Studii de caz

Noul mecanism de amortizare pentru uși GEZE ActiveStop își dovedește utilitatea în practică

Uși care se închid silențios, confort de trecere: cabinetul de fizioterapie „BEHANDELBAR 3.0” din Sindelfingen, lângă Stuttgart, valorifică noul mecanism de amortizare de ușă GEZE ActiveStop. Sistemul inteligent Soft Close asigură deschiderea și închiderea controlată a ușilor batante de interior.

Frâne de ușă integrate invizibil, pentru camerele de tratament

Prim-plan al canatului cu amortizor Soft-Close pentru ușă. Foto: Jürgen Pollak pentru GEZE GmbH

GEZE ActiveStop: integrat practic invizibil în canatul ușii © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Atenuatoarele de închidere de pe sertare și ușile glisante fac viața de zi cu zi mai ușoară în mai multe moduri. GEZE oferă acum această comoditate și pentru uși interioare; cu noul sistem ActiveStop amortizor, ușile se închid aproape complet silențios și rămân închise fără a fi încuiate.

„Pacienții sunt mereu surprinși când văd pentru prima dată GEZE ActiveStop în acțiune”, explică Jule Kain, director executiv al cabinetului de fizioterapie. La începutul lunii aprilie 2016, Kain a deschis o filială a cabinetului său în Sindelfingen lângă Stuttgart, specializată, între altele, în fizioterapie sportivă și probleme ale mușchilor pelvisului.

La recomandarea specialistului pentru interioare, Jule Kain a ales să instaleze noile mecanisme de amortizare de ușă GEZE ActiveStop pe ușile celor patru săli de tratament. Mecanismul de amortizare de ușă, care are doar 28 mm lățime, poate fi integrat aproape invizibil în orice canat de ușă standard, cu puține angrenaje de frezare. Funcționalitatea și noul acces confortabil pentru cabinetul de fizioterapie au câștigat deja multă apreciere într-un timp scurt.

Mă bucur să nu mai văd inesteticele opritoare de ușă de pe podea – iar ușa care se trântește tare când trece cineva nu mai este o problemă, datorită mecanismului de amortizare de ușă ActiveStop.

Jule Kain, director executiv al BEHANDELBAR 3.0

Acces fără obstacole pentru uși interioare frecvent utilizate

Uși pentru cameră la cabinetul de fizioterapie BEHANDELBAR 3.0. Foto: Jürgen Pollak pentru GEZE GmbH

amortizor pentru ușă Soft-Close – mai multă comoditate în viața de zi cu zi a cabinetului © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Ca în orice cabinet, igiena este crucială la BEHANDELBAR 3.0. „Lucrăm uneori cu ulei de masaj. În trecut, eram nevoiți uneori să parcurgem procesul incomod de apăsare a mânerului ușii, cu coatele ", spune Jule Kain.

Datorită GEZE ActiveStop, aceasta este de domeniul trecutului: nu contează dacă aplicați ușii o apăsare ușoară sau puternică – sistemul o deschide în siguranță și independent, chiar până la poziția de oprire, reglabilă individual între 60 și 140 de grade. "Desigur, acesta este un mare avantaj dacă nu aveți mâinile libere", spune Jule Kain.

Întreaga echipă a cabinetului s-a obișnuit foarte repede cu avantajele GEZE ActiveStop. Mi-ar plăcea să am mecanisme de amortizare de ușă în toate ușile din jurul meu chiar acum!

Jule Kain, director executiv al BEHANDELBAR 3.0

Mecanismele de amortizare inteligente pentru ușă protejează pereții, mobilierul și nervii!

Acces la sala de tratament cu ușa deschisă: frânele ușii mențin în siguranță ușa deschisă în poziția prestabilită. Foto: Jürgen Pollak pentru GEZE GmbH

Frânele ușii mențin în siguranță ușa deschisă în poziția prestabilită.

Nu doar pacienții și personalul practicant beneficiază de GEZE ActiveStop, ci și pereții și echipamentele. GEZE ActiveStop frânează ușa la momentul potrivit și o menține deschisă în siguranță, în poziția dorită. Acest lucru previne totodată deteriorarea pereților și a mobilierului din apropierea ușii, ceea ce face ca opritorul de ușă să fie redundant. Datorită amortizării active, ușa se închide încet și silențios de la aproximativ 25 de grade și previne trântirile zgomotoase, deteriorarea ușii și rănirile. Ușa interioară se deschide ușor cu noua soluție GEZE și se închide în siguranță – și totul fără încuietori. Ușile au „mișcare liberă” într-un unghi între 25 și 60 de grade – aspect care, potrivit lui Jule Kain, determină întotdeauna pacienții să aibă un moment de uimire.

GEZE ActiveStop – avantaje dintr-o privire

  • Frână de ușă: ușa este ținută în siguranță în poziția prestabilită
  • Tehnologia Soft Close: ușa se închide încet și silențios de la aproximativ 25 de grade
  • Fără încuietoare: ușa poate fi trasă și deschisă cu o ușoară atingere
  • Confort îmbunătățit pentru utilizatori: fără uși trântite și zgomotoase
  • Design inovator: se integrează rapid și ușor în canatul ușii


Mai multe despre GEZE ActiveStop