Studii de caz

Kitul de extindere cu unde radio FA GC 170 pentru instalații de blocare în poziție vă ajută să economisiți timp și bani

Nu există nicio îndoială în acest sens: realizarea unor conexiuni cu unde radio între senzorii de incendiu montați pe tavan și butoanele de declanșare manuală duce la o economie de timp, efort și bani. În plus, se evită astfel operațiunea laborioasă de instalare a canalelor de cabluri mascate – ceea ce este chiar imposibil uneori din cauza condițiilor structurale, de exemplu, în cazul clădirilor considerate monumente istorice.

Adnan Alcan știe din proprie experiență cât de simplă și confortabilă este instalarea kitului de extindere cu unde radio pentru instalații de blocare în poziție FA GC 170 de la Geze. În calitate de Junior Project Manager în cadrul companiei Glas Seele, o firmă specializată în construcții metalice și din sticlă cu sediul în orașul german Neusäss, lângă Augsburg, Adnan Alcan a implementat deja în numeroase proiecte modulele radio la instalațiile de blocare în poziție GEZE și le-a conectat cu diferite componente cu unde radio, cum ar fi butoane de declanșare manuală, senzori de temperatură și senzori de fum.

Wireless Kit FA GC 170

Domnule Alcan, aveți deja o experiență bogată în ceea ce privește instalarea kitului cu unde radio FA GC 170, nu-i așa?

Anul acesta am instalat kitul cu unde radio într-un centru comercial din Regensburg, într-un cămin pentru vârstnici din Königsbrunn și în mai multe școli. Avem mai multe proiecte în curs. Vom continua să utilizăm și să recomandăm kitul cu unde raiod GEZE și în viitor. Mai ales având în vedere faptul că, din câte știu, niciun alt producător nu oferă kituri cu unde radio comparabile.

Ne puteți da un exemplu de o situație în care extensia pentru componentele cu unde radio a fost deosebit de utilă?

La căminul pentru vârstnici din Königsbrunn, tavanele erau mai înalte decât s-a proiectat inițial, astfel încât au trebuit instalate detectoare de plafon suplimentare pentru a îndeplini normele cu privire la protecția împotriva incendiilor. Modernizarea unității cu detectoare de fum montate pe tavan ar fi fost o operațiune dificilă și, mai ales, costisitoare, deoarece ar fi trebuit instalăm canale de cabluri ascunse. În acest caz, am putut instala foarte ușor senzoride fum suplimentarimontaţi pe tavan, cu unde radio, deoarece modulul radio GEZE poate fi conectat la până la 6 dispozitive.

© GEZE GmbH

Asamblarea kitului de extindere cu unde radio pentru instalațiile de blocare în poziție FA GC 170

Kitul de extindere cu unde radio GEZE FA GC 170 pentru instalații de blocare în poziție poate fi instalat manual în câțiva pași simpli. © GEZE GmbH

Posibilitatea de a conecta 6 dispozitive cu unde radio este suficientă pentru dvs. în cazurile practice? Considerați că este nevoie de mai mult?

Din experiență, vă pot spune că a fost întotdeauna suficient. Chiar și în cazuri extreme, nu cred că vreodată va fi necesar să conectezi mai mult de 6 dispozitive – 4 detectoare de plafon și 2 comutatoare. Dacă ar fi nevoie de mai mult de atât, atunci clientul se confruntă cu probleme mai mari.

Kitul cu unde radio FA GC 170 permite, de asemenea, instalări mixte, cu conexiuni prin unde radio și prin cablu. Aveți experiență cu astfel de instalații? Dacă da, în ce fel de situații?

În cadrul unui proiect, am fost însărcinați să instalăm detectoare de plafon pentru protecția împotriva incendiilor. Însă canalele de cabluri necesare care să conducă la tavan au fost complet uitate în planuri. Singurele canale de cabluri erau cele pentru butoanele de declanșare manuală. În aceste condiții, faptul că am putut conecta detectoarele de plafon cu unde radio cu instalația GEZE de blocare în poziție a fost soluția ideală. Alternativa ar fi fost operațiuni laborioase de decupare și pozare a unor cabluri ascunse. Ceea ce ar fi presupus mult timp și efort, plus costuri suplimentare. Extinderea cu unde radio ne-a permis să evităm aceste costuri adiționale. Iar clientul a fost cu adevărat impresionat și ușurat.

© GEZE GmbH

Instalarea diferitelor componente cu unde radio ale kitului de extindere cu unde radio pentru instalațiile de blocare în poziție GEZE FA GC 170

Preprogramarea permite instalarea simplă și directă a componentelor cu unde radio © GEZE GmbH

Instalarea sistemelor FA GC 170 a fost mereu simplă sau v-ați confruntat cu anumite probleme?

Până acum nu ne-am confruntat cu probleme. Modul standard este extrem de ușor de configurat, dacă urmezi instrucțiunile. Prima oară când am instalat un sistem mixt, alcătuit din componente cu unde radio și cu cablu, a trebuit să mă gândesc puțin. Dar și aceste instalații sunt simple. Există un singur mod de instalare, nu prea ai cum să greşeşti.

Sunt complicat de conectat și de configurat diferitele componente cu unde radio?

Nu, nu este deloc complicat. Preprogramarea face conectarea și configurarea componentelor extrem de simplă. Se apasă pe comutatorul corespondent, se așteaptă până când senzorul luminos se aprinde și gata. Un fel de pictură după șablonul numerotat.

O soluție inteligentă, extrem de simplu de instalat și o adevărată opțiune salvatoare pentru clienții care nu doresc să pozeze cabluri sau, pur și simplu, nu au această opțiune. Dar cine își dorește tot efortul cauzat de canalele de cabluri?

Adnan Alcan, Junior Project Manager la Glas Seele, firmă specializată în construcții de sticlă și metalice
Câștigătoare a Premiului German pentru Design: extinderea cu unde radio FA GC 170

Câștigătoare a Premiului German pentru Design: extinderea cu unde radio FA GC 170

Cum ați rezuma extinderea cu unde radio FA GC 170 pentru instalații de blocare în poziție?

O soluție inteligentă, extrem de simplu de instalat și o adevărată opțiune salvatoare pentru clienții care nu doresc să pozeze cabluri sau, pur și simplu, nu au această opțiune. Dar cine își dorește tot efortul cauzat de canalele de cabluri?

Avantajele extinderii cu unde radio FA GC 170, pe scurt

  • Conectați prin unde radio detectoarele de plafon și butoanele de declanșare manuală cu toate instalațiile de blocare în poziție GEZE
  • Nu mai trebuie să dedicați timp și energie pentru pozarea și mascarea cablurilor – astfel, este soluția perfectă pentru clădiri considerate monumente istorice și soluția simplă pentru modernizări
  • Testare în conformitate cu DIN EN 54-25, standardul european pentru sisteme de detectare și alarmă în caz de incendiu
  • Autorizare generală a tipului de construcție
  • Cerințe reduse în materie de mentenanță

Pentru a vedea cât de simplă este instalarea kitului de extindere cu unde radio FA GC 170, urmăriți acest film