Studii de caz

GEZE la bordul AIDAdiva: sisteme de ultimă generație pentru ușă, pe nava luxoasă

Fiind prima navă a clubului AIDA Cruises, AIDAdiva combină tehnologia de ultimă oră cu echipamentul confortabil în largul oceanelor. GEZE a furnizat soluțiile de securitate și pentru uși făcute la comandă, care stau la baza standardelor ridicate de confort, funcționalitate și siguranță ale AIDAdiva.

Confort pentru uși, în largul oceanelor

AIDA Cruises a lansat la apă AIDAdiva la data de 20 aprilie 2007, în cadrul unei festivități spectaculoase. Prima dintre cele patru nave-club ale companiei de croaziere de renume internațional se caracterizează, printre altele, prin numărul mare de cabine în aer liber, cu balcon propriu, precum și prin tehnologia de ultimă generație și tehnologia de divertisment de la bord. GEZE sprijină confortul în largul oceanului, cu sisteme pentru uși și pereți glisanți, făcute la comandă.

Amortizoare funcționale pentru uși – perfecte pentru orice ambient

Confortabil, acces fără obstacole, și sigur: ușă glisantă în interiorul navei (foto: Ingrid Fiebak pentru GEZE GmbH)

Sistem de uși glisante pe puntea AIDAdiva

Uși glisante elegante în regim automat au fost instalate în mai multe zone ale navei. Sistemele cu uși glisante, cum ar fi GEZE VTM 300 sau GEZE Slimdrive VTM, sunt perfect concepute pentru zonele foarte frecventate și oferă un confort de trecere sigur, chiar și atunci când nava se confruntă cu un tangaj puternic. Diverse uși glisante rotunde și uși telescopice completează designul arhitectural extraordinar de la bordul AIDAdiva.

Alte produse GEZE utilizate pe AIDAdiva se integrează aproape invizibil în cadru – ca de pildă amortizorul GEZE Boxer pentru ușă, integrat în canatul ușii, cu o șină de ghidare care poate fi văzută doar atunci când ușa este deschisă.

Alte amortizoare GEZE pentru uși, cum ar fi TS 2000, TS 4000, TS 5000 și TS 4000, garantează confortul ridicat și de durată la bord. Pasagerii întâlnesc tehnologia inovatoare atunci când deschid ușile și ferestrele de la cabină, în restaurantele și barurile de pe navă sau în timp ce fac plimbări zilnice pe punți.

AIDAdiva oferă pasagerilor săi o mare varietate de specialități culinare și divertisment de primă clasă, având peste 13 punți. De asemenea, au fost necesare sisteme versatile pentru uși și pereți glisanți de la GEZE, pentru cele șapte restaurante și 11 baruri, zona de fitness și wellness, și cazinou.

Suprafețe flexibile, datorită sistemului manual de pereți glisanți

Oportunități de utilizare flexibilă pe punte: GEZE sistem de pereți glisanți (MSW) (foto: Ingrid Fiebak pentru GEZE GmbH)

Puntea AIDAdiva cu sistem de pereți glisanți

Un sistem manual de pereți glisanți (MSW) cu funcționare eliptică oferă un confort flexibil pentru utilizatori în zona piscinei/barului. Sistemul de pereți glisanți cu foaie de geam rulează în jurul pupitrului DJ-ului de pe puntea superioară. Acest lucru permite ca întreaga zonă să fie închisă manual cu puțin efort sau deschisă larg, după cum este necesar.

O perdea amețitoare de elemente glisante, care amintește vizual de niște planșe de surf se învârte în jurul barului piscinei. Montate pe o șină de rulare MSW, elementele pot fi deplasate ușor și flexibil, căci protecția împotriva coroziunii șinei de rulare este crucială pentru utilizarea în largul oceanului.

Produse GEZE pe AIDAdiva

  • Sistem de ușă glisantă GEZE VTM 300
  • Sistem de ușă glisantă GEZE Slimdrive VTM
  • Amortizor de ușă integrat GEZE Boxer
  • Amortizor pentru ușă GEZE TS 2000
  • Amortizor pentru ușă GEZE TS 4000
  • Amortizor pentru ușă GEZE TS 4000 Tandem
  • Amortizoare pentru ușă GEZE TS 5000
  • Sisteme manual de pereți culisanți (MSW)