Studii de caz

Uși automate reflectând perfecțiunea: tehnologia construcțiilor de la GEZE, în campusul Jansen

Campusul Jansen reprezintă o extindere a sediului general Jansen AG în Oberriet, în cantonul elvețian St Gallen, cu un accent major pe caracteristicile de proiectare. Ușile automate făcute la comandă și tehnologia inovatoare de siguranță de la GEZE se încadrează perfect în liniile contemporane ale campusului.

Ușile automate se potrivesc perfect cu aspectul campusului Jansen

Noua clădire, proiectată de Davide Macullo Architects și construită cu costuri totale de 14 milioane de franci elvețieni, este compusă din patru structuri triunghiulare interconectate la fiecare etaj. GEZE a implementat uși automate de ultimă generație, atât la intrarea în campus, cât și în zona interioară și casa scărilor. Ușile îndeplinesc cerințele cele mai ridicate ale clădirii în ceea ce privește siguranța, accesul confortabil și designul fără bariere.

Funcționalitate și securitate, datorită unității de acționare Slimdrive de la GEZE

Sistemele de ușă glisantă liniară, cu sisteme de acționare superioare de doar 7 cm GEZE Slimdrive, sunt vedetele domeniului ușilor automate. Versiunea Slimdrive SL-FR RC2 combină perfecțiunea arhitecturală a ușii, cu funcționalitatea maximă:

  • unitate de acționare pentru ușă, în mod puternic și extrem de silențios
  • testat pentru securitate la efracție în conformitate cu Clasa de Rezistență 2
  • securitate sporită pe căile de evacuare și de salvare – comportament de deschidere sigură chiar și în caz de incendiu

Uși automate – acces fără obstacole pentru uși de orice dimensiune

Ușa vitrată de protecție antiincendiu, casa scărilor

În caz de pericol, ușile de protecție antiincendiu care duc spre casa scărilor se închid în regim automat și în siguranță.

Uși glisante liniare spațioase, dotate cu unitate de acționare GEZE Powerdrive, caracterizează zona de intrare a noii clădiri. Sistemele puternice de acționare gestionează greutatea mare și lățimile mari de deschidere ale canaturilor ușii glisante, elegant și fără efort – în mod continuu, fiabil și sigur. Unitățile de acționare ECdrive, economice și elegante, oferă acces confortabil constant, chiar și prin sisteme de uși glisante liniare mai mici, cu greutatea canatului de până la 120 kg, situate în clădire.

Protecție preventivă contra incendiilor: sisteme pentru ușă multifuncțională

Pe lângă ușile glisante liniare, GEZE a furnizat pentru campusul Jansen diverse sisteme în regim automat pentru uși batante. Ușile batante mari, cu canaturi de ușă grele și frecvență mare de mișcare au fost echipate cu puternice motoare de ușă batantă TSA 160 NT. Acestea deschid și închid canaturile ușii complet automatizat și accesibil – aproape complet silențios.

Uși de protecție antiincendiu GEZE – un lucru sigur

Ușile manuale de protecție antiincendiu cu două canaturi, din interiorul campusului Jansen, au fost echipate cu amortizoare TS 5000 E-ISM cu o unitate de blocare în poziție, variabilă pe două fețe și reglabilă pe șina de ghidare. Astfel combină elegant accesul fără obstacole și protecția preventivă contra incendiilor. În poziție „deschis”, canaturile ușii oferă acces confortabil, fără barieră. În caz de incendiu, centrala de întrerupere cu senzori de fum, integrată în șina de ghidare, identifică în regim automat fumul, ignoră funcția de blocare în poziție și declanșează închiderea automată a ușii. O reglare integrată a succesiunii de închidere garantează că ușa se închide complet după fiecare deschidere, îndeplinindu-și funcția de poartă de protecție antiincendiu. Designul rotunjit al amortizoarelor GEZE este continuat cu amortizoarele din seria TS 4000, care sunt, de asemenea, utilizate pe o serie de uși din campus.

Produse GEZE în campusul Jansen

  • Unitate de acționare Slimdrive SL-FR RC2
  • Motor de ușă batantă TSA 160 NT,
  • Amortizor pentru ușă GEZE TS 5000 E-ISM
  • GEZE TS 4000