Studii de caz

GEZE sprijină protecția preventivă contra incendiilor la Spitalul Robert Bosch

Atriumul spitalului Robert Bosch din Stuttgart, inagurat în anul 2014, conectează zonele de tratament, formare și cercetare. Amortizoarele GEZE și ușile de protecție antiincendiu ajută la îndeplinirea necesităților stricte de acces fără obstacole, comoditate și protecție preventivă contra incendiilor.

Protecția preventivă contra incendiilor, cu înaltă funcționalitate zilnică

Ușa vitrată cu două canaturi în zona interioară a clinicii

Acces zilnic fără obstacole, siguranță fiabilă la incendiu, în caz de pericol © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Extensia atriumului este conectată la clădirea principală a spitalului prin coridoare largi, cu uși mari cu amortizoare, antiincendiu. Misiunea acestora este să garanteze acces fără obstacole în viața de zi cu zi din clinică, dar ele se închid cu o soluție de ușă manuală în caz de incendiu.

Aceste cerințe complexe au fost îndeplinite prin utilizarea noilor amortizoare GEZE din gama cu cursă liberă. Datorită funcției de cursă liberă, activată prin deschiderea ușii împotriva arcului, ușile pot fi deschise și închise cu un efort minim. Acest lucru face ușile ușor de folosit pentru persoane cu mobilitate limitată și pot fi, de asemenea, utilizate confortabil pentru transportul paturilor și pentru un flux ridicat de vizitatori.

Datorită funcției de cursă liberă, în uzul cotidian ușile acționează ca și cum nu ar exista amortizoare – totuși, ele se închid în mod fiabil și sigur în caz de incendiu. Forța de închidere a amortizoarelor poate fi reglată până la dimensiunea EN 6.

Adaptabil: noua gamă de șine de ghidare de la GEZE

Personalul spitalului, trecând printr-o ușă cu două canaturi

Sisteme de amortizor cu cursă liberă de la GEZE – oferind comoditate și siguranță în viața de zi cu zi din spital © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Noua gamă îmbunătățită de șine de ghidare, cu reglare integrată a succesiunii de închidere pentru uși cu două canaturi, face mai simplă și flexibilă planificarea instalațiilor de blocare în poziție.

Trei noi versiuni de șine de ghidare permit ca instalațiile GEZE de blocare în poziție să fie adaptate la orice instalație.

Amortizor cu cursă liberă de la GEZE, ca ajutor pentru ușă de protecție antiincendiu

  • Șina de ghidare S 5000 R-ISM/S cu centrală de întrerupere cu senzori de fum, pentru recunoașterea fumului și un control integrat al secvenței de închidere care închide ambele canaturi de uși, oferă siguranță în caz de incendiu.
  • Canatul activ: amortizorul cu cursă liberă TS 5000, cu funcție de blocare pentru confort și detector de incendiu integrat în buiandrug, care declanșează închiderea ușii în caz de incendiu.
  • Canatul pasiv: auto-închiderea cu ajutorul amortizorului; poate fi ținută deschisă ca un canat opțional, prin intermediul funcției de blocare electrică în poziție, integrată în șina de ghidare.
     

Broșura cu produse GEZE din portofoliul de amortizoare cu cursă liberă (PDF | 2.16 MB)

Funcție de cursă liberă plus funcția de blocare pentru confort

Pat de spital trecând accesibil printr-o ușă de protecție antiincendiu

Ușile de siguranță la incendiu și ușile de ieșire de urgență, cu confort de trecere pentru utilizator © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Combinarea funcției de cursă liberă cu noua funcție de blocare pentru confort de la GEZE oferă avantaje speciale pentru sistemul de uși cu două canaturi. În regim de operare normală, canatul activ poate fi încuiat la sfârșitul zonei de cursă liberă sau poate fi ținut constant deschis. Această funcție standard previne orice închidere nedorită – de exemplu, dacă există tiraj de aer – și, de asemenea, împiedică ușile să rămână blocate într-o poziție pe jumătate deschisă. Funcția de blocare pentru confort este retehnologizată la amortizoarele de cursă liberă TS 5000 existente. Protecția preventivă contra incendiilor nu este afectată de acest lucru – chiar și în modul „încuiat”, ușa de protecție antiincendiu se închide sigură din orice poziție deschisă, în caz de alarmă.

O combinație între o ușă de protecție antiincendiu și o ușă de ieșire de urgență

Deoarece este necesară doar o forță scăzută pentru a o folosi, ușa cu 2 canaturi cu amortizor în caz de incendiu poate fi în același timp utilizată ca ușă de ieșire de urgență, folosind oricare dintre canaturile ușii în direcția de evacuare. În caz de pericol, canaturile ușii pot fi deschise complet, deoarece funcția de blocare în poziție poate fi ignorată. Reglarea integrată a succesiunii de închidere asigură că ambele canaturi de ușă se închid din nou fără eroare – de exemplu, odată ce oamenii care se evacuează au trecut prin ele – astfel încât ușa să își poată îndeplini din nou funcția de ușă de compartiment de incendiu.

GEZE Boxer, amortizorul care îndeplinește cele mai exigente cerințe

Prim-plan cu amortizorul cu cursă liberă GEZE Boxer E-ISM-EFS

Amortizorul cu cursă liberă integrat E-ISM EFS din seria GEZE Boxer © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Zonele prestigioase ale atriumului prezintă aceleași nevoi complexe de acces fără obstacole, confort și siguranță la incendiu ca și ușile de acces. Soluția implică aici amortizorul cu cursă liberă din seria GEZE Boxer, care este integrat invizibil în ușă. De exemplu, sistemele de amortizoare cu cursă liberă GEZE Boxer E-ISM EFS, cu funcție de blocare pentru confort, sunt integrate în ușile de conectare cu două canaturi de pe coridoare, iar pe canatul activ a fost instalată și o șină de ghidare acoperită, cu control integrat al succesiunii de închidere. Amortizorul cu cursă liberă GEZE Boxer EFS de pe canatul activ și amortizorul standard GEZE Boxer de pe canatul pasiv au fost complet încorporate în canatul ușii, ceea ce susține aspectul prestigios al ușilor contemporane.

Produse GEZE în spitalul Robert Bosch

  • sisteme de amortizoare cu cursă liberă de la GEZE
  • sisteme de amortizoare cu cursă liberă GEZE Boxer E-ISM EFS
  • amortizor cu cursă liberă GEZE Boxer EFS