Studii de caz

Sisteme de ușă glisantă în Centrul de formare profesională: inovație în educație și design

Extensia modernă, cu patru etaje, a Centrului de formare profesională Kottenmatte Sursee a fost proiectată pentru a rezolva nevoia crescândă de spațiu a școlilor profesionale din Lucerna. Zona de intrare în centru este definită de sistemele moderne de ușă glisantă de la GEZE, care combină confortul și asigurarea căii de evacuare.

Sisteme de ușă glisantă GEZE: siguranță, confort, și design

Centrul de formare profesională Kottenmatte Sursee reunește centrele de formare profesională Emmen, Sursee și Willisau din Elveția. Amplasamentul Sursee oferă de peste 30 de ani pregătire profesională în domeniile economiei, științelor informatice și tehnologiei, și, de curând, și în domeniul sănătății și serviciilor sociale. Centrul de formare profesională Kottenmatte a răspuns acum lipsei de spațiu de la școlile de formare profesională din Lucerna, unde învață peste 4.400 de elevi, prin construirea unei extensii moderne, cu patru etaje, care să permită o planificare școlară profesională eficientă. Proiectul a inclus reabilitarea clădirii principale existente și construirea unei extensii cu patru etaje.

Intrarea principală în clădire este prevăzută cu un sistem de uș glisantedin sticlă de la GEZE, care oferă acces confortabil fără restricții și care se integrează perfect în arhitectura simplă și modernă a noii clădiri. Nu numai că sistemul de uși glisante economisește spațiu, ci designul elegant din sticlă permite, de asemenea, utilizarea optimă a luminii diurne, ceea ce face ca zona de intrare să pară și mai strălucitoare și mai transparentă.

Silențios și puternic: uși glisante în regim automat Slimdrive

Uși glisante din sticlă cu design reprezentând soarele, în intrarea principală.

Ușile glisante în regim automat, imprimate cu imagini ale soarelui, creează imagini în continuă schimbare. © GEZE GmbH

Sistemul de uși glisante este echipat cu unitatea de acționare pentru ușă glisantă GEZE Slimdrive SL într-un design al căii de evacuare, alături de toate celelalte uși glisante în regim automat din căile de evacuare din întregul centru profesional. Unitatea de acționare modulară și foarte compactă, cu o înălțime de acționare de doar 7 cm, a fost special concepută pentru sistemele complete din sticlă fără rame și se integrează perfect în designul clădirii moderne. Designul minimalist al elementelor din sticlă rămâne complet neafectat de tehnologia integrată cu vitrare integrală. Unitatea de automatizare pentru uși glisante funcționează silențios și foarte precis și este ideal echipată pentru a face față numărului mare de persoane care trec prin intrările și coridoarele colegiului profesional în perioadele aglomerate.

Funcționalitate de primă clasă, cu un design remarcabil

Sistemul de ușă glisantă din intrarea principală a centrului profesional se remarcă nu doar prin funcționalitatea sa, ci și prin aspectul deosebit: designul unic creat de artista Daniella Tuzzi se numește „Soarele, ea ...” și conferă zonei de intrare un caracter unic și un plus de eleganță. Segmentul unui desen al soarelui care a fost așezat pe ușile glisante în regim automat produce un caleidoscop de imagini în schimbare constantă, de fiecare dată când ușa este mișcată. Inspirația artistului pentru design a fost poezia „Wanderlied” de Justinus Kerner, care tratează teme precum visurile și prietenii din copilărie.

Produse GEZE în Centrul de formare profesională Kottenmatte Sursee

  • Uși glisante în regim automat Slimdrive
  • Tehnologie integrată cu vitrare integrală
  • Dispozitiv de automatizare GEZE Slimdrive SL pentru uși glisante cu IGG