Studii de caz

GEZE, amortizoare pentru ușă: confort la cel mai înalt nivel

Cel mai cunoscut complex turistic montan din Germania se află în inima Alpilor Bavarezi. Conceptul hotelului Kempinski din Berchtesgaden combină modernitatea de lux cu elementele naturale. GEZE a echipat hotelul de cinci stele cu produse inovatoare, cum ar fi amortizoarele integrate Boxer pentru ușă.

Sisteme pentru ușă de la GEZE pentru cele mai exigente cerințe de proiectare

Hotelul Kempinski din Berchtesgaden, situat la o înălțime de peste 1000 m, a fost proiectat de renumiții arhitecți Kochta din München. Culorile și formele naturale au fost la fel de importante pentru proiectarea stațiunii, ca selecția materialelor și designul iluminării. Tehnologia de ultimă generație pentru uși de la GEZE este în perfectă armonie cu conceptul de design al acestui proiect extravagant.

Uși cu vitrare integrală, glisante în regim automat, în zona de intrare

Ușă automată vitrată la intrarea în hotel.

Design elegant: uși glisante vitrate cu unitate de acționare Slimdrive SL, la intrarea în hotel.

Două uși glisante în regim automat, complet vitrate, la intrarea principală a hotelului îi întâmpină pe oaspeți. GEZE a selectat sistemul integrat IGG, realizat exclusiv din sticlă, pentru ușa automată, integrând profilurile și feroneriile ușilor în mod invizibil între canaturile în mișcare. În combinație cu unitatea de acționare Slimdrive SL, care are o înălțime de doar 70 mm, această soluție este atât elegantă, cât și funcțională. Pe lângă înălțimea sa mică de construcție, Slimdrive SL se caracterizează și prin versatilitate – unitatea de acționare este, de asemenea, certificată conform DIN 18650. Ușile minimaliste glisante cu vitrare integrală oferă un contrast cu fațada din piatră naturală și se potrivesc perfect cu întregul concept de design al stațiunii montane.

Amortizor pentru uși integrat Boxer de la GEZE

Hotelul Kempinski din Berchtesgaden oferă 126 de camere pentru oaspeți și 12 apartamente. Toate ușile de la dormitoare au fost echipate cu amortizoare pentru uși GEZE Boxer, pentru a oferi oaspeților și personalului acces confortabil optim. Amortizoarele pentru uși integrate din seria Boxer de la GEZE se potrivesc aproape invizibil în canatul ușii, generând o potrivire perfectă cu conceptul exclusivist al camerei hotelului de lux. GEZE oferă amortizoare pentru uși Boxer în două mărimi diferite.

  • Mărimile 2-4 mișcă canaturile de ușă cu o lățime de până la 1100 mm și o greutate de până la 130 kg
  • Mărimile 3-6 mișcă canaturile de ușă cu o lățime de până la 1400 mm și o greutate de până la 180 kg

Amortizorul pentru uși GEZE Boxer ISM integrat, cu control mecanic al succesiunii de închidere, este potrivit pentru uși cu două canaturi. Versiunea GEZE Boxer E-ISM oferă un plus de confort și securitate sporită și este echipat cu un dispozitiv electromecanic de blocare în poziție, asigurând și reglarea mecanică a succesiunii de închidere.

Închizătoare de ușă funcționale, montate în podea pentru ușile mari din zonele coridorului

Zona coridorului cu perete pentru compartimentarea spațiului și ușă din sticlă deschisă.

Ușile grele de pe coridor pot fi menținute deschise individual cu închizătoare de ușă GEZE montate în podea.

O parte din zona coridorului hotelului Kempinski din Berchtesgaden este divizată, prin intermerdiul unui sistem de pereți despărțitori complet vitrați. Camerele pot fi accesate prin uși mari din sticlă. GEZE a echipat ușile grele, montate pe centurile structurale, cu închizător de ușă montat în podea TS 550 E-G și versiunea TS 550 E-IS-G cu reglare integrată a succesiunii de închidere, pentru uși cu două canaturi. Capacitatea ridicată de încărcare a închizătoarelor de ușă montate în podea, unghiul de blocare în poziție cu reglare fără trepte și reglarea parametrilor suplimentari, cum ar fi forța de închidere și viteza, au jucat un rol-cheie în decizia de a opta pentru aceste soluții.

Produse GEZE în Hotelul Kempinski din Berchtesgaden

  • Sisteme integrate IGG, realizate exclusiv din sticlă
  • Unitate de acționare Slimdrive SL
  • Amortizor pentru ușă Boxer
  • Amortizor pentru ușă montat în podea TS 550 E-G
  • Amortizor pentru ușă montat în podea TS 550 E-IS