Studii de caz

Managementul accesului și siguranța igienică la școala primară din Rheinhausen cu GEZE

În școli, siguranța și igiena sunt din ce în ce mai importante. În noua clădire a școlii primare din Rheinhausen, sistemele GEZE de uși automate asigură un acces sigur, comod și igienic, fără contact. Soluția GEZE INAC de management al accesului permite accesul nerestricționat în școală numai persoanelor autorizate, devenind astfel o componentă importantă a conceptului de securitate al școlii.

Cu un sistem de control al accesului GEZE INAC veți economisi timp și bani.

Cardurile MIFARE RFID sunt ținute în fața cititorului GEZE INAC la intrarea în școala primară din Rheinhausen.

Control confortabil al accesului: utilizatorii trebuie doar să ridice cardul lor MIFARE RFID în fața cititorului GEZE INAC. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Încă înainte de construcția noii clădiri a școlii, municipalitatea Rheinhausen avea deja implementat un sistem de control al accesului în clădirile existente, de ex. la centrul comunitar care include și primăria, sala de concerte, sala de ceremonii, biblioteca și casa multigenerațională cu centrul de îngrijire de zi, centrul de îngrijire a pacienților și cafenea. Astfel, proiectanții și operatorii clădirilor s-au confruntat cu mai multe întrebări. Ar trebuie folosite două sisteme diferite în clădirile vechi și în cele noi? Dacă da, în ce mod? Sau ar trebui înlocuit integral sistemul vechi, astfel încât același sistem să poată fi utilizat în toate clădirile? Niciuna dintre opțiuni nu a fost pe deplin satisfăcătoare, deoarece ar fi implicat o durată de timp semnificativă şi investiţii financiare ridicate.

Compania GEZE a reușit însă să propună o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor și viabilă pentru viitor. Prin implementarea unei tehnologii hibride moderne, a fost posibilă combinarea noului sistem GEZE INAC cu sistemul existent. Prin urmare, nu a fost necesară înlocuirea sistemului vechi de control al accesului, o operațiune care ar fi fost costisitoare și ar fi necesitat mult timp. Un alt avantaj: actualizările periodice de software vor permite sistemului GEZE INAC să rămână la zi, astfel încât această soluție durabilă va economisi timp și costuri și pe viitor.

Cartele comode permit accesul fără cheie

Cititorul GCVR 800 UP pentru sistemul de control al accesului GEZE INAC, instalat pe peretele exterior al școlii primare din Rheinhausen.

Cititorul GCVR 800 UP pentru sistemul de control al accesului GEZE INAC se integrează discret în designul fațadei. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Una dintre prioritățile operatorilor clădirii a fost să se asigure că sistemul de control al accesului este ușor și comod de utilizat de către toate persoanele. Obiectivul a fost ca o singură cartelă de legitimare să reprezinte dovada de autorizare atât pentru sistemul vechi, cât și pentru cel nou. GEZE a depășit cu succes această provocare, folosind tehnologia hibridă. Cu alte cuvinte, fiecare cartelă conține două tipuri de chipuri. Utilizatorii clădirilor au nevoie de o singură cartelă de acces pentru toate clădirile, deoarece cardurile funcționează cu ambele sisteme. Această soluție ușor de utilizat a făcut posibilă instalarea noului sistem GEZE INAC în noua clădire, fără a fi necesare adaptări ale sistemului existent din celelalte clădiri. Astfel s-au economisit timp și bani – fără a compromite ușurința în utilizare.

Instalarea și setarea sistemului de control al accesului este simplă și directă

© Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Sistemul de control al accesului GEZE INAC asigură un confort excepțional – și nu numai pentru utilizatorii clădirilor. Instalatorii și operatorii clădirilor profită la rândul lor de soluția GEZE bine gândită.

„Departamentul nostru pentru proiecte de clădiri inteligente a preconfigurat sistemul GEZE INAC conform specificațiilor clientului și totodată a programat și livrat toate cartelele de legitimare. Astfel, clientul nostru a putut pune în funcțiune sistemul de control al accesului într-un timp record, folosind documentația furnizată. Micile ajustări au fost ușor de implementat grație sistemului ușor de înțeles și au fost realizate de către montatorii de pe șantier”, ne-a relatat Christoph Keller, Key Account Manager Safety Technology în cadrul GEZE.

Beneficiile pentru instalatori și pentru operatorii clădirilor sunt clare: instalarea și punerea în funcțiune a sistemului de control al accesului INAC preconfigurat i-a adus clientului o economie semnificativă de timp pe șantier, asigurând în același timp o securitate funcțională sporită.

