilitate facilă și silențioasă și servesc drept intrări elegante în clădire. Ele sunt recomandate pentru lățimi de trecere înguste, cu un număr mai mic de vizitatori. În funcție de design, ele pot gestiona și frecvențe de acces mai mari.

Variantele automate oferă un confort excelent, în condiții de frecvență mai mare a accesului. Diferite moduri de operare și configurări permit tuturor persoanelor să folosească ușile rotative automate. Funcția fără atingere a ușii reprezintă totodată un factor important de igienă. În plus, variantele automate sunt echipate cu funcția de detectare automată a erorilor și pot fi integrate în sistemul de automatizare a clădirii.

Avantajele ușilor rotative

În general, ușile rotative sunt utilizate în special în zonele de intrare ale clădirilor. Toate ușile rotative oferă o protecție excepțională împotriva tirajului de aer, zgomotului, prafului și murdăriei, ajutând astfel la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor. Acest tip de ușă este însă adecvat ca și cale de evacuare și de salvare unică numai într-un număr limitat de situații. În astfel de situaţii, este necesară varianta tip armonică, cu garnitură „break-out". Alternativ, puteți proiecta o ușă cu canat batant, suplimentară ușii rotative. În acest fel, creați și un acces fără restricţii, care nu este oferit la utilizarea ușii rotative.

Ușile rotative – o soluție adecvată pentru numeroase industrii

ușă rotativă cu acționare manuală GEZE TSA 325 GG, cu vitrare integrală, la Muzeul de Istorie al Evreilor Polonezi, Varșovia

Design elegant și protecție eficientă împotriva intemperiilor: ușă rotativă cu acționare manuală GEZE TSA 325 GG, cu vitrare integrală, la Muzeul de Istorie al Evreilor Polonezi, Varșovia © Lukasz Janicki / GEZE GmbH

Ușile rotative manuale și automate sunt utilizate într-o gamă largă de industrii diferite: în clădiri de birouri, centre comerciale, spitale și hoteluri. Fiecare industrie are bineînțeles cerințe specifice. Însă aspecte precum eficiența energetică sau protecția la intemperii sunt importante la alegerea soluțiilor de uși pentru zona de exterior la numeroase tipuri de clădiri. Prin designul unic, ușile rotative nu sunt niciodată deschise, separând astfel permanent climatul interior de cel exterior. Acest lucru îmbunătățește eficiența energetică a clădirilor și oferă avantaje de cost vizibile. În plus, ele contribuie la crearea unui climat interior confortabil în zonele de intrare, al căror spaţiu poate fi astfel utilizat integral. Un alt avantaj al ușilor rotative este faptul că pot accelera accesul în clădire, oferind un plus de siguranță și de confort în clădirile publice, cum ar fi aeroporturi sau centre comerciale.

Cerințele și funcțiile centrale ale celor trei tipuri de uși

  UȘĂ ROTATIVĂ UȘĂ BATANTĂ UȘĂ GLISANTĂ

Protecția împotriva incendiilor

Nu

în funcție de selecția de produse, vedeți aici.

Feronerii de uși glisante: Nu

Uși glisante automate: Da

Acces fără obstacole

Nu Da, însă respectați limitele utilizării şi excepţiile.

Feronerii uși glisante: opțional

Uși glisante automate: Da

Cale de evacuare

Manual: Nu

Automat: Numai pentru căile de evacuare și de salvare (fără protecție antifum): Da, numai cu varianta tip armonică, cu garnitură „"«break-out"»

Da, posibilă cu aproape orice ușă batantă Excepțiile sunt listate aici.

Feronerii de uși glisante: Nu

Uși glisante automate: Da, dacă sunt aprobate ca și căi de evacuare și de salvare

Uși interioară/exterioară

Ambele

Posibilitate de uși interioare sau de fațadă, în funcție de tipul de ușă batantă. Informații suplimentare sunt disponibile aici:

Pentru instalaţii de blocare în poziția: Diferite cerințe și funcții care nu se aplică conform tabelului pot fi implementate în funcţie de specificul locaţiei. Vă rugăm să ne contactați.

Feronerii de uși glisante: pentru zona de interior

Uși glisante automate: Ambele, mai ales în zona de exterior

Trafic

Manual: Redus până la ridicat

Automat: Ridicat

Ridicat, excepțiile sunt listate aici.

Feronerii de uși glisante: Scăzut/mediu

Uși glisante automate: Ridicat

Sisteme de uși adecvate Sisteme de uși cu 3 și 4 canaturi

Sistemele de uși cu canat simplu sau dublu sunt disponibile pentru cele mai multe tipuri de uși batante, uşi batante cu opritor pe dreapta și pe stânga. Excepțiile sunt listate aici.

Uși glisante cu un singur canat și cu canaturi multiple
Materialul canatului lemn/sticlă/metal Sticlă/metal uşor

Lemn și sticlă pentru majoritatea tipurilor de uși batante. Excepțiile sunt listate aici.

Lemn + sticlă

Găsiți ușa rotativă potrivită pentru proiectul dvs.

Ușile rotative vă îndeplinesc perfect nevoile structurale? GEZE are în portofoliu o gamă largă de variante de uși rotative, care îndeplinesc diverse solicitări specifice. Vă ajutăm cu plăcere la selectarea ușii rotative potrivite.

Către articole cu informații despre uși rotative

Vedeți aici ușile noastre rotative și toate detaliile de produs

Serviciul nostru de descărcare

Vă punem la dispoziție toate informațiile importante despre produsele și serviciile noastre în secțiunea de descărcări – inclusiv despre ușile rotative GEZE.

Materiale informative despre ușile rotative

Planificarea integrată a ușilor cu ajutorul BIM

Ușile se numără printre cele mai complexe componente în proiectarea clădirii. Vă punem la dispoziție servicii ample de consiliere cu privire la BIM și la obiectele de ușă BIM gratuite. Astfel puteți încărca uși rotative GEZE de exemplu într-o multitudine de sisteme CAD și să le configurați în mod individual. Veți avea astfel la dispoziție un instrument valoros pentru proiectarea integrată a clădirii.

Aflați mai multe despre obiectele BIM de la GEZE