Studii de caz

Sisteme GEZE pentru uși: un interior proaspăt pentru un reper din Zurich

Principalul oficiu poștal din Zürich, Sihlpost, este considerat un reper istoric al orașului. GEZE a fost implicată în reabilitarea completă și empatică a acestei clădiri de patrimoniu, oferind sisteme de uși multifuncționale și uși de ieșire de urgență, pentru a susține utilizarea sigură și confortabilă a clădirii.

Uși glisante în regim automat, în designul ușii de ieșire de urgență

Fațadele laterale oferă, de asemenea, uși de ieșire de urgență, cu acces confortabil fără bariere.

Fațadele laterale oferă, de asemenea, uși de ieșire de urgență, cu acces confortabil fără bariere. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Construită în stilul Neues Bauen, clădirea pătrată cu latura de 123 m, având un turn cu orologiu vizibil de departe, a fost cel mai modern oficiu poștal din lume la data finalizării, în anul 1930. Proprietarul clădirii, Căile Ferate Elvețiene (SBB), a investit 45 de milioane de franci în renovarea completă a Sihlpost. Clădirea de patrimoniu a fost modernizată la cele mai recente standarde, iar interiorul său a fost complet renovat sub conducerea Max Dudler Architekten AG. Astăzi, clădirea Sihlpost oferă o fațadă exterioară proaspătă și servește nu doar ca oficiu poștal, ci și ca un centru urban modern, cu magazine, restaurante, instituții de educație și de afaceri.

Cele trei mari portaluri atrăgătoare din sticlă, de pe fațada impresionantă a clădirii, servesc ca intrări în holul principal și în zona de vestiare, separată. Ușile glisante în regim automat cu două canaturi, cu o înălțime de aproximativ 300 cm și o lățime de 320 cm, oferă un generos acces confortabil, fără bariere.

Cu cadru subțire și discret din punct de vedere vizual, canaturile grele ale ușii, se mișcă puternic și silențios. Sistemele de unități de acționare GEZE Slimdrive SL FR pentru ușile căilor de evacuare și salvare asigură căi de evacuare în siguranță, în caz de pericol.

Sisteme de uși automate cu tehnică inteligentă de comandă

Ușă telescopică la intrarea în Zurich Business School. Foto: Lorenz Frey pentru GEZE GmbH

Deschidere maximă a ușii cu spațiu limitat: ușă telescopică în regim automat cu patru canaturi. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Tehnologia inteligentă de comandă este ascunsă în interiorul unităților de acționare fiabile Slimdrive, care au doar 7 cm înălțime. Timpul de menținere a poziției „deschis” a ușii se adaptează în regim automat la frecvența de utilizare. Toți parametrii de mișcare, cum ar fi accelerația, timpul de menținere în poziția „deschis”, vitezele de deschidere și închidere pot fi setate individual.

Oferind un design avansat, sistemele pentru ușă Slimdrive pot fi, de asemenea, integrate în sistemul de management al clădirii, astfel încât funcțiile ușii pot fi monitorizate sau adaptate dintr-o locație centrală.

O ușă telescopică pentru lățimi maxime de deschidere

Vestibul la intrarea în restaurantul Piu, vedere din exterior. Foto: Lorenz Frey pentru GEZE GmbH

Ușa glisantă în regim automat din zona de intrare către restaurantul Piu servește ca ușă de ieșire de urgență. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Datorită noului design, clădirea Sihlpost este folosită de mai multe persoane ca niciodată. În timpul reabilitării, a fost creat accesul direct la clădirea KV Zürich Business School, prin strada recent denumită Sihlpostgasse (strada Sihlpost).

În spațiul limitat al deschiderii clădirii, GEZE a instalat o ușă telescopică în regim automat cu patru canaturi, cu sisteme de acționare Slimdrive SLT, special concepută într-o versiune de cale de evacuare. Poate atinge o lățime maximă de deschidere de 250 cm, dacă este necesar, permițând canatului ușii să fie lăsat în siguranță în poziția „deschis”. Luminatoarele de deasupra ușii telescopice permit utilizarea optimă a luminii diurne.

Uși de ieșire de urgență: siguranță și eficacitate în sectorul serviciilor

Vestibul la intrarea în restaurantul Piu, vedere din interior. Foto: Lorenz Frey pentru GEZE GmbH

Ușă de ieșire de urgență pentru „acces ușor” în caz de incendiu. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Constructorii și-au pus, de asemenea, încrederea, în calitatea dovedită a produselor GEZE pentru protecția împotriva incendiilor și a amortizoarelor pentru ușă în caz de incendiu, din zona restaurantului clădirii. Ușile glisante complet automate cu clasă de rezistență la foc EI30 creează o barieră de siguranță împotriva focului, fumului și căldurii, în subsolul restaurantului tradițional vegetarian Hiltl.

O puternică unitate de acționare GEZE Powerdrive PL mută ușile glisante metalice mari și grele în zona de depozitare a alimentelor. O ușă glisantă din metal cu două canaturi, cu unități de tip panou de vizualizare în zona de trecere dintre bucătărie și zona de servicii gestionează mișcarea constantă a personalului în interior și exterior, silențios și cu acces fără restricții, datorită unității de acționare Slimdrive SL NT. Ambele sisteme pentru ușă sunt uși de protecție antiincendiu și se închid în regim automat în caz de incendiu, chiar dacă anterior au fost menținute deschise în regim automat. Închiderea cu protecție antiincendiu este, de asemenea, asigurată în cazul căderii rețelei, din moment ce sistemele de ușă se închid folosind energie înmagazinată în prealabil.

Produse GEZE în Sihlpost Zurich

  • Sisteme de acționare GEZE Slimdrive SL-FR
  • Uși telescopice în regim automat
  • Sisteme de acționare Slimdrive SLT
  • Unitate de acționare GEZE Powerdrive PL