Securitatea datelor conform RGPD

Un aspect important care îi preocupă pe operatorii clădirilor este ca sistemul de control al accesului GEZE INAC să funcționeze cu respectarea prevederilor din Regulamentul general european privind protecția datelor (RGPD). Totodată, sistemul poate fi adaptat cu ușurință la politica de protecție a datelor a anumitor companiil și instituții. Securitatea datelor este vitală în toate sectoarele de activitate. Cardurile RFID MIFARE DESFire EV2, care permit identificarea fără contact a utilizatorilor la punctele de acces în clădire, oferă un plus de securitate a datelor grație comunicării criptate.

Descoperiți soluțiile noastre industriale pentru instituții de învățământ

Dorim să oferim clienților noștri soluții perfect adaptate la nevoile lor specifice. De aceea suntem foarte mândri de faptul că Slimdrive, sistemul nostru automat de uși glisante, și GEZE INAC, soluția pentru managementul accesului, ne permit să oferim soluții uşor de utilizat și eficiente din punct de vedere al costurilor.

Christoph Keller, Key Account Manager pentru sisteme de siguranță în cadrul GEZE

Soluții GEZE pentru concepte de siguranță personalizate

Vedere interioară a intrării în școala primară din Rheinhausen, dotată cu sistemul de uși glisante GEZE Slimdrive pentru căile de evacuare și de salvare, plus sistemul de control al accesului GEZE INAC.

O soluție sigură și igienică: sistemul de uși glisante GEZE Slim pentru căile de evacuare și de salvare deschide și închide ușile automat, evitându-se astfel contactul fizic. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Se asigură de faptul că ușile se deschid numai pentru persoanele autorizate. Sistemele de control al accesului împiedică intrarea persoanelor nedorite și lasă să treacă numai persoanele autorizate. GEZE are sistemul de control al accesului potrivit pentru cerințele dvs. individuale.

Aflați mai multe despre siguranța clădirilor

Descărcați broșura despre produse pentru controlul accesului (PDF | 6 )

Comodă, sigură și igienică: noua intrare în școală cu sistemul de uși glisante GEZE

Elevii, personalul didactic și vizitatorii trebuie să poată trece prin ușa de intrare în școală așa cum doresc și să poată ieși rapid și sigur într-o situație de urgență.

Planul iniţial pentru intrarea în noua clădire a școlii primare din Rheinhausen a fost de a instala o ușă rotativă. Consultanții noștri de design au recomandat clientului să aleagă o ușă glisantă automată echipată cu sistemul pentru uși glisante GEZE Slimdrive SL NT-FR pentru căi de evacuare și de salvare.

Cu canatul ușii care se deschide automat în lateral, utilizatorii se pot bucura de acces comod și fără bariere în ambele direcții. Astfel, atunci când intră sau ies din clădirea școlii, elevii nu întâlnesc o ușă cu cursă liberă. Un alt avantaj-cheie al ușii automate selectate este faptul că se deschide și se închide complet automat – prin urmare, fără niciun contact fizic. Acest lucru elimină o cale de transmitere a germenilor, bacteriilor și virușilor. Această soluție confortabilă, sigură și igienică marca GEZE a impresionat proiectanții și clientul în egală măsură.

Descoperiți alte soluții GEZE pentru zone de intrare (PDF | 396 KB)

Cunoșteam sistemele GEZE de control al accesului și aplicațiile lor diverse de la alte proiecte de construcții. Așa că am fost încântați de propunerea managerului de proiect de a continua să utilizăm sistemele existente din alte clădiri și să apelăm la tehnologia hibrid pentru a integra noua clădire a școlii în sistemul global de securitate. Am fost impresionați de sfaturile profesioniste și orientate spre viitor pe care le-am primit. Decizia noastră de a instala o ușă glisantă automată a dat roade curând – având în vedere faptul că siguranța și igiena sunt în prezent tot mai importante în școli.

Dr Jürgen Louis, primar

Produse GEZE la școala primară din Rheinhausen

  • Sistemul de control al accesului GEZE INAC cuprinde unități de comandă pentru uși DC800-DR, cititoare GCVR 800 UP, carduri RFID MIFARE și o sursă de alimentare, plus aplicația software GEZE INAC (app) pentru GEZE Cockpit.
  • Sistemul pentru uși glisante liniare Slimdrive SL NT-FR utilizat pentru căi de evacuare și salvare
  • Amortizor de ușă GEZE TS 5000 R amplasat sus pentru uși de protecție împotriva focului și fumului, cu dispozitiv electric de blocare în poziție și centrală de întrerupere în caz de fum integrată