Studii de caz

GEZE asigură protecția preventivă împotriva incendiilor în Primăria orașului Wakefield

Clădire britanică tradițională modernizată cu tehnologie de ultimă generație: Modernizarea conferă esteticii victoriene a primăriei din Wakefield o nouă calitate funcțională. GEZE UK Ltd conferă un plus de confort și protecție preventivă împotriva incendiilor clădirii primăriei, prin uși confecționate la comandă și tehnologie de siguranță.

Uși confortabile și sigure în palatul istoric

Primăria din Wakefield, o clădire monument istoric, radiază plină de o nouă strălucire. După modernizare, primăria din acest oraș cu 60.000 de locuitori, din districtul Yorkshire și-a deschis porțile pentru cetățeni, nunți, recepții și ședințe ale consiliului local. Funcționarii autorității locale lucrează acum într-un mediu proaspăt, cu un grad sporit de confort. Lucrările de renovare s-au bazat pe estetica originală a acestei clădiri din epoca victoriană, finalizată în anul 1880. Standardele moderne în domeniul construcțiilor au fost aplicate cu grijă, pentru a menține atmosfera autentică în interior.

Ușile glisante din sticlă oferă un confort de trecere

Două uși glisante automate din sticlă, cu două canaturi, au fost instalate în arcadele ample, inițial deschise, ale zonei de intrare pentru a crea acces în zona de așteptare și la birourile individuale. Zona de intrare este compartimentată de noul vestibul, însă rămâne luminoasă și transparentă. Echipate cu sistemul de uși glisante Slimdrive SL NT, noile soluții pentru uși, testate pentru a corespunde legii din Marea Britanie privind egalitatea, „Equality Act”, și standardului britanic BS 8300, oferă confort de trecere fără bariere, asigură calea de evacuare și un grad riicat de eficiență energetică prin menținerea frigului și a căldurii afară.

Uși moderne rezistente la foc cu design autentic

Ușă glisantă automată din sticlă, încorporată în arcada rotundă din piatră

Ușile glisante automate din sticlă compartimentează acum zona de intrare în clădirea primăriei.

Ușile batante automate se încadrează perfect în aerul istoric al ușilor de intrare la fiecare etaj superior. Ele servesc drept exemplu pentru modul în care mecanismele de acționare a ușilor batante automate GEZE combinate cu măiestria și tradiția companiei Longden Doors Ltd. pot crea un design nou autentic, care readuce la viață estetica epocii victoriene. Luminatoarele cu suporturile lor din plumb au fost la rândul lor recreate conform originalului și implementate la nivelul ușilor ca o continuare a ferestrelor cu bare satinate. Prin carcasele placate cu alamă ale mecanismelor de acționare a ușilor batante, coordonate pentru a se potrivi cu designul ușilor înconjurătoare, noul design „vechi” al ușilor a devenit perfect.

Protecție preventivă contra incendiilor prin intermediul sistemelor cu uși multifuncționale

Două uși batante automate cu două canaturi proiectate ca uși rezistente la foc și amortizoare în caz de incendiu, ghidează vizitatorii și personalul către fiecare etaj superior. Dotate cu mecanisme de acționare Slimdrive EMD-F cu design suplu de 7 cm, ușile asigură protecția împotriva incendiilor și accesibilitate pentru toate categoriile de persoane. Se închid automat în caz de incendiu și reprezintă o închidere cu protecție antifoc sigură. Materialul intumescent dintre tocul și canatul ușii se umflă la rândul său, asigurând o protecție sigură împotriva gazelor de fum. Ușile grele din lemn au fost testate ca uși rezistente la foc, cu o rezistență la foc de 120 de minute și dețin certificatul de omologare Certifire CF 860. Grație asistenței prin servomotor, ușile pot fi deschise manual cu ușurință în orice situație. Toți parametrii de mișcare, cum ar fi viteza de deschidere și de închidere sau timpul de menținere a poziției deschis, pot fi setați individual de către utilizator.

Cele mai stricte cerințe în materie de securitate, protecție împotriva incendiilor și de design

„Discret sau invizibil” au fost cerințele intransigente ale arhitecților în ceea ce privește funcționalitatea tehnică a ușilor batante cu finisaje artistice. La fel ca și ușile glisante din sticlă din zona de intrare, mecanismele de acționare a ușilor de palier sunt integrate extrem de discret între tocurile de ușă și luminatoare. Soluția de securitate Slimdrive EMD-F este perfectă pentru profiluri subțiri de ușă și spații restrânse. Întrerupătorul în caz de fum, poziționat în mod normal în exteriorul mecanismului de acționare a ușii, este integrat în capacul acționării. Magneții de retenție electrici, controlați de sistemul de control al accesului sunt, de asemenea, integrați complet în tocul ușii. Persoanelor autorizate li se permite accesul în sălile de ședințe din clădire, sensibile din punct de vedere al securității, prin intermediul unor brelocuri cu cititor fără atingere.