Perspective GEZE

#GEZEhack – capodoperă individuală cu dispozitivul de acționare GEZE Slimchain

Dispozitivele de acționare automată pentru ferestre și uși de la GEZE nu impresionează doar în cadrul proiectelor mari din hoteluri și spitale, ci și în proiectele unde sunt aplicate ca soluții individuale. Această „capodoperă” a lui Jonas Wessler demonstrează cât de versatile pot fi produsele noastre în proiectele DIY.

Plin de măiestrie: servanta și soundbar-ul sunt impresionante din punct de vedere tehnic

Jonas Wessler se pregătește pentru a deveni maistru tâmplar. Capodopera este o parte importantă a pregătirii sale. Iubitor al muzicii și tehnologiei, Jonas Wessler a înțeles repede: capodopera sa trebuia să implice muzica – și să fie însoțită de o surpriză tehnică inovatoare.

  • Scopul: o servantă auto-proiectată cu un sistem muzical integrat.
  • Partea ingenioasă: soundbar-ul poate fi extins cât se dorește – printr-un mod inteligent de comandă de la distanță de pe un telefon mobil.
  • Provocarea: soundbar-ul și dispozitivul de acționare pentru ridicare trebuie să ofere un design deosebit de suplu și un confort inteligent pentru utilizator.
  • Soluția: Bose Soundbar 300, combinat cu dispozitivul de acționare cu lanț Slimchain și aplicația Somfy Smart Home.

În urmărirea scopului – de la prima schiță la soluția tehnică completă

Servanta - soundbar-ul este ascuns, fiind aproape invizibil, în interior.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Datorită dispozitivului Slimchain de acționare cu lanț, soundbar-ul se ridică în exteriorul servantei.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Jonas Wessler explică cum a luat naștere sistemul său muzical mobil cu acționare electrică, care a fost integrat în servanta autoproiectată.

„Când a fost gata prima schiță a servantei mele, am cumpărat un soundbar Bose 300 deoarece designul său suplu s-a potrivit bine în conceptul meu general. Datorită faptului că cerința de spațialitate a fost minimă, a trebuit să găsesc un motor mic și discret.”

Dificultatea a constat în găsirea unui motor de acționare cu design suplu și operare silențioasă. Aici au intrat în joc cunoștințele de specialitate ale lui Jonas Wessler:

„Fiind a treia generație în afacerea familiei mele, care produce uși principale de intrare în casă, cu piață de desfacere în toată Germania, gestionând de asemenea un magazin regional de cherestea, sunt foarte familiarizat cu mai multe produse profesionale. Acesta a fost un avantaj pentru mine: am cumpărat un dispozitiv de acționare cu lanț GEZE Slimchain, care este proiectat pentru deschiderea ferestrei în mod uzual, iar acesta a fost ușor de montat în servanta mea muzicală, datorită designului său suplu. După mai multe încercări și deliberări, am putut mișca soundbar-ul în mod electric utilizând acest dispozitiv de acționare, exact cum mi-am imaginat.”

Ideea de a utiliza motorul inteligent de acționare a ferestrei GEZE Slimchain mi-a oferit alt avantaj pentru proiectul DIY:

Apoi, am întâmpinat problema de a găsi un mod de comandă a motorului, astfel încât soundbar-ul să poată fi retras și extins prin intermediul unui telefon mobil. Pentru aceasta, am ales aplicația de comandă Somfy Smart Home. Această aplicație, care în mod normal controlează storuri, acționează acum dispozitivul GEZE Slimchain.

Jonas Wessler

Rezultatul este impresionant: când este închis, soundbar-ul este invizibil, prin urmare este chiar impresionant când soundbar-ul este extins cu ajutorul dispozitivului de acționare GEZE și al aplicației Somfy.

„Chiar și în ziua de azi, această soluție încă mi se pare impresionantă, deoarece acum pot să extind soundbar-ul din servantă cu telefonul mobil și să mă conectez cu soundbar-ul prin Bluetooth, înainte de a asculta muzica pe care o doresc.”

Soluție impresionantă cu confort inteligent pentru utilizator

Această soluție inteligentă nu l-a impresionat doar pe Jonas Wessler și pe formatorii săi: în 10 noiembrie 2018 el a avut oportunitatea să-și prezinte „servanta cu sunete” în Koblenz în fața unui public larg la un târg de specialitate, intitulat „Noaptea tehnologiei”. Vizitatorii târgului și doamna ministru federal Julia Klöckner au îndrăgit, de asemenea, soluția.

Ne punem așadar întrebarea: există mai mulți clienți GEZE care folosesc sistemele GEZE în mod inovator pentru proiectele lor DIY? Dacă și dvs. faceți acest lucru sau cunoașteți pe cineva care face acest lucru, vă rugăm contactați-ne! Abia așteptăm să împărtășiți cu noi proiectele dvs. #GEZEhacks!

Soluții individuale de la GEZE

Sunteți în căutarea unei soluții inovatoare pentru un proiect anume? Experții noștri vă vor consilia: noi putem găsi o soluție individuală pentru proiectul pe care îl aveți. De exemplu motorul de acționare automat GEZE pentru uși batante asigură confort nu doar în hoteluri: folosit pe ușa unei sobe cu lemne, el face ca alimentarea cu lemne să fie mult mai confortabilă. Sună bine? Aflați mai multe despre soluțiile individuale pentru uși batante de la GEZE.

Aflați mai multe despre soluțiile individuale pentru uși batante de la GEZE