Studii de caz

GEZE – uși automate în supercentrul comercial, Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia din Solna, Suedia, oferă vizitatorilor, pe parcursul a trei etaje, o combinație unică de shopping exclusivist, elemente culinare deosebite și divertisment. GEZE Suedia a pus la dispoziție aproximativ 150 de uși automate pentru Mall of Scandinavia, în cel mai mare proiect al său de până acum.

150 de sisteme pentru ușă GEZE, oferă un acces confortabil și elegant

Uși automate spre parcare, din interior.

Uși automate spre parcare, din interior. © GEZE GmbH

Suedia are un nou super centru comercial: Mall of Scandinavia. Acesta reunește 224 de magazine și 20 de restaurante, precum și cel mai mare cinematograf din Scandinavia, într-o suprafață totală de 100.000 m2. Pe lângă așteptările ridicate de design scandinav, criteriile de durabilitate au jucat și ele un rol esențial în planificarea și implementarea acestui proiect ambițios. Aceasta a dus la prima certificare de mediu a Suediei pentru un centru comercial în conformitate cu standardul BREEAM. Mall of Scandinavia a fost cel mai mare proiect pentru GEZE Suedia; GEZE a oferit aproximativ 150 de soluții de ultimă generație pentru uși, de la sisteme de uși glisante în regim automat, până la uși batante manual, pentru centrul comercial ultramodern.

Funcționalitate ușoară și discretă a ușii la nivelurile de parcare

Sistem de ușă glisantă din sticlă, la intrarea la nivelul parcării din Mall of Scandinavia.

Sistem de ușă glisantă din sticlă, la intrarea la nivelul parcării din Mall of Scandinavia. © GEZE GmbH

Mall of Scandinavia are șapte etaje, dintre care patru – cele două de jos și cele două de sus, precum și părți ale celor două niveluri destinate magazinelor – sunt rezervate pentru parcare. Contribuția principală a GEZE în centrul comercial este vizibilă în special pe cele 18 coridoare vitrate care leagă cele 3.700 de locuri de parcare cu zona de magazine propriu-zisă. Aceste coridoare includ peste 150 de uși în regim automat de la GEZE.

În armonie cu eleganța strălucitoare a arhitecturii clădirii, canaturile ușii au fost asortate cu tocuri negre lăcuite și unități de acționare ascunse ale ușii – o ajustare solicitată de beneficiarul proiectului și care face o reală impresie. „GEZE și Westins Fönsterteknik AB au dezvoltat împreună o soluție estetică, completă, garantată prin calitate. Sistemele de uși îndeplinesc atât cerințele de proiectare ale arhitectului, cât și cerințele funcționale ale responsabililor de securitate la incendiu, rezultând o apariție atrăgătoare pentru cele 18 coridoare care conduc de la nivelurile de parcare; o colaborare complet reușită în toate etapele proiectului", spune Sebastian Westin de la Westins Fönsterteknik AB, managerul de proiect al Mall of Scandinavia.

Sistemele elegante de ușă glisantă duc spre sălile de cinema

Oriunde în centrul comercial: acces confortabil spațios, datorită sistemelor de uși glisante vitrate.

Oriunde în centrul comercial: acces confortabil spațios, datorită sistemelor de uși glisante vitrate.

Ceea ce încununează gloria GEZE în Mall of Scandinavia sunt probabil cele două sisteme de ușă glisantă în regim automat care duc la cinematograful Filmstaden Scandinavia. Cu 11 ecrane – inclusiv un ecran IMAX, cu 550 de locuri și un restaurant VIP la etajul 2, acest cinematograf este cea mai prestigioasă parte a mall-ului. Canaturile de sticlă ale ușilor în regim automat, pe care GEZE le-a furnizat în colaborare cu AB Fasadglas, poartă sigla SF serigrafiată pe întregul front. "O fațadă de intrare extrem de complexă; ușile în regim automat sunt conectate între ele și la proiectoarele de film, care primesc semnalul de pornire la deschiderea ușilor. Încuietorile și ușile în regim automat trebuie să funcționeze perfect, altfel proiectoarele de film se vor opri", spune Diana Jurukov, manager de proiect la Fasadglas.

Întrucât funcția și designul au fost prioritare pentru clientul nostru, GEZE a constituit alegerea naturală pentru mine și pentru arhitect. În ceea ce privește experiența sa, GEZE este extrem de responsabilă, constructivă și axată pe soluții, în toate proiectele sale. GEZE a fost, de asemenea, prezentă în faza de construcție și a supravegheat proiectarea corectă. Compania dispune de o gamă vastă de cunoștințe tehnice.

Diana Jurukov, manager de proiect la Fasadglas

Logistică complexă – gestionată profesional de GEZE

Unic: un impresionat logo imprimat împodobește sistemul de ușă glisantă în regim automat la restaurantul VIP.

Unic: un impresionat logo imprimat împodobește sistemul de ușă glisantă în regim automat la restaurantul VIP. © GEZE GmbH

Problemele de aprovizionare pentru un astfel de proiect masiv ar fi fatale pentru orice furnizor. Cu toate acestea, nu au existat astfel de probleme pentru GEZE Suedia: datorită experienței internaționale și a numeroaselor proiecte ample pe care GEZE le-a implementat pe tot globul, procesele interne s-au derulat fluent.

GEZE Suedia a fost în măsură să îndeplinească cerințele stricte ale firmei de construcții PEAB și ale consultantului de logistică pentru proiectul Mall of Scandinavia și a instalat toate sistemele de ușă, acestea fiind gata de funcționare la timp pentru deschiderea din 12 noiembrie 2015. „Din punctul meu de vedere, GEZE a oferit un serviciu excepțional pentru Mall of Scandinavia”, confirmă Marie Hallberg, manager de proiect la PEAB.

Produse GEZE în Mall of Scandinavia

  • Sistem de ușă glisantă GEZE ECdrive
  • Sistem de ușă glisantă GEZE Slimdrive SL-NT
  • Sistem de ușă glisantă GEZE Slimdrive SL-NT în varianta EMD-F pentru uși de protecție antiincendiu
  • Sistem de ușă batantă GEZE TSA 160 NT
  • Amortizoare pentru ușă GEZE TS 5000 într-o varietate de modele