Studii de caz

Doar Alpii sunt mai înalți: confort asigurat de ușa rotativă în Turnul Roche

Cu o înălțime de 178 m, Turnul Roche este cea mai înaltă clădire din Elveția. Fiind sediul general al companiei farmaceutice Hoffmann-La Roche, turnul este, de asemenea, o culme a designului și funcționalității. GEZE a contribuit la confortul și siguranța clădirii impunătoare cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație.

Uși rotative pentru un acces confortabil în restaurantul cu autoservire

Uși glisante rotunde, la intrarea în restaurant. Foto: GEZE GmbH

Încăperile deschise și bine luminate domină Turnul Roche.

Turnul Roche: o altă realizare spectaculoasă a renumiților arhitecți din Basel, Herzog & de Meuron. Reflectând logoul hexagonal al grupului farmaceutic, turnul solitar vitrat se conturează într-un design în trepte, pe 41 de etaje. Restaurantul cu autoservire este situat la al treilea și al patrulea etaj al Turnului Roche. Principala atracție și „punctul de pivot” al zonelor de intrare îl reprezintă cele trei sisteme de uși personalizate rotative, automatizate integral, din seria TSA 325 NT de la GEZE.

Cu distanța șpalțului de trecere de 2,82 m și înălțime liberă de trecere de 3,28 – 3,48 m, ușile rotative cu 3 canaturi oferă acces confortabil generos și reprezintă soluția ideală pentru un trafic de persoane constant ridicat. Canaturile ușii cu cadru subțire, cu elemente de sticlă în lateral, se încadrează perfect în designul interior puritan și subliniază atmosfera primitoare. În plus, ușile rotative asigură o circulație regulată a aerului, previn tirajul de aer și izolează împotriva zgomotului.

Cele mai înalte standarde în ceea ce privește confortul și siguranța clădirii

O siluetă impresionantă: Turnul Roche din Basel. Credit Foto: F. Hoffmann-La Roche AG

Vedere exterioară a Turnului Roche din Basel. © F. Hoffmann-La Roche AG / GEZE GmbH

Ușile rotative de la GEZE impresionează nu doar prin aspectul modern și funcționalitatea ridicată, ci îndeplinesc și cele mai stricte standarde de siguranță: ușile glisante rotunde vitrate satisfac cerințele DIN 18650 și EN 16005. Un buton special, acționat prin apăsare, încetinește viteza de rotire a canatului ușii, permițând persoanelor cu mobilitate limitată să treacă cu ușurință.

Feroneriile pentru ușă glisantă BO asigură căi de evacuare deschise

Pentru a respecta cerințele stricte de siguranță în Turnul Roche, toate cele trei uși rotative din zona restaurantului au fost construite ca uși ale căii de evacuare și de salvare cu feronerii pentru ușă „break-out” (BO). Acestea permit deschiderea manuală a ușilor de ieșire sub formă de feronerii înclinate suplimentare, în caz de urgență. Ele asigură cele mai largi deschideri în cel mai scurt timp posibil, pentru a permite persoanelor care fug de pericol să părăsească restaurantul și zona de autoservire rapid și în siguranță.

Libertate maximă de proiectare: soluții personalizate de la GEZE

Uși rotative vitrate: transparență și un climat minunat în restaurantul cu autoservire. Foto: GEZE GmbH

Uși rotative vitrate: transparență și un climat minunat în restaurantul cu autoservire.

Arhitectura unică necesită elemente de construcție personalizate. Ușile rotative proiectate pentru Turnul Roche – dezvoltate și fabricate în unitățile proprii ale GEZE, pentru soluții speciale ale proiectului – demonstrează cât de comprehensivă este compania GEZE, ea fiind capabilă să abordeze solicitări specifice. De asemenea, GEZE a îndeplinit toate cerințele pentru o soluție de iluminat personalizată, integrată în ușă. Tocmai aceste soluții personalizate, aspectul minimalist și diversitatea funcțională a sistemelor pentru ușă GEZE ajută la îndeplinirea cerințelor moderne de confort, funcționalitate și securitate ale clădirilor, la cele mai înalte niveluri.

Produse GEZE în Turnul Roche, Basel

  • Sisteme de uși rotative complet automate din seria TSA 325 NT, realizate la comandă
  • Ușile rotative ca uși pentru calea de evacuare și de salvare cu feronerii pentru ușă de tip BO („break-out”)