Studii de caz

Design de referință în Abu Dhabi: acces fără obstacole pentru Ferrari World

Odată cu deschiderea Ferrari World Abu Dhabi, la sfârșitul anului 2010, Emiratele Arabe Unite au câștigat un punct de atracție turistică și un reper arhitectural extraordinar. GEZE a contribuit la accesul fără obstacole în primul parc tematic Ferrari al lumii, prin furnizarea de uși automate și unități de acționare de ultimă generație pentru uși.

Comoditatea ușilor automate, în cel mai mare parc interior tematic din lume

Emiratele Arabe Unite sunt cunoscute pentru arhitectura lor spectaculoasă – în special pentru cel mai înalt zgârie-nori din lume, Burj Khalifa, înalt de 828 m. La sfârșitul anului 2010, statul din deșert s-a mai îmbogățit cu o altă construcție extraordinară: Ferrari World Abu Dhabi. Primul parc tematic Ferrari din lume este punctul culminant al noii dezvoltări a insulei Yas, de 2.500 hectare, și cel mai mare parc tematic de interior din lume. Plimbările și atracțiile bazate pe tema Ferrari combină designurile clasice Ferrari cu tehnologia, aducând la viață povestea Ferrari.

Cu unități de acționare pentru ușă de la GEZE: acces fără obstacole pe mai bine de 86.000 m²

Inspirat de profilul lateral clasic al Ferrari GT, designul unic al clădirii, realizat de Benoy Architects, reflectă forma curbată a mașinii sport. În mod adecvat, complexul a fost proiectat cu laturi în formă de val, susținute, care se integrează perfect în infrastructura din jur, având deasupra un uriaș acoperiș plat, de culoare roșie, specifică Ferrari. Cu o suprafață de peste 200.000 m² și un diametru de peste 700 m, acoperișul Ferrari World Abu Dhabi pune, de asemenea, accentul pe estetica exterioară – în special afișarea logo-ului Ferrari, în prezent cel mai mare logo al mărcii, cu o lungime de 65 m. În complexul impresionant, cu o suprafață de 86.000 m² – echivalentul a aproximativ șapte terenuri de fotbal aliniate unul lângă altul – GEZE a implementat pentru uși confortul, siguranța și accesul fără obstacole la cel mai înalt nivel – în perfectă armonie cu designul sofisticat din parcul tematic Ferrari.

Convenabilitate și funcționalitate într-un design atractiv

Accesul fără obstacole este o parte-cheie a conceptului Ferrari World Abu Dhabi. O ușă batantă în regim automat cu linie subțire, cu unitate de acționare GEZE Slimdrive EMD-F în zona de intrare, asigură accesul cu ușurință pentru copii și vizitatori cu mobilitate limitată, în parcul interior. Elementele elegante de cercevea Slimdrive EMD cu deschidere batantă DF au fost concepute special pentru a permite mișcarea ușilor batante cu efort minim. Datorită înălțimii de construcție de numai 70 mm și a tehnologiei cu șină de ghidare, acționările de cercevea cu deschidere batantă DF sunt potrivite în special pentru profilurile subțiri de ușă și spațiile restrânse. Designul lor discret se încadrează perfect în designul extraordinar de fațadă al Ferrari World.

Unitățile inteligente de acționare pentru ușă fac distracția accesibilă

Ușa automată din intrare se deschide printr-un detector de mișcare sau poate fi activată printr-un buton acționat prin apăsare. Funcția „Push & Go”, care poate fi pornită sau oprită, permite unității de acționare a ușii să fie comandată prin apăsarea scurtă a canatului ușii. Ușa automată poate fi, de asemenea, deschisă manual; datorită unui „mod servo” integrat, ușa poate fi deschisă în ambele direcții, cu foarte puțin efort. Unitățile de acționare pentru ușă GEZE Slimdrive EMD au fost testate în conformitate cu DIN 18650. Versiunea de acționare EMD-F utilizată în Ferrari World este, de asemenea, permisă pentru uși de protecție împotriva fumului și a incendiilor. Pe lângă ușa de intrare, GEZE a instalat încă 41 de unități de acționare EMD-F Slimdrive în Ferrari World Abu Dhabi. Unitățile inteligente de acționare de cercevea cu deschidere batantă DF la intrare asigură o distracție fără obstacole.

Produse GEZE în Ferrari World in Abu Dhabi

  • Motoare de ușă batantă Slimdrive EMD și EMD-F de la GEZE