Studii de caz

Sisteme de ușă glisantă GEZE pentru un terminal de extra-clasă

Forme dinamice, materiale de ultimă generație și o estetică funcțională caracterizează terminalul premiat al aeroportului Madrid-Barajas, cel mai important aeroport din Spania. Ușile glisante în regim automat și soluțiile de siguranță de la GEZE se încadrează perfect în conceptul de design.

Arhitectura distinsă a aeroportului

Odată cu punerea în funcțiune a noului terminal al aeroportului Madrid-Barajas, dezvoltarea celui mai mare și mai important aeroport din Spania a fost finalizată, în cele din urmă, după zece ani. Clădirea de ultimă generație a fost construită pe o suprafață de 120.000 m², cu 6 miliarde euro, după planurile arhitectului spaniol Antonio Lamela și ale colegului său britanic, Richard Rogers, fiind una dintre cele mai spectaculoase clădiri de aeroport din lume.

O clădire la superlativ – de la acoperiș până la unitatea de acționare

Crearea unei atmosfere spațioase, dar relaxate, în care călătorii se pot deplasa confortabil – complexul uriaș de clădiri a fost împărțit în mai multe structuri, în conformitate cu acest concept de spațialitate. Terminalul principal este împărțit pe trei niveluri, acoperite de un acoperiș vast, susținut de „copaci” de oțel. Forma delicată, curbată, a acoperișului, paleta simplă de materiale, gradul ridicat de lumină diurnă și claritatea spațială conferă arhitecturii un caracter minimalist. Și echipamentul tehnic merită lăudat, pentru modernitatea și funcționalitatea sa maximă; de la biroul de Check-in și biroul de Informații până la transportul de pasageri și bagaje – și bineînțeles la sistemele de uși glisante în regim automat – tehnologia respectă cele mai înalte standarde internaționale.

Unități de acționare precise – puternice, dar discrete din punct de vedere vizual

Zonele de intrare ale terminalelor permit pasagerilor și vizitatorilor să pătrundă prin uși glisante spațioase în regim automat cu automatizări pentru uși glisante GEZE Econodrive EL-FR. Unitățile puternice de acționare, extrem de discrete, sunt realizate pentru zonele de infrastructură cu frecvențe mari de vizitatori. Canaturile ușii de sticlă de dimensiuni mari se deplasează silențios și precis și toți parametrii de mișcare pot fi reglați individual. Prin designul lor elegant și minimalist sistemele de uși glisante se potrivesc schemei de culori și întregului design al sălilor de intrare, asigură un confort sigur de trecere și acționează, de asemenea, ca protecție împotriva vântului. Desigur, unitățile de acționare GEZE Econodrive EL-FR sunt testate în conformitate cu ZH 1/494 și AutSchR.

Căi de evacuare securizate, datorită sistemelor de uși multifuncționale

Ușa se balansează către zona exterioară a terminalului aeroportului

GEZE a furnizat, de asemenea, uși batante multifuncționale pentru noua clădire.

Ușile batante cu unități de acționare GEZE TSA-160 sunt, de asemenea, utilizate în întregul complex. Automatizările pentru uși glisante oferă acces confortabil fără restricții și pot fi menținute deschise pentru perioade lungi, dacă sunt programate în acest sens. Ușile de evacuare pot fi deschise în mod fiabil în caz de întrerupere a energiei electrice, ceea ce înseamnă că toate căile de evacuare și de salvare sunt securizate. Datorită unui întrerupător cu senzor de fum integrat, ușile batante cu unități de acționare TSA-160 în design RWA se deschid în regim automat în caz de incendiu, pentru evacuarea naturală a clădirii.

Produse GEZE în Aeroportul din Madrid

  • Automatizări pentru uși glisante GEZE Econodrive EL-FR (nu mai sunt în portofoliul GEZE)
  • Unități de acţionare TSA 160 de la GEZE