Gata cu ușile trântite: amortizoare silențioase în hotelul Marriott Amsterdam

Într-un hotel distins precum hotelul Marriott din Amsterdam, confortul clienților se află pe primul loc. Din acest motiv, hotelul de cinci stele s-a decis pentru amortizorul TS 5000 SoftClose. Trântitul zgomotos al ușilor este acum de domeniul trecutului.

Cinci stele pentru confort: hotelul Marriott Amsterdam.

Poziționat central: hotelul Marriott Amsterdam.

Vedere exterioară a hotelului Marriott Amsterdam © GEZE GmbH

În inima Amsterdamului, la marginea Vondelpark și la o distanță foarte mică de Leidseplein, se află hotelul Marriott Amsterdam. Hotelul de lux cu 11 etaje dispune de 400 camere, care sunt ocupate aproape tot anul.

Coridor în hotelul Marriott Amsterdam.

Ușile de la camere trântite cu zgomot reprezintă o problemă în multe hoteluri.

Problema: ușile camerelor de hotel trântite

În ciuda etichetei valabile în aproape toate hotelurile, ca oaspeții să păstreze liniștea pe cât posibil între orele 22 și 8 dimineața, zgomotul produs de ușile de la camere trântite era la ordinea zilei. Pentru hotelul Amsterdam Marriott, renumit la nivel internațional, problema era binecunoscută, dar inacceptabilă.

Problemă rezolvată: uși de camere cu închidere silențioasă

După teste ample și mai multe instalări de probă ale diverselor amortizoare, hotelul Marriott Amsterdam s-a decis pentru TS 5000 SoftClose de la GEZE.

„Pentru noi, calitatea sejurului clienților este prioritatea absolută. Dacă oaspeții își părăsesc camera dimineața devreme sau doar seara târziu sau se întorc noaptea din oraș – dorim să reducem la minimum orice disconfort cauzat de zgomotul din coridor și uși trântite”, declară Richard Geukens, inginer șef al hotelului Marriott Amsterdam.

Cameră de hotel cu ușa de la cameră deschisă.

Pentru confort neperturbat: uși de cameră cu închidere silențioasă. © GEZE GmbH

„După teste cu diverse amortizoare ne-am decis pentru TS 5000 SoftClose de la GEZE. Ne-a convins în primul rând faptul că amortizoarele funcționează foarte fiabil, chiar și în condiții dificile. De exemplu, când oaspeții noștri lasă deschise ferestrele în camerele lor în poziție de basculare. Grație amortizoarelor ușile de la camere cad întotdeauna controlat în broască, fără a se trânti cu putere. În acest mod reducem poluarea fonică și putem garanta tuturor oaspeților un sejur la cel mai înalt nivel.”

Ușile se închid silențios – chiar și în condiții de vânt și tiraj de aer.

Pe exemplul ferestrei deschise, Geukens arată cel mai important avantaj al TS 5000 SoftClose: avantajele acestui amortizor se arată în încăperile cu condiții de presiune schimbătoare, de exemplu de la vântu, contracurentu sau tiraj de aer. Datorită mecanismului SoftClose, ușa se închide ca la orice alt amortizor de jos, însă acest proces este frânat controlat la final, astfel încât ușa se închide silențios și nu se trântește în niciun caz. În același timp, contraplaca de ușă păstrează o viteză și o forță de capăt suficiente, pentru a cădea sigur în broască. Acest lucru sporește confortul și siguranța.

Apropo de siguranță: modelul TS 5000 SoftClose asigură și în cazul ușilor rezistente la foc și de protecție antifum o închidere sigură conform specificațiilor de protecție împotriva incendiilor – chiar și la ușile asigurate cu autorizare de acces.

Flexibil și ușor de utilizat: amortizorul TS 5000 Softclose

  • TS 5000 este adecvat pentru uși cu o lățime de până la 1400 mm și are o forță de închidere reglabilă fără trepte (cu selectare liberă) de EN 2-6.
  • La TS 5000 SoftClose, atât viteza de închidere a ușii, cât și forța de capăt – așadar viteza cu care ușa cade în broască – sunt reglabile individual.
  • Amortizorul de deschidere integrat asigură frânarea ușilor deschise cu prea multă forță.
Amortizorul TS 5000 SoftClose la o ușă de  cameră

Design decent - funcționalitate ridicată: TS 5000 SoftClose © GEZE GmbH

Bine de știut: Amortizorul TS 5000 SoftClose se adaptează simplu la orice mediu ambiant

În funcție de condițiile ambientale, toate funcțiile se pot configura simplu și rapid prin partea frontală a amortizorului. „Este incredibil de practic”, confirmă Geukens. „Deoarece condițiile din fiecare etaj și chiar din fiecare încăpere sunt diferite, putem realiza reglări fine, astfel încât fiecare ușă se închide exact așa cum dorim.”

Amortizorul este flexibil și în ceea ce privește designul: TS 5000 SoftClose este în mod standard disponibil pe argintiu și alb (RAL 9016), însă la cerere poate fi fabricat în orice nuanță RAL, astfel încât amortizorul este încorporat armonios în orice clădire.

TS 5000 SoftClose a fost distins deja de mai multe ori, printre altele cu German Innovation Award și Iconic Award. În plus, amortizorul este certificat conform ISO 14025 și EN 15804 de către Institut Bauen und Umwelt e.V. IBU.