Studii de caz

Sisteme de uși pentru controlul accesului de la GEZE, cu cerințe ridicate de design

Centrul judiciar din Gelsenkirchen reunește toate instituțiile legale din oraș, având o suprafață de 19.000 m². Ușile automate și soluțiile inovatoare de securitate de la GEZE susțin funcționalitatea și securitatea sistemului judiciar modern și se încadrează perfect în arhitectura sobră a clădirii.

Un punct de contact central: Centrul judiciar din Gelsenkirchen

Centru judiciar cu ușă automată cu două canaturi. Foto: Annika Feuss pentru GEZE GmbH

Sistemele de ușă automată cu două canaturi oferă confort și securitate. © Annika Feuss / GEZE GmbH

Firma de arhitectură din Stuttgart, Harris + Kurrle, a proiectat complexul de clădiri în trei părți, cu un accent clar pe funcționalitate și crearea de sinergie. Sălile de judecată, biblioteca, registrul de carte funciară și restaurantul cu autoservire sunt grupate în jurul atriumului, în partea centrală a structurii. Birourile administrației judiciare sunt găzduite de cele două zone mai mici, plasate lateral.

Ușile automate de înaltă calitate și soluțiile inovatoare de securitate de la GEZE susțin funcționalitatea și securitatea sistemului judiciar modern și se încadrează perfect în arhitectura sobră a clădirii.

Confort maxim: uși automate cu unitate de acționare Powerturn

Trei sisteme de uși batante cu două canaturi din sticlă caracterizează prestigioasa zonă de intrare în clădirea principală. Sistemele puternice de acționare Powerturn cu eficiență dovedită, realizate de GEZE în modelul de 7 cm, deplasează ușor și silențios canaturile mari din sticlă ale ușilor automate, pentru confort de trecere. Datorită funcției inteligente Smart Swing integrată, canaturile grele din sticlă pot fi ușor deschise manual. Acest aspect reduce consumul de energie, indiferent dacă ușa este cu operare manuală sau este menținută deschisă pentru perioade îndelungate.

Controlul accesului, eficient datorită tehnologiei pentru uși de la GEZE

Ușile automate cu sistem de ușă batantă Slimdrive EMD-F, din zona de intrare, acționează ca o ecluză de securitate. Foto: Annika Feuss pentru GEZE GmbH

Uși automate vitrate, cu controlul accesului © Annika Feuss / GEZE GmbH

Asigurarea protecției maxime pentru cei chemați în judecată, martori, jurați, personal administrativ și vizitatori reprezintă un lucru de la sine înțeles în clădirile moderne ale instanțelor de judecată. Patru sisteme de uși batante Slimdrive EMD-F din cadrul sistemului de uși de securitate interconectate, care dau către atrium, răspund cerințelor de siguranță ale unei clădiri accesibile publicului.

  • Unul dintre sistemele de uși de securitate interconectate este rezervat exclusiv ca intrare pentru personalul instanței, prin intermediul unui sistem de control al accesului.
  • Două dintre sistemele de uși de securitate interconectate, automate, servesc ca separatoare, pentru a gestiona toate celelalte grupuri de persoane.
  • Al patrulea sistem de uși de securitate interconectate acționează ca ieșire și împiedică accesul neautorizat în atrium: ușa exterioară de securitate se deschide numai dacă cea interioară este închisă.


Dispozitivul elegant Slimdrive EMD-F este potrivit în special spațiilor restrânse, tipice pentru zonele cu sisteme de uși interconectate. Comoditatea de deschidere și închidere automată a sistemului de uși batante permite trecerea rapidă prin sistemul de uși de securitate interconectate, făcând mai eficientă monitorizarea de către personalul de securitate.

Ușile automate comandate central protejează căile de evacuare

Căile de evacuare și de salvare fiabile sunt cruciale în clădirile puternic frecventate. Pentru a se asigura acest lucru la noul Centru judiciar din Gelsenkirchen, GEZE a implementat uși multifuncționale la căile de evacuare și de salvare din atrium și din restul clădirii, uși care pot fi activate din sistemul central de comandă TZ 320.

Sistemul central de comandă combină controlul accesului, monitorizarea tuturor situațiilor de deschidere și închidere a ușii de ieșire de urgență și eliberarea căilor de evacuare și de salvare, în caz de pericol. Un buton de urgență de pe sistemul ușii, care deschide ușa în direcția de evacuare oricând și pentru oricine, oferă securitate suplimentară. Apăsarea butonului de urgență declanșează simultan o alarmă, pentru a reduce riscul de manipulare.

Sisteme pentru ușă, cu sarcini complexe

Pentru a satisface nevoile combinate de securitate la incendiu și acces fără obstacole, peste 100 de uși din întregul complex al clădirii au fost echipate cu amortizoare din portofoliul GEZE. Versiunea GEZE Boxer integrată în canatul ușii a fost folosită în prestigioasele săli de judecată, oferind ușilor un aspect imaculat din exterior. Funcția de cursă liberă permite sistemelor pentru ușă să se deschidă sau să se închidă cu un efort minim, ca și cum nu ar exista deloc amortizoare. Ușa se închide fiabil și în siguranță, în caz de incendiu. Funcția unică de blocare pentru confort permite ca ușile să fie încuiate în poziție și să fie menținute deschise permanent la capătul zonei de cursă liberă, fără a compromite închiderea cu acționare automată în caz de incendiu.

Produse GEZE la Centrul juridic din Gelsenkirchen

  • Sisteme de acționare GEZE Powerturn
  • Sistem de ușă batantă Slimdrive EMD-F
  • Unitate de acționare Slimdrive EMD-F
  • Dispozitiv de comandă a ușii TZ 320
  • Versiuni GEZE Boxer integrate