Studii de caz

„Inovația întâlnește emoția”: uși batante de la GEZE, pentru târgul din Stuttgart

Noul târg din Stuttgart a fost inaugurat în 2007, cu o infrastructură perfect proiectată și conexiuni unice pentru toți operatorii de trafic din toată Europa. GEZE a contribuit la funcționalitatea și confortul noului târg, ca furnizor complet de sisteme pentru uși și amortizoare de ultimă generație.

Sisteme de ultimă generație pentru ușă, în armonie cu designul târgului

Sistem de uși batante din sticlă, în fațada noului târg.

Securitate și comoditate: uși batante în regim automat cu reglare a succesiunii de închidere, integrate invizibil. Foto: MM Fotowerbung pentru GEZE GmbH © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

În conformitate cu planurile arhitecților din Stuttgart, Tobias Wulf și Kai Bierich, a apărut un târg de ultimă generație din punct de vedere economic și ecologic, cu opt săli și un centru de congrese pe o suprafață totală de 100.000 m². Parcarea spectaculoasă, cu un acoperiș verde ca parc al târgului, se întinde peste autostradă. Juriul de la Immobilien Zeitung (ziar imobiliar) a fost, de asemenea, impresionat de proiect în ceea ce privește arhitectura, economia, inovația și ușurința pentru utilizator – membrii juriului au acordat noului târg premiul Immobilien. GEZE a furnizat noului edificiu pentru târguri tehnologie complexă în domeniul ușilor și siguranței, care încadrează perfect în designul clădirii contemporane.

Uși batante: acces confortabil sigură pe căile de evacuare

Uși batante cu două canaturi, în designul siguranței la incendiu.

Spațioase, cu acces confortabil sigură: ușile batante în regim automat, implementate ca uși rezistente la foc și de protecție antifum. Foto: MM Fotowerbung pentru GEZE GmbH

Intrările centrale în complexul pentru târguri trebuie să fie pregătite pentru traficul ridicat de public, prin urmare să întrunească cerințe crescute de securitate. Din acest motiv, ușile batante în regim automat GEZE TSA 160 au fost instalate pe fațadele holului și sunt echipate cu un magnet de reținere compact de înaltă performanță MA 500, pentru uși de evacuare și alimentare. Magnetul cu reținere închide ușile fără a le etanșeiza. În caz de pericol – chiar dacă există o întrerupere a furnizării de electricitate – ușile pot fi deschise rapid și în siguranță. Ușile scării din holul principal și ușile fațadelor Centrului Internațional pentru Congrese au fost, de asemenea, dotate cu uși batante cu unități de acționare TSA 160; acestea oferă vizitatorilor târgului acces confortabil sigur, într-o atmosferă deschisă și transparentă.

Amortizoare GEZE TS 5000: cu design discret și confortabile

Prim-plan al amortizorului GEZE, pe ușa de protecție antiincendiu.

Integrat foarte discret în canatul ușii – amortizorul GEZE Boxer pentru ușă cu senzori de fum. Foto: MM Fotowerbung pentru GEZE GmbH © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

Ușile batante de pe culoarele de legătură ale sălilor au fost echipate cu amortizorul aplicat GEZE TS 5000 L cu șină de glisare T-Stop. Limitatorul de deschidere integrat previne prinderea între canatul ușii și opritor, crescând siguranța. Amortizorul T-Stop îndeplinește cerințe estetice, astfel încât intrările și holurile pot fi proiectate fără perturbatoarele amortizoare pentru uși.

Închiderea cu protecție antiincendiu, prin întrerupătoarele cu senzori de fum integrate

Amortizoarele din familia TS 5000 sunt, de asemenea, folosite la ușile cu două canaturi de pe coridoarele destinate aprovizionării și presei, situate sub sălile de expoziție; amortizorul GEZE TS 5000 R-ISM este prevăzut cu o centrală integrată de întrerupere în caz de fum și avertizează detectorul de fum în caz de incendiu, pentru a închide automat ușa. Acest fapt reprezintă o logistică sigură și eficientă, desfășurată în această zonă a complexului expozițional.

Uși batante multifuncționale cu un design discret

Ușile din lemn de protecție antiincendiu din clădire au fost instalate cu amortizor GEZE Boxer EFS cu întrerupător în caz de fum integrat RSZ6. Acest lucru combină protecția preventivă contra incendiilor și un design elegant al ușilor; amortizorul și șina de ghidare sunt integrate în mod invizibil în canatul ușii și nu pot fi văzute decât atunci când ușa este deschisă. Fumul și focul sunt recunoscute din timp printr-o conexiune la centrala GEZE de întrerupere în caz de fum, iar ușile de protecție antiincendiu sunt închise în regim automat.

Sisteme versatile pentru ușă, pentru un proiect expozițional de ultimă generație

Noul târg din Stuttgart este unul dintre cele mai provocatoare proiecte expoziționale din Europa. Conceptul de construcție pentru sisteme pentru uși, fereastră și tehnologie de siguranță pe care GEZE l-a implementat în târg asigură confortul maxim pentru vizitatorii internaționali și îndeplinește cele mai ridicate cerințe de securitate, funcționalitate și design.

Produse GEZE la târgul din Stuttgart

  • Uși batante în regim automat TSA 160 de la GEZE
  • Magnet de reținere de înaltă performanță MA 500 de la GEZE
  • Amortizor aplicat TS 5000 L cu șină de glisare T-Stop de la GEZE
  • Amortizor pentru uși TS 5000 R-ISM de la GEZE
  • Amortizor pentru uși Boxer EFS cu întrerupător în caz de fum integrat RSZ6 de la GEZE