Studii de caz

Navighează! GEZE, tehnologie pentru ușă și sisteme de perete glisant pe AIDAluna

AIDA Cruises și-a extins flotila, incluzând și nava AIDAluna. Giganticul vas de croazieră menține cele mai înalte standarde în ceea ce privește facilitățile și echipamentele. De exemplu, pasagerii și personalul de la bord se bucură de acces confortabil de ultimă generație și de securitate, asigurate de ușile cu auto-închidere de la GEZE.

Comoditatea și securitatea au prioritate la bord

La 4 aprilie 2009, AIDAluna și-a încheiat călătoria inaugurală prin Marea Nordului și de-a lungul coastei spaniole pentru a ajunge la Palma de Majorca, unde a fost prezentată oficial, ca parte a unui spectacol grandios. Nava de ultimă generație oferă pasagerilor săi o experiență de croazieră premium, cu comoditate fără efort. Tehnologia inovatoare pentru uși de la GEZE asigură un acces confortabil optim către cabine, restaurante și baruri sau în timpul unei plimbări pe punți. Ca răspuns, standardele specifice de siguranță maritimă au fost subtil integrate în designul ușilor navei.

AIDAluna în cifre

 • Construită pe șantierul naval tradițional Meyer din Papenburg
 • Lansată oficial la 4 aprilie 2009 în Palma, Majorca
 • Dimensiuni: 32,2 m lățime și 252 m lungime – mai mare decât două terenuri de fotbal
 • 13 punți cu 1.025 de cabine de pasageri
 • 7 restaurante, 11 baruri și 6.400 m² de șezlonguri

Dorite la bord: tehnologie pentru uși în conformitate cu VTM

Ușile glisante în regim automat în design VTM oferă pasagerilor confort de trecere spre șezlonguri, restaurante, magazinele AIDA și nenumărate facilități de divertisment și sport. În conformitate cu standardul tehnologiei de trafic maritim Marine Traffic Technology (VTM), acestea sunt unități de acționare ușoare, rezistente la coroziune și la apa de mare; ele adăpostesc toate componentele electronice la bordul navei și sunt proiectate pentru zonele foarte frecventate.

Uși cu auto-închidere – sigure și accesibile

Ușă telescopică vitrată, în restaurantul de pe AIDAluna.

Opulență: ușa telescopică cu șase canaturi pentru restaurant combină comoditatea cu transparența.

Ușile glisante rotunde în regim automat și ușile telescopice completează arhitectura excepțională de la bord în mai multe zone ale navei, oferind acces confortabil pentru pasageri și personal. În ciuda spațiului restrâns, ușile cu auto-închidere de pe punțile 3 și 10 oferă o lățime maximă de deschidere, permițând iubitorilor de soare să se deplaseze confortabil pe puntea solară și/sau zona piscinei, chiar și cu mâinile ocupate. Echipajul și personalul beneficiază, de asemenea, de tehnologia bine gândită pentru uși de la GEZE. Ușile batante în regim automat, utilizate ca „uși de serviciu”, sunt echipate cu tehnologie de activare individuală și pot fi deschise fără efort sau, de exemplu, comandate și închise fără atingere prin sistem de senzori radar.

Amortizoarele de la GEZE îmbină confortul cu securitatea la bord

Uși glisante către punțile de la bordul AIDAluna.

Ușile cu auto-închidere sunt echipate cu unități de acționare speciale, destinate condițiilor maritime.

Ușile a 1.025 de cabine pentru pasageri se închid în orice moment confortabil și sigur, datorită designului special TS 2000 amortizoare cu pârghii și șine de ghidare de la GEZE. În defintiv, siguranța reprezintă prioritatea absolută la bordul navei. Designul caracteristic GEZE este astfel complet integrat cu siguranța la bord. Ca atare, toate ușile de protecție antiincendiu din clasa A (materiale neinflamabile) de pe căile de evacuare și de salvare sunt echipate cu amortizoare aplicate:

 • TS 4000 și TS 5000 pentru lățimi de ușă până la 140 cm
 • TS 4000 într-un design în tandem pentru canaturile ușilor foarte grele și mari

În caz de pericol, amortizoarele aplicate se închid în siguranță, chiar dacă nava se află într-o înclinare extremă și, prin urmare, respectă directivele SOLAS, convenția internațională pentru siguranța vieții pe mare. Proiectarea și implementarea completă a tehnologiei pentru ușă GEZE au fost realizate în strânsă colaborare cu șantierul naval Meyer, compania de transport AIDA Cruises și Asociația competentă de clasificare, pentru a garanta siguranța și funcționalitatea maximă.

Sisteme manuale de perete glisant – utilizarea flexibilă a spațiului

În realizarea AIDAluna, GEZE și-a dovedit expertiza ca furnizor complet de tehnologie pentru uși, dar nu numai: de exemplu, în zona piscinei de pe puntea 11 au fost montate sisteme de pereți glisanți din sticlă de la GEZE. Un sistem manual de pereți culisanți (MSW), personalizat și rezistent la coroziune, format din 20 de elemente de sticlă dispuse într-un cerc, înconjoară pupitrul DJ-ului și protejează toate echipamentele de divertisment și electronice. Prin urmare, pupitrul DJ-ului poate fi închis sau deschis complet manual atât cât este necesar fără eforturi mari, în funcție de tipul evenimentului.

Parteneri de încredere: GEZE și AIDA Cruises

De mai bine de zece ani, GEZE își dovedește expertiza în domeniul tehnologiei traficului maritim la șantierul naval Meyer. GEZE a furnizat soluții făcute la comandă pentru uși și siguranță pentru toate navele de croazieră din flotila AIDA. După AIDAluna și precedentele sale „nave-surori”, AIDAdiva și AIDAbella, GEZE a echipat și AIDAblu, care a fost prezentată oficial la Hamburg la data de 9 februarie 2010, având la bord tehnologie de ultimă generație în materie de uși și siguranță.

Produse GEZE pe AIDAluna

 • Uși glisante rotunde în regim automat
 • Uși telescopice în regim automat
 • Amortizor pentru ușă GEZE TS 2000
 • TS 4000 și TS 5000 pentru lățimi de ușă până la 140 cm
 • TS 4000 într-un design în tandem pentru canaturile ușilor foarte grele și mari
 • Sisteme manual de pereți culisanți (MSW)