Automatizarea inteligentă a clădirii la sediul general GAG din Köln cu GEZE Cockpit și BACnet

La fel ca și GEZE, GAG Immobilien AG – cel mai mare proprietar imobiliar din Köln – crede în clădiri în care merită să trăiești. Automatizarea inteligentă a clădirii are ca rezultat clădiri moderne de birouri și clădiri rezidențiale care devin tot mai convenabile, mai eficiente și mai sigure. Astfel, este logic ca noul sediu general GAG din Köln să fie acum echipat cu un sistem de management al clădirii (BMS) care utilizează soluțiile inteligente oferite de GEZE împreună cu BACnet.

Utilizare mixtă versatilă: sediul general GAG din Köln

Clădire de birouri și rezidențială pe terenul GAG Immobilien AG din Köln © Jens Willebrand/GEZE GmbH

GAG Immobilien AG reunește clădiri moderne de birouri și clădiri rezidențiale. © Jens Willebrand / GEZE GmbH

Sediul GAG Immobilien AG este situat într-o clădire cu șase etaje și o suprafață totală de 12.400 m2 de spații de închiriere pentru birouri, care este ocupată de sediul general GAG și de alți chiriași. În afară de birouri există, de asemenea, 159 de apartamente, mai multe locuri de joacă pentru copii, un loc public de relaxare și o parcare subterană, pe 15.000 m2 din terenul acestei proprietăți folosite în mod atât de divers.

Mai multă siguranță, comoditate și eficiență prin automatizarea inteligentă a clădirii

Vedere exterioară a intrării principale GAG Immobilien AG Köln

GEZE Cockpit asigură automatizarea inteligentă a clădirii la sediul general GAG. © Jens Willebrand / GEZE GmbH

La o clădire folosită în moduri atât de diverse, siguranța, eficiența și comoditatea joacă un rol central. Pentru a răspunde acestor cerințe cu soluții inteligente, s-a decis introducerea unui sistem de management al clădirii în regim automat. Unul dintre criterii a fost ca acest sistem subordonat de management al clădirii (BMS) de la Priva să fie, de asemenea, capabil să ofere monitorizarea și prezentarea vizuală a tuturor ușilor exterioare, adică uși principale și laterale de intrare, precum și uși de ieșire de urgență.

Integrarea reușită a GEZE Cockpit în sistemul Priva de management al clădirii cu BACnet

Antreprenorul general (GC) Nesseler Bau GmbH a folosit soluțiile GEZE pentru a interconecta componentele pentru ușă: GEZE Cockpit transmite datele prin BACnet-IP către sistemul Priva de management al clădirii.

Ce face BACnet deosebit: o comunicare cursivă

Zona de primire a sediului GAG Immobilien AG © Jens Willebrand/GEZE GmbH

O atmosferă primitoare la sediul general GAG. © Jens Willebrand / GEZE GmbH

Dacă un sistem folosește produse de la mai mulți fabricați, produse care trebuie interconectate într-o rețea folosind un protocol, stațiile de automatizare BACnet de pe uși și ferestre, precum și în sistemele de încălzire, instalație de climatizare, iluminare și umbrire, de la diverși producători, pot schimba reciproc informații fără a suporta costurile taxelor de licență pentru hardware-ul special de transmitere a datelor. Soluțiile GEZE de conectare în rețea cu BACnet sprijină astfel planificarea și operarea, făcând procesele ușoare și eficiente.

GEZE Cockpit asigură comanda și o imagine de ansamblu convenabilă

Faptul că toate sistemele pentru clădiri partajează aceeași rețea înseamnă că informațiile actualizate privind starea, regimul de funcționare sau funcțiile pre-programate pot fi monitorizate și operate de la distanță cu ajutorul GEZE Cockpit – și chiar programate ca timp de operare.

Mai multă securitate, cu uși conectate în rețea

GEZE Cockpit cu interfață ușor de utilizat © GEZE GmbH

GEZE Cockpit oferă transparență optimă și o operare intuitivă. © GEZE GmbH

Un alt avantaj constă în faptul că funcțiile de monitorizare pot fi configurate pentru a satisface cerințe individuale, cum ar fi o notificare prin e-mail care servește ca alarmă în cazul deschiderilor neautorizate a ușilor sau când butonul unei uși de ieșire de urgență este activat. Din sediul general GAG se poate reacționa rapid dacă o ușă este deschisă fără autorizație sau în caz de urgență.

Mai mult, pe lângă uși și ferestre, încălzirea, instalația de climatizare, iluminarea și umbrirea pot fi integrate în rețeaua clădirii inteligente cu ajutorul GEZE Cockpit și BACnet. Acest lucru face clădirile mai inteligente și mult mai confortabile.

Avantajele integrării inteligente a sistemului GEZE: transparență, ușurință de utilizare și costuri reduse

  • Integrarea sistemului fără complicații: GEZE Cockpit este integrat 100% în sistemul Priva de management al clădirii. În plus, este, de asemenea, integrat cu ușurință în aplicațiile Priva – o soluție inteligentă și flexibilă.
  • Transparență optimă: soluția cu un singur tablou de comandă oferă o imagine de ansamblu simplificată, deoarece starea ușii poate fi monitorizată și comandată prin BMS la recepție – acest lucru face ca sediul general GAG să fie mai sigur și mai eficient.
  • Grad de eficacitate: reducerea semnificativă a infrastructurii IT se traduce prin costuri mult reduse în timpul operării. O adaptare a liniei directe a serviciului oferă economii potențiale suplimentare în privința costurilor de operare.

GEZE Cockpit cu BACnet asigură o integrare perfectă în BMS Priva. În plus, soluțiile GEZE ne-au impresionat prin susținerea în planificarea optimă și realizarea rapidă a proiectului. Colaborarea bine planificată și funcțională între GEZE și Schrupp, compania responsabilă cu instalarea și punerea în funcțiune, a mers atât de fluent pe cât își poate dori orice client.

Norbert Klein, Nesseler Bau GmbH

Soluțiile inteligente GEZE vor face clădirile și mai confortabile în viitor: colaborarea suplimentară și proiectele specifice sunt deja în curs de procesare.

Produsele GEZE de la sediul general GAG din Köln

  • Aparate de comandă a ușii GEZE pe 35 de uși în întreaga clădire
  • GEZE Cockpit (preconfigurat în conformitate cu specificațiile sistemului de management al clădirii și integrat în panoul central de comandă)